ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ, η άδεια περιοχή και η «βουτιά» στην παραγωγή ποιοτικών ευκαιριών

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ, η άδεια περιοχή και η «βουτιά» στην παραγωγή ποιοτικών ευκαιριών

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ, η άδεια περιοχή και η «βουτιά» στην παραγωγή ποιοτικών ευκαιριών

bet365

Η απουσία του Αραούχο στοίχισε υπερβολικά στην ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Άμραμπατ να παίζει συνεχώς έξω από το «κουτί» και την Ένωση να αδυνατεί να δημιουργήσει ποιοτικές ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί σε must win παιχνίδια, παίζοντας πλέον την ευρωπαϊκή της παρουσία στην κόψη του ξυραφιού. Η Ένωση συνεχίζει να είναι μέσα στο κόλπο λόγω των αποτελεσμάτων των υπολοίπων και πλέον θέλει μόνο νίκες στους δύο «τελικούς» που ακολουθούν με ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη, πριν κλείσει τη σεζόν την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό.

Η απουσία του Αραούχο και η άδεια περιοχή λόγω Άμραμπατ

Είναι γεγονός πως η απουσία του Σέρχιο Αραούχο από τη γραμμή κρούσης της ΑΕΚ στοίχισε σε σημαντικό βαθμό στους κιτρινόμαυρους. Και ο Αργεντινός επιθετικός συνηθίζει φυσικά να τραβιέται εκτός περιοχής, ωστόσο παίζει πολύ περισσότερο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου σε αντίθεση με τον Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έβγαινε έξω από το «κουτί». Αυτό είχε ως συνέπεια η περιοχή να είναι μονίμως άδεια και οι σέντρες ή οι πάσες μέσα σε αυτήν είτε από τα αριστερά με Τσούμπερ και Μοχαμαντί είτε από τα δεξιά με Λιβάι Γκαρσία και Ρότα να μην έχουν ως τελικό αποδέκτη τον φορ για να τις εκμεταλλευτεί.

Ελάχιστες τελικές ή προσπάθειες μέσα από το «κουτί»

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι όποιες σοβαρές προσπάθειες στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού από πλευράς ΑΕΚ για να βρει γκολ έγιναν έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού με καλύτερη το σουτ του Χατζισαφί στο 29' που σταμάτησε στο οριζόντιο. Με εξαίρεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Λιβάι Γκαρσία, στην κεφαλιά που έπιασε στο 86' και στο σουτ που κόντραρε στο 95', η Ένωση σε όλο το υπόλοιπο ματς είχε μόνο δύο προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Στο πλασέ του Κριχόβιακ στο 40' που κόντραρε πάνω στον Βέλεθ και δύο λεπτά αργότερα στην παντελώς ακίνδυνη κεφαλιά του Τζαβέλλα μετά το κόρνερ με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Από τις χειρότερες φετινές επιδόσεις στην παραγωγή ποιοτικών ευκαιριών

Γράφαμε πρόσφατα ότι στη διαδικασία των play offs το πρόβλημα της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά δεν ήταν η δημιουργία φάσεων, αλλά το τελείωμα τους. Η Ένωση είχε πολύ καλή παραγωγή, αλλά η αναποτελεσματικότητα την «πλήγωνε» (μαζί με τα ατομικά λάθη στην άμυνα) με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από τον Άρη και την ισοπαλία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, λόγω όλων των παραπάνω που αναφέραμε, η ΑΕΚ κατέγραψε μια πάμφτωχη επιθετική παραγωγή που έπιασε μόλις 0,56 στον δείκτη των xGoals σύμφωνα με το Wyscout. Ένας δείκτης που αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο γιατί η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν και πλέον δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες προκειμένου να μην επιβεβαιωθεί το καταστροφικό σενάριο της ευρωπαϊκής της απουσίας την επόμενη σεζόν...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα