Κούρτιτς: Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ σίγησε κι αυτό προβληματίζει (vids)

Κούρτιτς: Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ σίγησε κι αυτό προβληματίζει (vids)

Κούρτιτς: Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ σίγησε κι αυτό προβληματίζει (vids)

bet365

Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ σίγησε κι από τότε που το έκανε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκει με το σταγονόμετρο τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο πρώτος σκόρερ του «Δικέφαλου του Βορρά» είναι σκιά του καλού του εαυτού και αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους «ασπρόμαυρους» που αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι στο πρωτάθλημα.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα ο 33χρονος Σλοβένος μέσος για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, κανείς δεν περίμενε ότι σήμερα θα ήταν ο πρώτος σκόρερ του «Δικέφαλου του Βορρά». Αλλωστε στα 11 χρόνια παρουσίας του στην Ιταλία μετρούσε συνολικά 32 τέρματα. Με τα «ασπρόμαυρα» όμως κατάφερε μόλις σε μία σεζόν να πετύχει 18 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten.

Ωστόσο, ο Γιασμίν Κούρτιτς δεν είχε ανάλογη πορεία και στα Play Offs. Και για να είμαστε ακριβείς η πορεία του, τους τελευταίους δύο μήνες δεν θυμίζει με τίποτα το καλό πρόσωπο που είχε παρουσιάσει ο έμπειρος μέσος στις αρχές του πρωταθλήματος. Προτού όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως από τα 18 γκολ που έχει πετύχει έως τώρα με τα «ασπρόμαυρα» τα μισά, δηλαδή τα εννιά, προήλθαν ύστερα από εκτελέσεις φάουλ και από σουτ, χωρίς να έχει καταφέρει να βρει δίχτυα με το κεφάλι, παρότι το ύψος του τον ευνοεί στις στατικές φάσεις και στα γεμίσματα.

Τα υπόλοιπα εννέα ήρθαν από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ όμως σίγησε. Τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα χρονολογείται πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στον αγώνα με τη Γάνδη. Τότε που ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της βελγικής ομάδας στην Τούμπα αλλά στη ρεβάνς ο Κούριτς δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας. Από τότε το γκολ για τον 33χρονο μέσο αγνοείται.

Χωρίς Κούρτιτς δεν έχει πάρτι

Ο ΠΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό «ζει» με τα γκολ του Γιασμίν Κούρτιτς. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε από τη στιγμή που βλέπει ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Σλοβένος μέσος; Από τότε όμως που ο Κούρτιτς σίγησε ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει σκοράρει μόλις εννέα τέρματα σε 13 αγώνες, εκ των οποίων το ένα το έχει πετύχει στην παράταση στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Το χειρότερο όμως όλων; Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Άρη στην Τούμπα με 1-0, έμεινε για 10ο επίσημο παιχνίδι χωρίς νίκη, με τα έξι από αυτά να είναι για το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα 13 ματς από τότε που ο Κούρτιτς δεν βρίσκει δίχτυα:

  • 13/03/22 ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
  • 17/03/22 Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2
  • 20/03/22 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1
  • 03/04/22 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1
  • 07/04/22 Μαρσέιγ - ΠΑΟΚ 2-1
  • 14/04/22 ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ 0-1
  • 17/04/22 Αρης - ΠΑΟΚ 1-0
  • 21/04/22 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0
  • 27/04/22 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-0 κ.α., 1-1 παρ
  • 01/05/22 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
  • 04/05/22 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2
  • 08/05/22 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0
  • 11/05/22 ΠΑΟΚ - Άρης 0-1

Η έκρηξη με τον Άρη

Όταν ο Φέλιξ Μπριχ έβαλε τη σφυρίχτρα για να δώσει τέλος στην αναμέτρηση με τον Άρη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες. Αυτές δεν άρεσαν καθόλου στον Γιάσμιν Κούρτιτς με τον Σλοβένο να σηκώνει τα χέρια προς τον κόσμο δείχνοντας την δυσφορία του. Αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους και τις αποδοκιμασίες με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να ηρεμούν τα πνεύματα άμεσα. Από την πλευρά του ο Κούρτιτς θέλησε να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Αφού πρώτα ανέφερε πως αντέδρασε επειδή μία μερίδα του κόσμου έβρισε την οικογένειά του, στη συνέχεια έστειλε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας πως μόνο έτσι ο ΠΑΟΚ θα μπει ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών.

«Δεν μιλάω για όλους τους οπαδούς, μιλάω για ένα κομμάτι. Από την πρώτη μέρα που ήρθα δίνω το 120% και θα το κάνω μέχρι το τέλος. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να τα αποδεχθώ, χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου. Δεν έχω καμία πρόθεση να μαλώσω με κανέναν, είμαι εδώ για να αναλαμβάνω τις ευθύνες, αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ από ένα μικρό κομμάτι να βρίζει την οικογένειά μου.

Από εδώ και πέρα θα δώσω το 150% τον δυνατοτήτων μου, ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή και θέλουμε την στήριξη του κόσμου για να το περάσουμε όλοι μαζί. Πάντα θα σέβομαι τους ανθρώπους που αγαπάνε τον ΠΑΟΚ, αλλά χρειαζόμαστε και εμείς σεβασμό και στήριξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σλοβένος μέσος.

Κι αν δεν είχε Κούρτιτς;

23

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Γιασμίν Κούρτιτς χτύπησε «φλέβα». Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε κι από τα πεπραγμένα του 33χρονου στα ελληνικά γήπεδα έως τώρα. Στην κορυφή της λίστας των σκόρερ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τον Σλοβένο μέσο με 15 τέρματα. Η προσωπικότητα και η εκτελεστική δεινότητα του, κάνουν την διαφορά στον φετινό ΠΑΟΚ. Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Τσούμπα Άκπομ με έξι τέρματα ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τον Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος εδώ και περίπου τέσσερις μήνες αποτελεί παρελθόν από τους «ασπρόμαυρους»! Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Τόμας Μούργκ και Ντάγκλας Αουγκούστο με τρία γκολ. Οπως διαπιστώνει κανείς από τους αριθμούς, είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα, γεγονός που ενδεχομένως να μην τον έφερνε σήμερα στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα