Ιβάν Σαββίδης: Εχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 63

Ιβάν Σαββίδης: Εχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 63

Ιβάν Σαββίδης: Εχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 63

bet365

Γενέθλια έχει σήμερα, ο Ιβάν Σαββίδης, που γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, όντας το όγδοο παιδί οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής.

Ο Ιβάν Σαββίδης γιορτάζει σήμερα τα 63α γενέθλιά του. Ο φυσικός ηγέτης ολόκληρης της «ασπρόμαυρης» οικογένειας, του Π.Α.Ο.Κ., είναι μεν γέννημα θρέμμα του χωριού Σάντα της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, εκεί όπου γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1959, αλλά δηλώνει Έλληνας, και καμαρώνει γι’ αυτό.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας είναι ένας εργασιομανής άνθρωπος, που έχει μάθει να υλοποιεί τις υποσχέσεις του και τα λόγια του να γίνονται στο ακέραιο πράξεις, όπως περίτρανα αποδείχθηκε στη μέχρι τώρα ενεργή παρουσία του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και στις υπόλοιπες επενδύσεις, επιχειρηματικού χαρακτήρα, στη χώρα μας.

Οι απανταχού φίλοι του «Δικεφάλου» είναι ευγνώμονες για τα όσα έχει προσφέρει στον Σύλλογο. Με τα καλά και τα στραβά του. Σε μια διαδρομή εννιά και πλέον ετών, σε μια πορεία που έχει πολλά χρόνια μπροστά της. Εξάλλου απευθυνόμενος προς τους νέους Έλληνες ομογενείς είχε πει ορθά-κοφτά: «Θα εκπληρώσω τα πάντα στον ΠΑΟΚ».

Όσοι τον ξέρουν καλά γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ότι δεν παίρνει πίσω τα λόγια του! Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που, ίσως, μπορεί να του αλλάξει γνώμη είναι η πεντάχρονη εγγονή του και όπως έχει παραδεχθεί είναι εκείνη που «με κάνει να χαμογελώ περισσότερο από όλους, με κάνει ευτυχισμένο».

Το όγδοο παιδί από μια οικογένεια εργατών ελληνικής καταγωγής, που αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή Μαρτίνοβσκι της επαρχίας του Ροστόφ, αποστρατεύθηκε με το βαθμό του λοχία και το 1980 προσλήφθηκε ως εργάτης στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον.

Παράλληλα με την εργασία ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποφοιτώντας το 1988 από την οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου Δημόσιας Οικονομίας του Ροστόφ, έγινε διδάκτωρ οικονομικών επιστήμων και το 1993 εκλέχτηκε γενικός διευθυντής της εταιρίας Donskoy Tabak.

Το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισε να μπει δυναμικά στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και των επιχειρήσεων.

«Σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να φτιάξω των ΠΑΟΚ, όπως τον επιθυμείτε. Και θέλω να σας ακούσω για να κάνω τα λιγότερα δυνατά λάθη. Ήρθα εδώ και ήρθα για να μείνω καιρό» ήταν από τις πρώτες του δηλώσεις.

Εννιά χρόνια μετά, και λίγο παραπάνω, έχοντας επενδύσει το ποσό-ρεκόρ των 160 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ είναι φανερό και αποδεδειγμένο ότι ΠΑΟΚ και Σαββίδης είναι πια «ταυτόσημες» έννοιες. Παράλληλα με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα (ΟΛΘ, Μακεδονία Παλλάς, Πόρτο Καρράς, Σουρωτή κ.α) το σύνολο των χρημάτων που έχει ρίξει στην ελληνική οικονομία έχει ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ!

«Η δουλειά στον ΠΑΟΚ δεν σταματά. Μου λένε γιατί δεν πίνω αλκοόλ. Όταν ήμουν μικρός δεν είχα χρήματα. Τώρα λέω τι θα μου προσφέρει να πιώ αλκοόλ. Αν γελούσα συνεχώς θα ήμουν γελωτοποιός. Δεν έχουμε πιάσει ταβάνι με τον ΠΑΟΚ, αν το πει κανείς αυτό τότε έρχεται η Δύση. Η δουλειά δεν σταματά. Ποτέ δεν λες ποιο είναι το ταβάνι. Θα εκπληρώσω τα πάντα στον ΠΑΟΚ, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι νέες συνθήκες μετά την πανδημία. Όλα αλλάζουν χωρίς να ξέρεις τι σε περιμένει αύριο», είχε πει με νόημα πριν από δύο χρόνια σε μια από τις σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις του ο διοικητικός ηγέτης του «Δικεφάλου»

Κι ό,τι λέει, το εννοεί...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα