ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ του Βιεϊρίνια που γράφει ιστορία με την «ασπρόμαυρη» φανέλα

ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ του Βιεϊρίνια που γράφει ιστορία με την «ασπρόμαυρη» φανέλα

ΠΑΟΚ: Το ρεκόρ του Βιεϊρίνια που γράφει ιστορία με την «ασπρόμαυρη» φανέλα

bet365

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συμπληρώνει 277 συμμετοχές και πιάνει τον Μλάντεν Φούρτουλα στη δεύτερη θέση της λίστας όλων των ξένων στην ιστορία του «Δικεφάλου»!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Αντρέ Βιεϊρίνια για το αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ γράφει ιστορία στο χορτάρι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Από το ντεμπούτο του και την πρώτη συμμετοχή στις 30 Αυγούστου του 2008 (ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2) ο 36χρονος αρχηγός 4.964 ημέρες μετά, συμπληρώνει σήμερα 277 συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και «πιάνει» τον Μλάντεν Φούρτουλα στη δεύτερη θέση της λίστας όλων των ξένων στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια θέλει άλλες δέκα συμμετοχές για να φτάσει τον Νέτο Γκουερίνο στην πρώτη θέση (ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε 287 παιχνίδια) και έντεκα για να τον ξεπεράσει και να γίνει ο ξένος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

«Και πόσα παιχνίδια απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν; Οκτώ για τα πλέι οφ, δύο ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό, αν προκριθούμε στον τελικό του Κυπέλλου και του Κόνφερενς Λιγκ, σίγουρα θα τον ξεπεράσω από φέτος. Δυστυχώς, ο Ιβάν Σαββίδης άργησε έξι μήνες να έρθει στην ομάδα το 2012, είμαι σίγουρος ότι δε θα είχα φύγει τότε, για τη Βόλφσμπουργκ και θα είχα ξεπεράσει τον Γκουερίνο πολύ νωρίτερα», είπε ο αρχηγός του «Δικεφάλου» στην αποκλειστική συνέντευξη του στο Gazzetta και ρώτησε να μάθει ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στον ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Κούδας με 607 (504 πρωτάθλημα, 70 κύπελλο, 33 Ευρώπη) συμμετοχές είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, ενώ οι πρώτοι δέκα ξένοι στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι οι:

1) Νέτο Γκουερίνο 287 συμμετοχές

2) Αντρέ Βιεϊρίνια – 277 συμμετοχές

3) Μλάντεν Φούρτουλα 277 συμμετοχές

4) Ντορβαλίνο Άλβες «Λίνο» - 220 συμμετοχές

5) Φερνάντο Βαρέλα – 210 συμμετοχές

6) Ντιέγκο Μπίσεσβαρ – 209 συμμετοχές

7) Χοσέ Κρέσπο – 205 συμμετοχές

8) Λέο Μάτος - 168 συμμετοχές

9) Εργκίς Κάτσε – 159 συμμετοχές

10) Ιφεάνι Ουντέζε – 154 συμμετοχές

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα