Μπαλτάκος: «Δεν στέκει νομικά η πρόταση Δημητρίου για τη μείωση ξένων παικτών αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση»

Newsroom
Μπαλτάκος: «Δεν στέκει νομικά η πρόταση Δημητρίου για τη μείωση ξένων παικτών αλλά είναι στη σωστή κατεύθυνση»

bet365

Ο Τάκης Μπαλτάκος συνεχίζει να κάνει δηλώσεις δείχνοντας την πρόθεση να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίστηκε ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και είπε ανάμεσα στα άλλα για:

Τους στόχους της ΕΠΟ: Δεν είναι πρωταρχικό μέλημα για την ΕΠΟ οι τέσσερις μεγάλοι. Πρωταρχικό είναι οι Ενώσεις, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ο μαζικός αθλητισμός.

Το τέλος των ξένων διαιτητών: Θα ήθελα χθες Έλληνες διαιτητές αλλά δε γίνεται. Όταν δεν υπάρχει κίνητρο να παίξουν οι διαιτητές τις μεγάλες ομάδες δεν θα υπάρχει κίνητρο και στις μικρότερες κατηγορίες. Σε λίγο δεν θα έχουμε παραγωγή διαιτητών ή θα έχουμε μικρότερη παραγωγή ή χειρότερη.

Την πρόταση μείωσης του αριθμού των ξένων ποδοσφαιρστών στις ενδεκάδες των επαγγελματικών ομάδων: Η πρόθεση του κ. Δημητρίου δεν μπορεί να γίνει νομικά. Δεν στέκει νομικά αλλά η πρόθεση είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Με την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες που έχουν πολλούς ξένους θα οδηγήσει σε έλλειψη παραγωγής ποδοσφαιριστών. Τις μεγάλες ομάδες τις ενδιαφέρει να κερδίζουν, κακά τα ψέματα. Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με τους τέσσερις μεγάλους και τον Άρη που είπατε. Με αυτές ασχολείται η Super League.

Το μητρώο της ΓΓΑ: Έχω πολλές αμφιβολίες για το μητρώο αλλά και εσωτερικές επιφυλάξεις. Ύπάρχουν Ενώσεις με 80 σωματεία και ψηφίζουν 8 ομάδες. Έχει αυτό καμία λογική; Mπορεί να συνεχιστεί; Θέλω όμως να τοποθετηθώ όταν καταλάβω σε όλο του το εύρος το μητρώο, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο. H διοίκηση της ΕΠΟ θα πρέπει να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την Εθνική Ομάδα. Αυτή είναι η ομάδα της ΕΠΟ.

Τη Βόρεια Μακεδονία η Εθνική ομάδα της οποίας αγωνίζεται ως Μακεδονία, είπε: Αυτό που συμφώνησε η Ελλάδα είναι ότι η χώρα αυτή έχει ένα όνομα. Εάν εκλεγώ θα ασχοληθώ πάρα πολύ ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η στρέβλωση. Δεν είμαι πολιτικός για να λέω θα, θα και θα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα