ΑΕΚ: Δεν αρκεί μόνο η Ευρώπη, αλλά και η καλή πορεία στο Conference League

ΑΕΚ: Δεν αρκεί μόνο η Ευρώπη, αλλά και η καλή πορεία στο Conference League

ΑΕΚ: Δεν αρκεί μόνο η Ευρώπη, αλλά και η καλή πορεία στο Conference League

bet365

Η ΑΕΚ όχι μόνο επιβάλλεται να εξασφαλίσει τη μίνιμουμ υποχρέωσή της, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει την επόμενη σεζόν να μπει στους ομίλους του Conference League, πραγματοποιώντας και μια καλή πορεία στη διοργάνωση.

Στην τελική ευθεία μιας ακόμα αποτυχημένης σεζόν έχει μπει η ΑΕΚ, η οποία μετά τη διακοπή έχει μπροστά της οκτώ παιχνίδια στα play offs για να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη σεζόν. Η Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει τη μίνιμουμ υποχρέωση που έχει, θέση στην οποία βρέθηκε και την περσινή σεζόν, καταφέρνοντας να τσεκάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των play offs.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ήρθε ο αποκλεισμός – σοκ από τη Βελέζ που στράβωσε από το ξεκίνημα τη φετινή σεζόν. Κάτι που απαγορεύεται για την ΑΕΚ να συμβεί σε αυτή που έρχεται. Οι κιτρινόμαυροι όχι μόνο επιβάλλεται να βγουν στην Ευρώπη αλλά θα πρέπει τη νέα αγωνιστική χρονιά να περάσουν τους τρεις προκριματικούς γύρους του Conference League, μπαίνοντας στους ομίλους και πραγματοποιώντας και μια ικανοποιητική πορεία στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Έχουμε αναλύσει το πόσο σημαντική είναι για την ΑΕΚ η ευρωπαϊκή της συμμετοχή για λόγους πρεστίζ, προσέλκυσης στόχων, αλλά και από οικονομικής άποψης φυσικά καθώς φέτος θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία της τουλάχιστον 5 με 6 εκατ. ευρώ αν κατάφερνε να φτάσει ως τον όμιλο. Αναγκαίο, όμως, είναι για την ΑΕΚ την επόμενη σεζόν να έχει μια καλή πορεία στο Conference League και για το ίδιο το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Ο αποκλεισμός από τη Βελέζ

Μέχρι και τη φετινή σεζόν η Ένωση «έσβηνε» ουσιαστικά μηδενικές χρονιές στο ranking της UEFA λόγω της ευρωπαϊκής της απουσίας πριν το 2016, όταν και επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Του χρόνου θα αφαιρεθεί η σεζόν με τη μεγαλύτερη συγκομιδή της Ένωσης την τελευταία πενταετία, δηλαδή η σεζόν 2017-2018 της πορείας ως τους «32» του Europa League που είχε δώσει στην ΑΕΚ 9.000 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει αυτομάτως ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα χρειαστούν αντίστοιχη βαθμολογική συγκομιδή την επόμενη σεζόν για να μην... κατρακυλήσουν στην ειδική βαθμολογία.

Η ΑΕΚ είναι γεγονός ότι από την επιστροφή της έχει πετύχει πολλά στην Ευρώπη καθώς μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να μπει δύο φορές στους ομίλους του Europa League, τις σεζόν 2017-2018 και 2020-2021 και μια φορά στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2018-2019. Ωστόσο, δεν διέθετε συνέπεια συνολικά, με αποτέλεσμα να μαζέψει 20.000 βαθμούς στο ranking της UEFA (βρίσκεται στην 81η θέση) και σε περίπτωση που την επόμενη σεζόν δεν καταφέρει να έχει μια ικανοποιητική παρουσία στο Conference League, τότε οι κληρώσεις της στο μέλλον θα δυσκολέψουν αρκετά και θα απαιτούνται νέες υπερβάσεις.

Η Ένωση μετά τις σεζόν 2017-2018 και 2018-2019 που συγκέντρωσε 13.000 βαθμούς συνολικά, πρόσθεσε μόλις 2.500 βαθμούς τη σεζόν 2019-2020 λόγω του αποκλεισμού από την Τράμπζονσπορ στα play offs του Europa League, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (2020-2021) είχε συγκομιδή 3.000 βαθμών καθώς μπορεί να μπήκε στον όμιλο της διοργάνωσης, αλλά τα αποτελέσματά της εκεί δεν ήταν καλά. Τη φετινή σεζόν (2021-2022) ο αποκλεισμός από τη Βελέζ στον δεύτερο προκριματικό του Conference League άφησε την ΑΕΚ με μόλις 1.500 βαθμούς. Πλέον άλλες τέτοιες αποτυχίες απαγορεύονται για την Ένωση και το ευρωπαϊκό της μέλλον...

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα