Οι «βεντέτες» του ΠΑΟΚ και τα χέρια

Οι «βεντέτες» του ΠΑΟΚ και τα χέρια

Οι «βεντέτες» του ΠΑΟΚ και τα χέρια

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις κύριες αιτίες που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε ήττα μετά από πολλούς μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σχόλιο και για τον αγώνα που έρχεται στη Γαλλία.

Ένα σημαντικό δόγμα στο ποδόσφαιρο αναφέρει ότι… μία ομάδα δεν παίζει καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται σε αυτή οι 11 καλύτεροι ποδοσφαιριστές της, αλλά οι 11 εκείνοι που παίζοντας μαζί, αποδίδουν ή συνδυάζονται καλύτερα και ας μην είναι οι πιο ποιοτικοί…

Ο πολύ προβληματικός και ο ελλιπέστατος ΠΑΟΚ κέρδισε στη Γάνδη, κέρδισε και την ΑΕΚ. Η ομάδα που παρατάχθηκε χθες και είχε μέσα Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Ζίβκοβιτς, ακόμη και τον Σάστρε, έχασε από τον Παναθηναϊκό. Στα δύο πρώτα ματς, οι αναπληρωματικοί παίκτες του Λουτσέσκου που αγωνίστηκαν έφτυσαν αίμα για να κερδίσουν. Στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο, οι «βεντέτες» πίστεψαν ότι θα κερδίσουν άμα τη εμφανίσει τους... Γι αυτό έχασαν!

Δεν συμφωνώ με όλους όσους απαξίωσαν στο σύνολό της την χθεσινή παρουσία του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και εκθείασαν τους γηπεδούχους. Είναι γνωστό ότι οι πολλοί κρίνουν μόνο με βάση το αποτέλεσμα. Αλλά χθες έγινε ένα ματς με δύο ημίχρονα. Στο πρώτο ο ΠΑΟΚ ήταν απαράδεκτος, αλλά στο δεύτερο και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό το «πάλεψε», σε περίοδο που τουλάχιστον τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού έπεφταν κάτω με… κράμπες. Να τα θυμόμαστε όλα…

Τιμωρήθηκε σκληρά η ομάδα του Λουτσέσκου από το νωχελικό και αφ’ υψηλού πρώτο ημίχρονο που έκανε η πιο ποιοτική ενδεκάδα που είδαμε από πλευράς ΠΑΟΚ εδώ και πολλούς μήνες. Μία ομάδα που στο 7΄ έκανε την πρώτη πολύ καλή επίθεση και την μεγάλη φάση με το σουτ του Ζαμπά που πήγαινε στα δίχτυα αλλά σταμάτησε στο χέρι του Βέλεθ. Μετά όμως; Επί 20 λεπτά τουλάχιστον οι ασπρόμαυροι ήταν σε φάση άμυνας! Παρακολουθούσαν τους γηπεδούχους που σε εκείνο το διάστημα έδειξαν με πράξεις τι σημαίνει… «το θέλουμε περισσότερο».

Η απάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι του πρώτου μέρους δημιούργησε την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά καλύτερος. Δεν ήταν έτσι ακριβώς… Ο ΠΑΟΚ από το 46΄ ξεκίνησε να κυριαρχεί, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες. Του Ελ Καντουρί, του Τσιγγάρα, το σουτ του Κούρτιτς και του Άκπομ που κατάφερε από τα δέκα μέτρα και σούταρε στο πλάγιο! Μετά έγινε το 2-0 με… απίστευτο τρόπο. Για να συνεχίσει ο μονόλογος του ΠΑΟΚ, το 2-1, οι συνεχόμενες κράμπες για καθυστέρηση και στο τέλος η δεύτερη απόκρουση με το χέρι.

Ό,τι και να περιγράψει κανείς, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός χθες ήταν καλύτερος στο παιχνίδι με τα χέρια, τα οποία βεβαίως δεν τιμωρήθηκαν αφού θεωρήθηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν σε φυσική θέση.

Κατ’ αρχάς είμαι βέβαιος ότι αν άλλη ομάδα είχε αυτά τα χέρια σε βάρος της, δεν θα υπήρχε σήμερα άλλο θέμα στην επικαιρότητα… Όλοι ξέρουμε τι θα γινόταν σήμερα, όπου κανείς δεν θα αναφέρονταν στο ποδόσφαιρο και θα είχαμε αναφορές μόνο στη διαιτησία. Αυτή είναι η διαφορά…

Για τις φάσεις: Στο πρώτο σουτ του Ζαμπά, η μπάλα πάει στα δίχτυα. Ο Βέλεθ έχει διπλώσει τα χέρια και η μπάλα σταματάει στον αγκώνα. Στο τέλος, βάσει κανονισμού(!) τιμωρείται ο ΠΑΟΚ ο οποίος δεν πανηγυρίζει γκολ, δεν παίρνει πέναλτι, δεν παίρνει και το κόρνερ! Εκπληκτικός ο κανονισμός…Ο οποίος με μια φοβερή λογική τιμωρεί (μετά το σφύριγμα) την ομάδα που πάει να σκοράρει και στο τέλος της παίρνει και την κατοχή! Στο δεύτερο ο Χουάνκαρ έχει το χέρι απλωμένο, κόβει τελική πάσα, αλλά και αυτό θεωρήθηκε σε φυσική θέση. Οκ! Δεν θα γίνουμε σαν τους άλλους… Αυτά είδαν, αυτά (δεν) έδωσαν.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχασε επειδή ήταν κακός για μισή ώρα, επειδή οι παίκτες του δεν τα έδωσαν όλα, επειδή δεν είχε απόκρουση μέσα στο ματς, επειδή ο Καντουρί σούταρε άουτ από τα εφτά μέτρα και ο Άκπομ σούταρε… πλάγιο άουτ από τα δέκα μέτρα! Δεν έχασε επειδή δεν πήρε πέναλτι σε αυτές τις φάσεις που αν ήταν για άλλους, θα κοσμούσαν σήμερα όλα τα πρωτοσέλιδα με τη γνωστή ανόητη προπαγάνδα περί… εξυγίανσης.

Σε κάθε περίπτωση όλοι στον Δικέφαλο θα πρέπει να προβληματιστούν έντονα για όσα (δεν) έκαναν χθες. Αυτή η ήττα δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Μόνο αν προβληματιστούν και… σκάσουν από το κακό τους για το αποτέλεσμα θα αντιδράσουν σωστά στη συνέχεια. Αν σήμερα το… προσπεράσουν, θα την ξαναπατήσουν.

* Στο πρωτάθλημα η χθεσινή αγωνιστική δεν άλλαξε και πολλά για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να σκέφτεται ότι αργότερα μέσα στην άνοιξη θα έχει δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο οποίος στην έξτρα διαδικασία κέρδισε μόνο τον Άρη, όπως τον κέρδισε με τις αποφάσεις του Μανούχου.

* Είμαι βέβαιος ότι όσοι παίξουν στη Γαλλία θα σκυλιάσουν μέσα στο γήπεδο, κάτι που δεν έκαναν χθες εκείνοι που ξεκίνησαν στη Λεωφόρο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος βέβαια, αν μία τέτοια μεγάλη προσπάθεια θα είναι αρκετή απέναντι στη συγκεκριμένη Μαρσέιγ που χθες δεν ήταν τόσο καλή, αλλά κέρδισε εκτός έδρας με 4-2. Το ματς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά τώρα τελευταία ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος στο να… κλέβει παιχνίδια, παρά στο να τα κερδίζει με ποιοτικό ποδόσφαιρο κατοχής. Το οποίο μέσα στη Μασσαλία -έτσι και αλλιώς- δεν μπορεί να παίξει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.