ΑΕΚ: Εκτός και ο Γέβτιτς, τα πλάνα Οφρυδόπουλου για Ολυμπιακό και η ανάγκη για αποτέλεσμα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Εκτός και ο Γέβτιτς, τα πλάνα Οφρυδόπουλου για Ολυμπιακό και η ανάγκη για αποτέλεσμα

bet365

Εκτός από τους Σιμόες, Τζαβέλλα, Ανσαριφάρντ και ο Γέβτιτς δεν θα είναι διαθέσιμος για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με 20 παίκτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» η αποστολή της ΑΕΚ, που ψάχνει πλέον για βαθμούς παντού.

Η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων βρίσκει την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή (3/4 – 20:00). Η Ένωση μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των play offs δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των συνδιεκδικητών (Άρη και Παναθηναϊκού) της 3ης θέσης για το ευρωπαϊκό εισιτήριο με συνέπεια να διατηρεί μεν ένα οριακό προβάδισμα, αλλά να έχει ανάγκη για νίκες παντού από εδώ και πέρα.

Είναι επιβεβλημένο για την ΑΕΚ να εξασφαλίσει τη μίνιμουμ υποχρέωσή της σε μια αποτυχημένη σεζόν και να βγει στην Ευρώπη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Γι' αυτό και απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση, με τον Οφρυδόπουλο να θέλει τους παίκτες του πιο ποιοτικούς επιθετικά και περισσότερο αποφασιστικούς αμυντικά ενόψει και της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Φυσικά οι νίκες σε ντέρμπι αγνοούνται την τελευταία τετραετία, ειδικά κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και ένα ένα τέτοιο μεγάλο αποτέλεσμα θα αποτελούσε και τεράστια τόνωση στην αυτοπεποίθηση των παικτών της ΑΕΚ που είναι εμφανές ότι τους λείπει.

Είναι σίγουρα ερωτηματικό πως θα εμφανιστεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του Φαλήρου, προερχόμενη από μια διακοπή δύο εβδομάδων και ενώ είχε προηγηθεί μια νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ, τη στιγμή που ο Οφρυδόπουλος δεν μπορούσε να δουλέψει σε αυτό το διάστημα λόγω της απουσίας των πολλών διεθνών. Επί της ουσίας από την Πέμπτη και μετά έγινε η σωστή προετοιμασία για το ματς στο «Καραϊσκάκης» και με τα προβλήματα να μαζεύονται καθώς περνούσαν οι μέρες.

Ο Τσούμπερ με Ολυμπιακό

Μετά τον Σιμόες που είχε πρόβλημα στην ποδοκνημική πριν τη διακοπή, ο Τζαβέλλας τέθηκε εκτός με ενοχλήσεις στον μηρό επιστρέφοντας από την Εθνική ομάδα, ενώ το απρόοπτο με τον τραυματισμό του Ανσαριφάρντ στο μάτι στο Ιράν, άφησε και αυτόν εκτός για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις η νέα απουσία, όπως προέκυψε από την αποστολή που ανακοινώθηκε, είναι αυτή του Γέβτιτς, με τον Οφρυδόπουλο να μετράει συνολικά τέσσερις απόντες, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό δυσκολεύει τη διαχείριση του αγώνα.

Ο Οφρυδόπουλος φαίνεται ότι θα διατηρήσει το 4-2-3-1. Ο Στάνκοβιτς θα είναι στην εστία, οι Μισελέν και Μοχαμαντί δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα, ενώ στο κέντρο της άμυνας απόντος του Τζαβέλλα, ο Βράνιες αναμένεται να ξεκινήσει μαζί με τον Μήτογλου. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι έχει το προβάδισμα να βρεθεί δίπλα στον Κριχόβιακ (σε περίπτωση που επιλεγόταν τριάδα στον άξονα τότε θα μπορούσε να προστεθεί και ο Χατζισαφί) με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Αραούχο στην κορυφή. Ο Αργεντινός μετράει πέντε γκολ στην καριέρα του απέναντι στον Ολυμπιακό και σίγουρα η απουσία του στο ματς στο «Καραϊσκάκης» στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας ήταν σημαντική.

Στην αποστολή της ΑΕΚ συμπεριλήφθηκαν 20 ποδοσφαιριστές: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς. Στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου στα Σπάτα, οι Τζαβέλλας, Σιμόες και Ανσαριφάρντ ακολούθησαν ατομικά προγράμματα.

Η αποστολή της ΑΕΚ για Ολυμπιακό

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα