Αρης: Το εκπληκτικό γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό

Αρης: Το εκπληκτικό γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό

Newsroom
Αρης: Το εκπληκτικό γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό
Η ολοκλήρωση μιας πράξης μνήμης οδήγησε στο εκπληκτικό γκράφιτι στο οποίο απεικονίζεται ο αδικοχαμένος Άλκης Καμπανός.

Η εικόνα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού θα φωτίζει για πάντα τον τοίχο του 4ου Γυμνασίου Χαριλάου. Μπροστά από το σημείο της δολοφονίας του, εκεί θα στέκεται με χαμόγελο για να θυμίζει. Ανάμεσα σε δύο πάπυρους. Στον πρώτο αναγράφεται η ημερομηνία δολοφονίας του και στον δεύτερο τονίζεται ότι ουδέποτε θα φύγει από τη μνήμη όλων. Και δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά να παραμείνει ζωντανός στις μνήμες μας, να υπενθυμίζει τις συνέπειες της οπαδικής βίας.

Το γκράφιτι ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τους δύο καλλιτέχνες που ανέλαβαν τη δημιουργία. Πρόκειται για τους Θανάση Ευαγγελόπουλο και Γιάννη Μπουζούκη οι οποίοι πέραν του εξαιρετικού αποτελέσματος, ήταν απόλυτα συνεπείς στους χρόνους. Στόχος ήταν η ολοκλήρωση του γκράφιτι πριν τον εντός έδρας αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου προβλέπεται και η ονοματοδοσία της Θύρας των επισήμων στο «Κλ. Βικελίδης» σε «Θύρα Άλκης Καμπανός». Αυτό θα γίνει αύριο (3/4), μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Καμπανός

Το γκράφιτι δεν θα μπορούσε να μην είχε κιτρινόμαυρο χρώμα. Ο Άλκης Καμπανός δείχνει χαμογελαστός για να αποτυπωθεί ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπιζε τη ζωή. Με χαμόγελο, όνειρα, αισιοδοξία, μακριά από καταστάσεις βίας με τις οποίες δεν είχε την παραμικρή σχέση. Ήταν ένα παιδί το οποίο ένιωθε έτοιμο να δοκιμαστεί στον στίβο της ζωής, διανύοντας τα όμορφα χρόνιας της νιότης και της κατάστρωσης σχεδίων. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκε. Επί της οδού «Άλκης Καμπανός». Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του γκράφιτι έτρεξαν πολύ γρήγορα με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Μακεδονίας και φυσικά των «φίλων του Άλκη» στους οποίους ανήκει η πρωτοβουλία. Και η όψη του αδικοχαμένου 19χρονου θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζει με την ελπίδα ότι θα γιατρέψει και τα αρρωστημένα μυαλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα