Ακαδημίες: Η αφιέρωση στον Φάνη Αυγερινό και οι αφανείς ήρωες του Παναθηναϊκού

Ακαδημίες: Η αφιέρωση στον Φάνη Αυγερινό και οι αφανείς ήρωες του Παναθηναϊκού

bet365

Το Gazzetta ασχολείται με όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από το ντέρμπι «αιωνίων» της Κ19, παράλληλα με την καθιερωμένη περιήγηση στα γήπεδα των Ακαδημιών

Για το πολύ μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 που πιθανότατα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή Κ19, είχαμε αναλυτική κάλυψη το Σαββατοκύριακο. Φιλοξενήσαμε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και αναλύσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι «πράσινοι» του Βαγγέλη Σάμιου έφτασαν σε αυτήν την σπουδαία νίκη.
Σήμερα, στην καθιερωμένη στήλη της Δευτέρας θα ασχοληθούμε με όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο αυτής της αναμέτρησης. Σε ποιον είναι αφιερωμένη η νίκη, ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες και πόσο μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο Ολυμπιακός για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Για τον Φάνη

Η Κ19 του Παναθηναϊκού χρειάζεται μία νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στην τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Το ματς είναι πιθανό να γίνει σε δύο εβδομάδες, έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να ρυθμιστούν όσες εκκρεμότητες υπάρχουν με εξ αναβολής αναμετρήσεις (Αστέρας-Ολυμπιακός, Άρης-ΠΑΟΚ). Θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα Νέων μετά από το 2012, αλλά το δεύτερο συνολικά για τις υποδομές του ΠΑΟ στο διάστημα αυτό, καθώς το 2018 είχε κατακτήσει τον τίτλο στην Κ15. Στέλεχος εκείνης της ομάδας ήταν ο Φάνης Αυγερινός ένας αριστερός μπακ με πολύ καλές προδιαγραφές που είχε αποκτηθεί από τον Κρόνο, όταν υπεύθυνος Ακαδημιών ήταν ο Τάκης Φύσσας και scout ο Γιώργος Φαμέλης. Από την επόμενη χρονιά ο μικρός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, όμως σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός είναι δίπλα του. Το ίδιο φυσικά και οι συμπαίκτες του που του χάρισαν τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Η κατάκτηση του τίτλου θα έχει και τη δική του σφραγίδα, αφού αποτελεί έμπνευση όχι μόνο για τους συνομηλίκους του (2003) αλλά για όλα τα παιδιά της Ακαδημίας.


* Το όνομα του Φάνη Αυγερινού κυριαρχούσε στις συζητήσεις στα αποδυτήρια μετά τη νίκη. Επίσης την αποθέωση από τους παίκτες γνώρισε το τεχνικό δίδυμο του Βαγγέλη Σάμιου και του συνεργάτη του Αντρέα Ντρένοβα. Καθοριστική η «πινελιά» που έχει βάλει ο νεαρός προπονητής, ο οποίος ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ήταν αυτός που το 2017 ανέλαβε τη φουρνιά του 2006, αναδεικνύοντάς τη σε μία από τις ισχυρότερες ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και τα αποτελέσματα θα φανούν τη νέα σεζόν, όταν αυτά τα παιδιά θα αγωνιστούν σε επίπεδο Super League Κ17.


* Επίσης, σημαντική είναι η συνεισφορά του επικεφαλής φυσιοθεραπευτή Γιάννη Γρυπάρη ο οποίος βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2014. Έχει αναπτύξει εξαιρετική σχέση με τα παιδιά, ως αποτέλεσμα της δουλειάς του. Εφέτος έχει... βαρέσει υπερωρίες για την αντιμετώπιση τραυματισμών και την έγκαιρη επιστροφή βασικών ποδοσφαιριστών. Στη διαχείρισή του οι «Πράσινοι» οφείλουν αρκετούς βαθμούς.


* Πόσο έντονο ήταν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το ντέρμπι των Νέων, φάνηκε ποικιλοτρόπως. Πέντε μέλη της Β΄ ομάδας «κατέβηκαν» στις τρεις τελευταίες προπονήσεις και ενίσχυσαν την Κ19 στο Κορωπί. Εκεί, παρόντες ήταν ο Ζοζέ Ανιγκό ως επικεφαλής των Ακαδημιών, αλλά επίσης και ο Φρανσουά Μοντεστό, o Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Αριέλ Ιμπαγάσα (στον πάγκο της Κ19 ήταν ο γιος του) και ο Γιώργος Ανατολάκης.

Τάσος Συμεωνίδης: «Αν δεν το έβαζα εγώ, θα ήταν κάποιος άλλος»

Ασφαλώς σε τέτοια ματς, ο σκόρερ του νικητήριου και μοναδικού γκολ κερδίζει λίγη δόξα παραπάνω. Ο Τάσος Συμεωνίδης μίλησε στο Gazzetta για το γκολ που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή, αλλά και το... χουνέρι που επεφύλασσε σε έναν φίλο του.
Ο «Σύμε» διανύει εξαιρετική σεζόν προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ. Και υπάρχει σημαντική πιθανότητα το γκολ που πέτυχε να στερήσει τον τίτλο από την παλιά του ομάδα. Έχει αποδειχθεί αρκετές φορές κομβικός για τον ΠΑΟ, ενώ τα περισσότερα καλά παιχνίδια του (όπως και αυτό του Σαββάτου) έγιναν ενώπιον του Ομοσπονδιακού Προπονητή Κ19, Τάσου Θέου. Μάλλον χτυπάνε... καμπάνες εθνικής, αφού θα γίνουν κλήσεις για προπονήσεις μέσα στον Απρίλιο.


Η δήλωση του 17χρονου μέσου στο gazzetta:


«Αν δεν είχα σκοράρει εγώ, είμαι σίγουρος ότι θα το είχε κάνει κάποιος άλλος, αφού παίξαμε καταπληκτικά. Βέβαια είμαι χαρούμενος που χάρη σε αυτό βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της χρόνιας. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ ως παίκτης, του οφείλω πολλά, είμαι ευγνώμων. Από το μυαλό μου πέρασε και το γεγονός ότι αυτό το γκολ ίσως στέρησε τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, την παλιά μου ομάδα. Δεν έχω το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα γι΄αυτόν τον σύλλογο. Ίσα, ίσα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και τον ΠΑΟΚ που βοήθησε στην εξέλιξή μου. Τώρα ανήκω στον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος ως μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου.
Όχι μόνο το γκολ που σημείωσα, αλλά η νίκη μας και η χρονιά μας ολόκληρη, είναι όλα αφιερωμένα στον Φάνη Αυγερινό.
Ένας από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί μου μετά το ματς είναι ο Κώστας Θεοδωρίδης που τώρα παίζει στον Αστέρα Τρίπολης αλλά ήμασταν μαζί στον ΠΑΟΚ. Μου είπε ότι τον πίκρανα καθώς και ο Αστέρας περίμενε απώλεια δική μας, αλλά είναι χαρούμενος για εμένα.
Το επόμενο βήμα για εμένα είναι να προχωρήσω στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία. Είτε αυτό αφορά τη δεύτερη, είτε την πρώτη ομάδα, ο σύντομος στόχος είναι να γίνω επαγγελματίας. Και φυσικά ονειρεύομαι όπως κάθε παίκτης μία κλήση στην εθνική ομάδα»

Ιταλοί Scout στη Σουρωτή

Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ έπαιξε ελεύθερα, μην έχοντας πλέον το άγχος της απώλειας και νίκησε εύκολα 4-1 τον ΟΦΗ στη Σουρωτή. Εκεί βρέθηκαν Ιταλοί scout από την Κάλιαρι, τη Τζένοα και την Αταλάντα οι οποίοι είχαν δώσει το «παρών» σε τοπικό τουρνουά μέσα από το οποίο στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί παίκτες όπως ο Κεραμίτσης και ο Κουρφαλίδης. Σίγουρα ξεχώρισαν με δύο γκολ και μία ασίστ ο Αργύρης Δαρέλας, ενώ σκόραρε ξανά ο στόπερ Άγγελος Ζίλο.

* Φοβερό ματς στα Γιάννινα με 31 τελικές, 15 κόρνερ και τον Ατρόμητο να επικρατεί του ΠΑΣ 1-0 με (αυστηρό) πέναλτι του Δαλαμήτρα στο 88΄. Νίκη-υπέρβαση για τους Περιστεριώτες και τον Πέτρο Κοντοβράκη, αφού στην έδρα του ΠΑΣ έχουν «υποφέρει» ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ κα ο Ολυμπιακός. Ο Ατρόμητος κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» για πρώτη φορά μετά τις 6/11/2021 (0-0 με τον ΟΦΗ) κάτι που εν πολλοίς οφείλει στον τερματοφύλακα Χρήστο Δήμο, που ήταν ανίκητος την Κυριακή. Επιθετικά οι Τσαντήλας, Δαλαμήτρας αποτέλεσαν σταθερές αξίες, ενώ οι Γκαρτζονίκας, Αγκούσι, Μπουρνέλης έδωσαν από τον πάγκο τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα τους.

* Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος είχαν ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν ως μεγάλες εκπλήξεις. Στην πορεία προστέθηκε και ο Απόλλων που μετά το 2-0 επί του Άρη έχει πραγματοποιήσει πλέον ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Ιστορία του στο πρωτάθλημα Νέων (34) και φυσικά ο Ιωνικός που «πατάει γερά» στην πρώτη οκτάδα μετά το 3-1 επί της Λαμίας. Ας επαναλάβουμε ότι το γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας είναι το πιο ακατάλληλο της κατηγορίας, μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και σταματήσουν να θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο από την επόμενη σεζόν. Πάντως οι «κυανόλευκοι» του Γιώργου Γεωργουλόπουλου τα κατάφεραν, με αιχμή του δόρατος τον Δημήτρη Γραμμένο. Με ηθικό στο ζενίθ καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες προπονείται με την πρώτη ομάδα, ο 18χρονος στράικερ πέτυχε ακόμα δύο γκολ και έφτασε τα οκτώ. Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εφετινής πορείας των Νικαιωτών, μαζί με τους αμυντικούς Λιοφάγο, Γιαλεδάκη.

* Ασφαλώς η μεγαλύτερη έκπληξη παραμένει η πορεία του Αστέρα Τρίπολης, έστω κι αν τελικά δεν θα ολοκληρωθεί με το απόλυτο θαύμα της κατάκτησης του τίτλου. Οι Αρκάδες του Γιάννη Δουβίκα παραμένουν στην τρίτη θέση με το εύκολο 3-0 επί του Βόλου, με εξαιρετικό τον Δομίνικο Προύντζο, αλλά και αρκετούς 20χρονους επαγγελματίες στην σύνθεσή τους (Αντεσίνα, Γκάμπριελ Γκρόζντανιτς)


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα