Ολυμπιακός: Η φοβερή αρνητική επίδοση στην άμυνα, η αλλαγή του Αραμπί και ο Μαντί

Ολυμπιακός: Η φοβερή αρνητική επίδοση στην άμυνα, η αλλαγή του Αραμπί και ο Μαντί

Ολυμπιακός: Η φοβερή αρνητική επίδοση στην άμυνα, η αλλαγή του Αραμπί και ο Μαντί

bet365

Τα επτά γκολ σε βάρος του Ολυμπιακού σε έξι ματς, η αντικατάσταση των Αραμπί και Εμβιλά στη Λεωφόρο και η στάση του Μαρτίνς στο θέμα του Μαντί Καμαρά.

Σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί όλα κι όλα έντεκα γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν τη διαφορά τους από τον δεύτερο εξαιτίας της συμπαγής άμυνας. Μπορεί να μην εντυπωσίαζαν με το ποδόσφαιρό τους, αλλά στη γραμμή κρούσης έβρισκαν τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και να κατακτούν τις νίκες. Στα τελευταία δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και στα τέσσερα των play offs, δηλαδή στα τελευταία έξι ματς, η εστία του Τόμας Βατσλίκ έχει παραβιαστεί επτά φορές. Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ άλλαξαν τα πράγματα σ' αυτόν τον τομέα για τους «ερυθρόλευκους». Σε 24 ματς έντεκα γκολ παθητικό, σε έξι ματς, επτά. Σε κάθε παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος ο τρόπος που έχει δεχτεί γκολ η ομάδα του Μαρτίνς προέρχεται από αδράνεια στα μετόπισθεν.

Στη νίκη επί του Άρη με 2-1, ο Εντιαγέ αξιοποίησε τη φοβερή μπαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην πλάτη του Μανωλά, αφού πρώτα ο Μπουχαλάκης καθυστέρησε να τον μαρκάρει τον Μαυριτανό και ο Σενεγαλέζος ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1. Στα Ιωάννινα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, Εμβιλά και Μπουχαλάκης απέτυχαν να διώξουν τη μπάλα, ώσπου ο Περέα από κοντά έκανε το 1-1. Στο εντός έδρας 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ, μετά από κόρνερ πάλι από δεξιά, ο Εμβιλά δεν πρόσεξε την κίνηση του Σιμάνσκι και ο Πολωνός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 1-1 που έμεινε μέχρι τέλους. Χθες το βράδυ στη Λεωφόρο οι Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς και Κώτσιρας εξέθεσαν από δεξιά τους Ρέαμπτσιουκ, Μασούρα, Αγκιμπού και Εμβιλά, ώσπου ο Λαλά καθυστέρησε να αντιληφθεί την κίνηση του Αϊτόρ, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0, που διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Ενώ λοιπόν σε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Ολυμπιακός έβρισκε τρόπο να κρατήσει το μηδέν και να φτάνει σε νικηφόρα αποτελέσματα χωρίς να πείθει, τώρα εκτός από την αρνητική απόδοση της ομάδας, πλέον το πρόβλημα υπάρχει και στα μετόπισθεν. Ο Κένι Λαλά, δε, είναι το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο φέρει ευθύνη σε γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός. Προφανέστατα και δεν είναι μόνο τα αμυντικά λάθη που προκαλούν αυτήν την εικόνα του Ολυμπιακού. Αν καθίσει να δει κανείς τα παιχνίδια της ομάδας, από τον Ιανουάριο και μετά η απόδοση δεν είναι πειστική. Σε αυτό το διάστημα ο Μαρτίνς έχει περιορίσει αισθητά τις επιλογές του, αφού είναι σαφές πως αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν είναι στα πλάνα του. Δεν τους υπολογίζει καθόλου, προφανώς δεν τους εμπιστεύεται (Κούντε, Ο. Μπα, Καρμπόβνικ, Ανδρούτσος, Ονιεκούρου, Λόπες). Ιδιαίτερα περιορισμένος είναι και ο χρόνος του Βρουσάι, ο οποίος ίσως και να άξιζε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Όταν λοιπόν επιλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες, κάποια στιγμή κι αυτοί θα σκάσουν.

1

Στη Λεωφόρο ήταν ξεκάθαρο πως πέρα από τον ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης, δεν υπήρχαν ούτε ανάσες. Και ένας από αυτούς που έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε. Η μοναδική επί της ουσίας μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι, αυτή του 4' με τον Μασούρα, ξεκίνησε από ενέργεια του Αραμπί. Αυτός ήταν που έκλεψε τη μπάλα από το κακό κοντρόλ του Παλάσιος. Από δική του πάσα τροφοδοτήθηκε ο Ρόντρίγκες, για να μην αξιοποιηθεί η σέντρα του από τον Μασούρα. Επίσης, στο γκολ οφσάιντ του Μασούρα, ο Μαροκινός ήταν που υπό την πίεση του Κώτσιρα τροφοδότησε με φανταστικό τρόπο τον Εμβιλά. Ό,τι καλό παρουσίασε δηλαδή ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο, είχε πρωταγωνιστή τον 35χρονο, ο οποίος ουκ ολίγες φορές κυνηγούσε και πίεζε τον Σένκεφελντ για να τον υποχρεώσει σε λάθη, ενώ τον είδαμε για μια ακόμη φορά να γυρίζει πίσω και να μαρκάρει, όπως και να κάνει παιχνίδι σαν άλλος play maker.

Όσο εντύπωση προξένησε η αλλαγή του και η αντικατάστασή του από τον Τικίνιο, ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε και πέρασε απαρατήρητος, άλλο τόση προκάλεσε η έξοδος του Εμβιλά, ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν την αντικατάσταση του Αγκιμπού Καμαρά. Ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν τραυματιζόταν ο Βαλμπουενά στη σύγκρουση με τον Παλάσιος, αλλά κι αυτό θεωρία είναι. Από εκεί και πέρα, η χρησιμοποίηση του Μαμαντού Κανέ στην ενδεκάδα προκάλεσε τεράστια έκπληξη και η εξήγηση ήταν ο αποκλεισμός του Μαντί Καμαρά από την αποστολή, από την 20άδα. Ο Μαρτίνς έκανε λόγο για εσωτερικό θέμα όταν ρωτήθηκε για τον αποκλεισμό του, μη θέλοντας να πει περισσότερα. Από τη στιγμή που όλα δείχνουν πως ο λόγος ήταν πειθαρχικός, καλά έκανε κατά τη γνώμη μου ο Πορτογάλος και τον άφησε εκτός, κι ας κλήθηκε να παίξει ο Μαμαντού για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος στην κατάμεστη Λεωφόρο. Η πειθαρχία είναι πάνω από όλα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα