Άρης: Συγκίνηση στην εκδήλωση των 108 χρόνων ίδρυσης του συλλόγου

Άρης: Συγκίνηση στην εκδήλωση των 108 χρόνων ίδρυσης του συλλόγου

Newsroom
Άρης: Συγκίνηση στην εκδήλωση των 108 χρόνων ίδρυσης του συλλόγου

bet365

Στο Nick Galis Hall πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 108 χρόνων από την ίδρυση του Άρη η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Φέτος η εκδήλωση γενεθλίων του συλλόγου δεν είχε εορταστικό χαρακτήρα και δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς οι μνήμες παραμένουν νωπές από τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Γι’ αυτόν τον λόγο ήταν μια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον 19χρονο φίλαθλο του Άρη ο οποίος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Στα κερκίδες του Αλεξανδρείου βρέθηκαν εκπρόσωποι απ’ όλα τα τμήματα του συλλόγου. Μεταξύ αυτών οι Χερμάν Μπούργος, Τόλης Τερζής, Χαβιέρ Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα, Γιώργος Δεληζήσης, Γιοχάν Μπεναλουάν, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ, Γιάννης Καστρίτης, οι καλαθοσφαιριστές Όμηρος Νετζήπογλου, Νίκος Καμάρας, Ολιβιέ Χάνλαν αθλητές απ’ άλλα ομαδικά αθλήματα καθώς επίσης και από τα τμήματα υποδομής όπως και βετεράνοι παίκτες της ομάδας.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, αναφέρθηκε σ’ αυτά που πρεσβεύει ο σύλλογος λέγοντας ότι… «Ο Άρης κλείνει αύριο 108 χρόνια ζωής. Κλείνει 108 χρόνια αθλητικής κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς. Γεμάτα από αθλητικές επιτυχίες, αποτυχίες, μεγάλες νίκες, πικρές ήττες. Όλα βασισμένα σε ιδανικά σε ήθη και αξίες και ιδεώδη, Ο σύλλογος πάντα είχε αντιπάλους και ποτέ εχθρούς. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ανυπομονούσαμε για τον φετινό εορτασμό, θέλοντας να γιορτάσουμε με την καρδιά μας και με μεγαλοπρέπεια και όπως αξίζει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Oλα σταμάτησαν την 1η Φεβρουαρίου. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενός παιδιού που το μοναδικό του «λάθος» ήταν να απαντήσει στο τι ομάδα είναι, ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά όλων μας. Μια πραγματική μαχαιριά στην καρδιά μας. Το βαρύ πένθος, δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε.

Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια λιτή εκδήλωση, στην μνήμη του Άλκη. Θα τιμήσουμε αθλητές, παράγοντες και φίλους που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρον. Θέλουμε να τιμήσουμε και την μνήμη ανθρώπων που δεν είναι πια κοντά μας. Το μήνυμα που θέλω να προκύψει από τη σημερινή εκδήλωση, είναι ένα: “Ας είναι η τελευταία φορά που θα αναγκαστούμε όλοι να μετατρέψουμε μια γιορτή σε μνημόσυνο. Ας είναι η τελευταία φορά που μια οικογένεια που βυθίστηκε στο πένθος. Ας ήταν ο Άλκης το τελευταίο θύμα ενός τυφλού φανατισμού και ενός στυγνού εγκλήματος. Οφείλουμε να συνυπάρξουμε σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Ο ΑΣ Αρης θα είναι μπροστάρης ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά, εφόσον βέβαια όλοι σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του. Θα κλείσω με στίχους του Νίκου Γκάτσου, που θα καταλάβουν πολλοί: “Αν κρατάς χρυσάφι, πλούτη και φλουριά, δεν κατέχεις τι είναι λευτεριά. Λευτεριά στη Θεσσαλονίκη μας. Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός».

Χατζόπουλος

Ο ΑΣ Άρης τίμησε τους Λευτέρη Χατζόπουλο (πρώην πρόεδρος Α.Σ. και ΤΑΚ ΑΡΗΣ), Θανάση Παπαβασιλείου (πρώην πρόεδρος Α.Σ. ΑΡΗΣ και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος πολλών τμημάτων), Παναγιώτη Αλεξανδρίδη (επί σειρά ετών μέλος του δ.σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ), Ευάγγελο Βουτσά (επί σειρά ετών επικεφαλής και χρηματοδότης του τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών), Δημήτρη Καραμανλή (επί σειρά ετών επικεφαλής και χρηματοδότης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου), Γιάννη Ρεντζεπέρη (νυν επικεφαλής και χρηματοδότης του τμήματος Βόλεϊ Γυναικών), Απόστολο Γεωργιάδη (εκλιπών, επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, υπό τη σκέπη του τα τμήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ), Ανδρέα Δημαρέλη (εκλιπών, πρώην πρωταθλητής της Πυγμαχίας του ΑΡΗ και επί σειρά ετών έφορος του τμήματος), Λεωνίδα Παπαδόπουλο (εκλιπών, από τους πλέον πιστούς «στρατιώτες» του ΑΡΗ), Λεωνίδα Ποζάνη (εκλιπών, ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ από το 1947 έως το 1958), Γιάννη Ψηφίδη (εκλιπών, πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗΣ από το 2015 έως το 2019 και της ΠΑΕ ΑΡΗΣ), Νίκο Βαλεργάκη, Ηλία Πόππη, Σόλωνα Υψηλάντης καθώς επίσης και αθλητές που διακρίθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς.

Αποσύρεται η φανέλα με το Νο19 απ’ όλα τα τμήματα!

Εκτός της μετονομασίας της οδού Γαζή σε οδός Άλκη Καμπανού, αλλά και του μνημείου που θα γίνει στον χώρο δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου, ανακοινώθηκε ότι θα αποσυρθεί η φανέλα με το Νο19 απ’ όλα τα τμήματα του συλλόγου. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, ανακοίνωσε τη μετονομασία της Θύρας 7 του «Κλ. Βικελίδης», η οποία θα φέρει πλέον το όνομα του «Άλκη Καμπανού».

ΑπονομέςΠατουλιδου


ΧάνλανΜπούργος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα