Καραπαπάς: «Αναγκάζουν τις ΠΑΕ να μην αναγνωρίσουν ποτέ καμία λέσχη φιλάθλων»

Καραπαπάς: «Αναγκάζουν τις ΠΑΕ να μην αναγνωρίσουν ποτέ καμία λέσχη φιλάθλων»

Newsroom
Καραπαπάς: «Αναγκάζουν τις ΠΑΕ να μην αναγνωρίσουν ποτέ καμία λέσχη φιλάθλων»

bet365

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού εξέφρασε τις «ενστάσεις» του στα νέα μέτρα που λήφθηκαν για την καταπολέμηση της βίας.

Την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που λήφθηκαν για την καταπολέμηση της βίας εξέφρασε, μέσω του ΣΠΟΡ FM, ο Κώστας Καραπαπάς, εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

«Το να προσθέτεις αντικειμενική ευθύνη στις ΠΑΕ, απλώς τις αναγκάζεις να μην αναγνωρίσουν ποτέ καμία λέσχη φιλάθλων. Κανείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσει μία λέσχη φιλάθλων αν το καθεστώς δεν είναι σωστό. Επίσης, σε κανέναν άλλον τομέα δεν υπάρχει λέσχη φιλάθλων ή φίλων βουνού που να έχει την αντικειμενική ευθύνη κάποιος άλλος. Αντικειμενική ευθύνη πρέπει να έχουν τα μέλη μίας λέσχης, ενός συλλόγους, μία συλλογικότητας. Δεν μπορεί να μετακυλύει τον έλεγχο αλλού. Έλεγα χθες σε μία κουβέντα, ότι ναι είναι το μαγαζί μας και πρέπει να έχουμε την ευθύνη, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την ευθύνη έξω από αυτό. Και στο μαγαζί μας την παραβατικότητα δεν θα την κλείσουμε εμείς, θα την κλείσει το κράτος και η αστυνομία. Στην τράπεζα, για παράδειγμα, δεν κυνηγάει η τράπεζα τον ληστή. Δεν ξέρω αν πρέπει κάποιος που έχει μπαρ να κυνηγήσει κάποιον που κάνει κάτι στο μαγαζί του. Μπορε

ίς να κάνεις έλεγχο στο ποινικό μητρώο ενός ανθρώπου; Δεν σου λέει αυτό ακριβώς. Για αυτό κάνουμε αύριο τη συνάντηση, για να κάνουμε κάποιες διορθώσεις, ώστε να είναι λογικό και να μην έχει μεγάλα κενά. Λέει το νομοσχέδιο ότι μπορεί να σε αναγνωρίσει η ΠΑΕ, η ΚΑΕ ή ο Ερασιτέχνης. Αναγνωρίζει αύριο-μεθαύριο μία λέσχη η ΚΑΕ, κάνει επεισόδια αυτή η λέσχη. Πώς έχει αντικειμενική ευθύνη η ΠΑΕ; Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να φτιάξουμε και είναι ευκαιρία να κάτσουμε όλοι μαζί, από τη στιγμή που όλοι το θέλουμε, να πάμε παρακάτω. Αν το πλαίσιο είναι αυστηρό, θα απομακρυνθεί κάποιος που είναι παραβατικός και δεν αγαπάει πραγματικά την ομάδα του. Όπως επίσης ήταν παράλογο το ιδιώνυμο όπως ήταν παλιά. Γιατί ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει.

Κάνω μία πράξη που αφορά την αθλητική βία και πηγαίνω απευθείας στη φυλακή. Δεν υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας. Παλιά ο νόμος έλεγε τρία χρόνια ποινή. Έσπασε ένα κάθισμα και πήγαινε σε φυσικό δικαστή. Ποιος φυσικός δικαστής θα δώσει τρία χρόνια ποινή σε ένα παιδί 19 ετών; Κανείς φυσικός δικαστής δεν θα επιβάλει τέτοια ποινή. Να είναι λογικές οι ποινές και να εφαρμοστούν από όλους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

STOIXIMAN SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα