ΑΕΚ: Ο εντυπωσιακός Δικέφαλος Αετός που θα τοποθετηθεί έξω από την OPAP Arena

ΑΕΚ: Ο εντυπωσιακός Δικέφαλος Αετός που θα τοποθετηθεί έξω από την OPAP Arena

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο εντυπωσιακός Δικέφαλος Αετός που θα τοποθετηθεί έξω από την OPAP Arena

bet365

Ο Ούγγρος γλύπτης, Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε ανέβασε στα social media τις φωτογραφίες του εντυπωσιακού ατσάλινου Δικέφαλου Αετού που θα κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η εφημερίδα «Δικέφαλος» είχε αποκαλύψει τον περασμένο Σεπτέμβριο τα σχέδια του ατσάλινου Δικέφαλου Αετού που είχε παραγγείλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τον Ούγγρο γλύπτη, Γκάμπορ Μίλος Στζόκε προκειμένου αυτός να τοποθετηθεί εξωτερικά της OPAP Arena.

Ο Ούγγρος γλύπτης που ανέλαβε αυτό το έργο τέχνης ανέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στον λογαριασμό του στα social media, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δικέφαλος». Έναν Δικέφαλο Αετό με ανοικτά τα φτερά του, του οποίου η βάση αποτελείται από τον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς, ενώ πάνω στο μάρμαρο αναγράφεται το «ΑΕΚ».

Ο Δικέφαλος Αετός θα τοποθετηθεί μπροστά από το κτίριο του γηπέδου που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τα Μουσεία της Ιστορίας της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού, στην πλατεία δηλαδή που έχει διαμορφωθεί μπροστά από την κεντρική είσοδο της OPAP Arena.

Ήδη στο συγκεκριμένο σημείο έχει μπει η βάση για να τοποθετηθεί ακριβώς από πάνω το έργο τέχνης με τον Δικέφαλο Αετό που θα δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά στον εξωτερικό χώρο της OPAP Arena και θα την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. Οι εργασίες άλλωστε σε όλα τα μέτωπα εντός και εκτός γηπέδου βρίσκονται στην τελική τους ευθεία προκειμένου η ΑΕΚ να μπει στο σπίτι της με τη νέα σεζόν.

Ο Στζόκε αναμένεται στην Αθήνα μέσα με τέλη Μαΐου για το στήσιμο του αετού, ο οποίος είναι στην τελική φάση της κατασκευής του. Θα μεταφερθεί στην Αθήνα με ειδικά φορτηγά και η τελική συναρμολόγησή του θα γίνει στο ειδικό βάθρο που υπάρχει έξω από το γήπεδο.

Θυμίζουμε πως ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είχε εμπνευστεί τη συγκεκριμένη ιδέα από τον ατσάλινο αετό έξω από την Groupama Arena της Βουδαπέστης, εκεί που η Ένωση είχε αντιμετωπίσει τη Βίντι στα πλέι οφ του Champions League το 2018. Στη συνέχεια είχε έρθει σε επικοινωνία με τον Ούγγρο γλύπτη που τον είχε κατασκευάσει, ζητώντας του κάτι αντίστοιχο σε δικέφαλο αετό, στο σήμα δηλαδή της ΑΕΚ.

*Η φωτογραφία είναι από το επίσημο προφίλ του Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε στο Instagram.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα