ΑΕΚ: Και με τη βούλα η πορεία της είναι χειρότερη και από την περσινή

ΑΕΚ: Και με τη βούλα η πορεία της είναι χειρότερη και από την περσινή

ΑΕΚ: Και με τη βούλα η πορεία της είναι χειρότερη και από την περσινή

bet365

Η ΑΕΚ με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν πιστοποιεί ότι η πορεία της είναι χειρότερη και από πέρυσι. Με κακή εικόνα και αποκαρδιωτικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς που βάζουν πλέον σε κίνδυνο ακόμα και την Ευρώπη!

«ΑΕΚ, ΑΕΚ, αυτό δεν είναι ΑΕΚ», ξεκίνησαν να φωνάζουν ρυθμικά οι οπαδοί της Ένωσης στις εξέδρες του ΟΑΚΑ (έχοντας εκφράσει και με πανό τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί) μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Το τελικό 1-1 κράτησε για ακόμα μια φορά την ΑΕΚ μακριά από τη νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι, με την εικόνα της να είναι προβληματική. Η ΑΕΚ με μια αγωνιστική να απομένει για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν και με άλλα δέκα ματς στη διαδικασία των play offs έχει βάλει για τα καλά σε κίνδυνο ακόμα και την ευρωπαϊκή της συμμετοχή, ειδικά μετά την επιστροφή των βαθμών του Άρη. Κάτι που αν χάσει θα πρόκειται για καταστροφή, όπως είχαμε αναλύσει στο Gazzetta σε προηγούμενο θέμα.

Δεν θα πιάσει ούτε την περσινή βαθμολογική συγκομιδή

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε αρχίσει να γίνεται λόγος για τη χειρότερη ΑΕΚ από τη χρονιά της επιστροφής, έπειτα από τις συνεχόμενες απογοητευτικές εμφανίσεις και τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Κάτι ανάλογο παρατηρείται και φέτος, σεζόν κατά την οποία δεν θα μαζέψει ούτε τους βαθμούς που συγκέντρωσε πέρυσι με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας! Την περσινή σεζόν σε 26 αγωνιστικές είχε 48 βαθμούς, ενώ τώρα με μια αγωνιστική να απομένει έχει 43. Στην καλύτερη δηλαδή, αν κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή, η Ένωση να τελειώσει την κανονική διάρκεια με 46 βαθμούς, δύο λιγότερους από πέρυσι!

Ο Μάνταλος στην ευκαιρία με τον ΠΑΟΚ

Μια ομάδα που δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα

Πέρα από την κάκιστη ανασταλτική λειτουργία που πληγώνει ανεπανόρθωτα την ΑΕΚ από την περσινή σεζόν, η Ένωση παρουσιάζει ένα αδούλευτο σύνολο μεσοεπιθετικά βασισμένο μόνο στην ατομική ποιότητα. Κάτι απόλυτα λογικό καθώς επί ημερών Γιαννίκη στον πάγκο οι κιτρινόμαυροι δεν βελτιώθηκαν σε κανέναν τομέα. Έτσι, παρά τη δύναμη που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, η ΑΕΚ δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί και παρότι έχει την μπάλα δεν ξέρει τι να την κάνει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έσπασε όλα τα ρεκόρ πραγματοποιώντας 48 σέντρες, απέναντι στον ΠΑΟΚ κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της για φέτος στις σέντρες με 39! Η ΑΕΚ είχε μια φλύαρη υπεροχή με 69% κατοχή, χωρίς να μπορεί να βγάλει κάτι δουλεμένο μεσοεπιθετικά. Κάτι το οποίο έχει συμβεί σε πολλά ματς μέσα στη φετινή σεζόν. Να έχει δηλαδή τέτοια συντριπτική υπεροχή και να μην παίρνει τη νίκη.

Απογοητευμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ

Βουνό τα play offs και κίνδυνος για την Ευρώπη

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω και αναλύσαμε και σε προηγούμενο κείμενο θα είναι καταστροφικό για την ΑΕΚ αν δεν καταφέρει να πετύχει ούτε το μίνιμουμ της υποχρέωσής της, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη. Ωστόσο με τον Άρη πλέον στο -1 και τον Παναθηναϊκό στο -4, μαζί με τις επιδόσεις της ΑΕΚ στα μεγάλα παιχνίδια, αλλά και την άσχημη ψυχολογία της, τα play offs για τους κιτρινόμαυρους μοιάζουν με ένα τεράστιο... βουνό. Η ΑΕΚ από εδώ και πέρα θα έχει να αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα μόνο ομάδες της πρώτης εξάδας. Φέτος απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες σε εννιά παιχνίδια, καθώς εκκρεμεί αυτό της τελευταίας αγωνιστικής με τους Αρκάδες στο ΟΑΚΑ. Δεδομένης της αδυναμίας της ΑΕΚ στα μεγάλα ματς και ειδικά με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και με βάση τα αποτελέσματά της και τη φετινή σεζόν, η έξοδος στην Ευρώπη μπαίνει πλέον σε μεγάλο κίνδυνο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα