Έχει δίκιο ο Μαρτίνς, που θέλει τον Βαλμπουενά και του χρόνου στον Ολυμπιακό;

Έχει δίκιο ο Μαρτίνς, που θέλει τον Βαλμπουενά και του χρόνου στον Ολυμπιακό;

Έχει δίκιο ο Μαρτίνς, που θέλει τον Βαλμπουενά και του χρόνου στον Ολυμπιακό;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του Gazzetta για το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό.

Είναι από τα θέματα των ημερών για τον Ολυμπαικό η δημόσια τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς, ότι θα ήθελε τον Βαλμπουενά και του χρόνου στη διάθεση του. Βλέπετε, μιλάμε για ένα παίκτη που στο ξεκίνημα της νέας σεζόν (Σεπτέμβριο) θα μπει στα 38 του!

Έχει δίκιο λοιπόν ο προπονητής του πρωταθλητή, να θέλει τον Γάλλο άσο και στη νέα σεζόν ενεργό για την ομάδα του; η, η επιθυμία του αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο; Κατ΄ αρχάς, ας ρίξουμε μία ματιά για το τι έχει συμβεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος του Ολυμπιακού για να κατανοήσουμε ίσως καλύτερα κάποια πράγματα η, μάλλον την κατάσταση…

  • Ολυμπιακός-Αστέρας (5-1) το ημίχρονο είναι 0-0, μπαίνει στο 46’ ο Βαλμπουενά και τελικό σκορ 5-1 με τον Ματιέ να είναι μέσα και στα τέσσερα πρώτα γκολ (!), στο πρώτο εκ των οποίων με ασίστ από εκτέλεση κόρνερ…
  • Ολυμπιακός-ΟΦΗ (2-0) με το σκορ στο 1-0, μπαίνει στο 72’ ο Βαλμπουενά και τελικό σκορ 2-0 με τον Ματιέ να είναι μέσα στο δεύτερο γκολ με εκτέλεση φάουλ στο 89’…
  • Βόλος-Ολυμπιακός (0-1) με το αποτέλεσμα στο 0-0, μπαίνει στο 63’ ο Βαλμπουενά και τελικό σκορ 0-1 με τον Ματιέ να σκοράρει ο ίδιος το μοναδικό γκολ στο 81’…
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1-0) με το αποτέλεσμα στο 0-0, μπαίνει στο 67’ ο Βαλμπουενά και τελικό σκορ 1-0 με τον Ματιέ να δημιουργεί, με εκτέλεση κόρνερ, το μοναδικό γκολ στο 84’…

Προσέξτε, μιλάμε για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα-και στα τέσσερα ο Βαλμπουενά έβαλε την σφραγίδα του, τα δε τρία ουσιαστικά τα καθάρισε, και τα καθόρισε, ο ίδιος!

Πάμε και πιο πίσω;

  • Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1, με το 1-0 από τον Βαλμπουενά, που είχε συμμετοχή και στο 2-0…
  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 (Κύπελλο), το μοναδικό γκολ από σέντρα του Βαλμπουενά…
  • Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0, με το 1-0 από σέντρα του Βαλμπουενά, που είχε συμμετοχή και στο 2-0…
  • Ολυμπιακός-Βόλος 2-1, με το νικητήριο γκολ από τον Βαλμπουενά (αλλαγή) στο 91’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ…
  • Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 με το νικητήριο γκολ από πέναλτι που κέρδισε ο Βαλμπουενά (αλλαγή) στο 70’…
  • ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-2 με το νικητήριο γκολ να ξεκινάει από φάουλ του Βαλμπουενά (αλλαγή) στο 84’…
  • Λαμία-Ολυμπιακός 1-2 με το 0-1 με κεφαλιά από φάουλ του Βαλμπουενά…

Απολογισμός για τον Βαλμπουενά: τρία γκολ (τα δύο έκριναν τρίποντα), ένα κερδισμένο πέναλτι (που έκρινε τρίποντο), πέντε ασίστ (που έκριναν τρία τρίποντα) και συμμετοχή και σε άλλα εφτά γκολ!...Όλα αυτά σε 20 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, εκ των οποίων βασικός ήταν μόνο στις εφτά! Μπορείς να πεις, «και τι άλλο να κάνει»!

Παρατήρηση, αποδεκτή: ουσιαστική προσφορά σε ντέρμπι είχε μόνο σε ένα, με την ΑΕΚ. Επιπρόσθετη παρατήρηση: έπαιξε μόνο σε τρία, στα δύο 0-0 με τον Παναθηναϊκό για 20 και 35 λεπτά και στο νικηφόρο με την ΑΕΚ 25 λεπτά.

Ο Ματιέ Βαλμπουενα

Στην Ευρώπη, που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, τι έκανε;

Στα προκριματικά:

  • Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0 με το γκολ από δική του πάσα
  • Νέφτσι-Ολυμπιακός 0-1 με το γκολ από δική του σέντρα
  • Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0 το δεύτερο γκολ από δική του σέντρα, το τρίτο γκολ από κεφαλιά σε δική του εκτέλεση κόρνερ, ενώ και το πρώτο γκολ ξεκίνησε από δική του σέντρα!
  • Σλόβαν-Ολυμπιακός 2-2 με το πρώτο γκολ από δική του σέντρα
  • Με τη Λούντογκορετς έπαιξε 72 λεπτά στο Καραϊσκάκη (1-1) και 55 λεπτά στη Βουλγαρία (2-2) χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια και μάλιστα ήταν άστοχος στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη φάση των ομίλων και τα νοκ άουτ:

  • Ολυμπιακός-Άντβερπ 2-1 μπήκε στο 76’ με το σκορ 1-1 κι ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ στο 87’
  • Ολυμπιακός-Άιντραχτ 1-2 μπήκε στο 71’ με το σκορ 1-1 κι ο Ολυμπιακός έχασε με γκολ στο 91’
  • Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 1-0 μπήκε στο 68’ με το αποτέλεσμα στο 0-0 κι ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με γκολ στο 90
  • Ολυμπιακός-Αταλάντα 0-3 μπήκε στο 68’ με το σκορ στο 0-1 και ο Ολυμπιακός έχασε με άλλα δύο γκολ στο 66’ και στο 69’

Απολογισμός για τον Βαλμπουενά στην Ευρώπη: σε 11 συμμετοχές (τέσσερις βασικός) πέντε ασίστ και συμμετοχή σε άλλο ένα γκολ, όλα αυτά στα προκριματικά.

Παρατήρηση, αποδεκτή: στα πιο δύσκολα παιχνίδια πρόσφερε και λιγότερα. Ο δε Μαρτίνς από κάποιο σημείο και μετά τον έβαζε μόνο στο Καραϊσκάκη. Και πάλι, όμως, καθάρισε σε τρία-τέσσερα προκριματικά ματς και βοήθησε σε δύο στα οποία μπήκε αλλαγή και ήρθαν δύο νίκες-όπως σε δύο άλλες περιπτώσεις ήρθαν δύο ήττες.

Η συνολική σούμα φέτος μέχρι στιγμής για τον Βαλμπουενά, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι τρία γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι, δέκα ασίστ και συμμετοχή σε άλλα οκτώ γκολ. Σε συνολικά 31 συμμετοχές, βασικός στις 11.

Πλέον το ερώτημα γίνεται ρητορικό: με τέτοια νούμερα, δεν τον κρατάς και για τη νέα σεζόν κι ας γίνει 38;

Μελανό σημείο στην παρουσία του ήταν ουσιαστικά μόνο το χαμένο πέναλτι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και πιστεύω ότι ο Βαλμπουενά «σκίζεται» κάθε φορά που μπαίνει και γι΄ αυτό το χαμένο πέναλτι, αφού είμαι σίγουρος ότι ακόμη δεν μπορεί να το χωνέψει.

Ο Βαλμπουενά με την Αταλάντα

Κοιτάξτε, να φύγουμε από τα δεδομένα, που είναι τα πιο σοβαρά, αλλά όχι τα μόνα: ασφαλώς και υπάρχει ρίσκο σε μία απόφαση παραμονής και τη νέα σεζόν του Γάλλου άσου, ευρισκόμενου σε τέτοια ηλικία. Τίποτα δεν σου διασφαλίζει ότι επειδή φέτος κάνει όσα κάνει, θα σου τα κάνει και του χρόνου. Άλλωστε, για να μην πάμε μακριά, πέρυσι, που ήταν ένα χρόνο μικρότερος, ο Ματιέ είχε μικρότερη προσφορά σε μεγαλύτερο χρόνο: είχε βάλει δύο γκολ κι είχε φτιάξει εννιά σε 37 συμμετοχές (21 βασικός)!

Ωστόσο, είναι ένα ρίσκο λελογισμένο η παραμονή του Βαλμπουενά. Όταν έχεις πάρει τόσα πράγματα φέτος από αυτόν, είναι σαν να σε δελεάζει να ζητήσεις από αυτόν να παίξει κι άλλο. Μία επιλογή αυτού που λέμε «χρυσή αλλαγή» μοιάζει πραγματικά ενδιαφέρουσα. Να έχεις έναν τόσο ποιοτικό παίκτη στον πάγκο και στα δύσκολα να τον ρίχνεις στη μάχη, αφού βλέπεις ότι μπορεί να σου κάνει τη διαφορά ειδικά κάτω από τέτοιες συνθήκες, με τον ίδιο πιο φρέσκο και τους αντίπαλους πιο κουρασμένους.

Όπως αποδεικνύεται, ακόμη κι ένα κόρνερ η, ένα φάουλ του Βαλμπουενά στα τελευταία λεπτά μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό μία πολύτιμη νίκη. Μα με τον Βόλο και τον Αστέρα κλπ; Βάλτε κάτω πόσους βαθμούς έχασαν φέτος ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ σε ακριβώς τέτοια παιχνίδια και τα ξαναλέμε…

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάρει το καλοκαίρι ένα δημιουργικό εξτρέμ πολύ υψηλού επιπέδου, ειδικά από την στιγμή που δεν του βγαίνουν Ονιεκουρού, Λόπες κ.α…

Άσχετο: Επειδή κάποιοι γύρω από τον ΠΑΟΚ επιμένουν να μιλάνε για πέναλτι εις βάρος του Βατσλίκ στο Ολυμπιακός-Άστέρας (5-1 το τελικό σκορ…), ας δούμε τι είπε για τη φάση ο Μακεδόνας κριτικός διαιτησίας Ναούμ Μιντιούρης, που σημειωτέον ποτέ στην καριέρα του δεν είχε χαρακτηριστεί ως φιλολυμπιακός: «Στο 16′ ο Βατσλίκ χάνει την μπάλα από τον Μπενίτο, εντός περιοχής, προσπαθεί στη συνέχεια να την κερδίσει έχοντας επαφή με το σώμα με τον επιθετικό, η οποία δεν δικαιολογεί πέναλτι . Ο διαιτητής σωστά δεν καταλογίζει παράβαση. Η φάση ελέγθηκε από το VAR που συμφώνησε με το διαιτητή».

Τι άλλο σχολίασε ο Μιντιούρης; «Στο 50′ έπειτα από σέντρα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Βρουσάι σταματάει την μπάλα με το σώμα και το χέρι, που ήταν κολλημένο. Δεν μεγάλωσε ο όγκος του σώματος. Ο διαιτητής σωστά δεν καταλόγισε παράβαση. Η ορθότητα της απόφασής του επιβεβαιώθηκε από το VAR, που έλεγξε τη φάση».

Και κατέληξε: «Παιχνίδι με αρκετές δύσκολες φάσεις, η διαιτησία του Παπαπέτρου σε συνεργασία και με το VAR επιτυχημένη»

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.