Ο ΠΑΟΚ δεν αδειάζει ποτέ και πουθενά, θα «παλέψει» και τον κορονοϊό

Ο ΠΑΟΚ δεν αδειάζει ποτέ και πουθενά, θα «παλέψει» και τον κορονοϊό

Ο ΠΑΟΚ δεν αδειάζει ποτέ και πουθενά, θα «παλέψει» και τον κορονοϊό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και όσα καλά παρουσίασε εκ νέου η ομάδα του Λουτσέσκου. Αναφορά στον Μιτρίτσα, στον Σάστρε, στην ομάδα του Γκαρσία, αλλά και στο χθεσινό ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ και πολλοί περίμεναν να εμφανιστεί πιο… άδειος κόντρα στον Ατρόμητο. Όταν έγινε γνωστό ότι ο κορονοϊός έπληξε και πάλι τον Δικέφαλο, η… ανησυχία μεγάλωσε. Ο Λουτσέσκου έπρεπε να δώσει ανάσες σε σημαντικούς του παίκτες και τότε όλοι οι αντίπαλοι είχαν την αισιοδοξία της ΠΑΟΚτσήδικης γκέλας. Δύσκολα γι’ αυτή την ομάδα…

Η προσπάθεια που έκαναν και χθες οι ασπρόμαυροι ήταν πολύ καλή. Με βάση την περίοδο που διανύουν, σε αυτό το ενδιάμεσο ματς μεταξύ τόσων μεγάλων αναμετρήσεων και με τέτοιες απουσίες, ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλά.

Η ομάδα του Λουτσέσκου χωρίς Ίνγκασον-Κούρτιτς-Ζίβκοβιτς δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο, μόνο για 20-25 λεπτά! Από το 25΄ και μετά ο ΠΑΟΚ έβγαλε ματς… 70-30 κατοχής, 10-0 κόρνερ και 12-4 τελικών. Ακόμη και στο φινάλε με το ματς στο 1-0, δεν ένιωσε την παραμικρή απειλή και ίσα-ίσα πλησίασε πολλές φορές στο 2-0.

ΠΑΟΚ

Όλα αυτά, για τη δεδομένη περίοδο, με τέτοιες αναγκαστικές απουσίες (και με αυτό πάντα το ρόστερ) είναι αρκετά. Είναι καλά για τον ΠΑΟΚ του εκπληκτικού 12 στα 14 μέσα στην έξαρση του κορονοϊού και σε περίοδο αγώνων κάθε Τετάρτη-Κυριακή.

Κάθε ματς που περνάει, όσο καλά ή όσο μέτρια και αν παίζει ο ΠΑΟΚ, σε όποιο γήπεδο και σε οποιαδήποτε διοργάνωση, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ομάδα έχει «δέσει», είναι πάντα η καλύτερη στο δημιουργικό κομμάτι και πλέον έχει μεγάλη συνοχή όταν αμύνεται. Έτσι έγινε και χθες… Ομάδα με νοοτροπία νικητή, που κερδίζει πλέον τους πάντες και τα πάντα, έχοντας τη νοοτροπία του 2019. Ακόμη και με ρόστερ όπου ακόμη παίζει ο Μουργκ στα άκρα…

Μέχρι τώρα το σύνολο του Λουτσέσκου τα πάει περίφημα και τώρα έρχεται η περίοδος της πιο μεγάλης δοκιμασίας. Για να τους δούμε τώρα με Μίντιλαντ-Άρη-Μίντιλαντ μέσα σε οκτώ ημέρες και μάλιστα σε φάση όπου ο κορονοϊός εμφανίστηκε και πάλι στα αποδυτήρια…

Κεφάλαιο Μιτρίτσα

Μέσα στα συμπεράσματα που αρχίζουν να βγαίνουν από το φοβερό ΠΑΟΚτσήδικο σερί, είναι και αυτό της αγωνιστικής ανόδου του Μιτρίτσα. Ο Ρουμάνος ήταν και πάλι πολύτιμος, ο κορυφαίος της ομάδας με την μπάλα στα πόδια. Ο Λουτσέσκου δείχνει πως τα κατάφερε και με αυτόν! Επιτέλους και μετά από πολλές περιπέτειες τον έκανε παίκτη-ομάδας. Ένας γρήγορος μεσοεπιθετικός με αρετές στις κατά μέτωπο ενέργειες, που πλέον παίζει πρώτα για το σύνολο και μετά για την πάρτη του. Γι αυτό και γίνεται πολύτιμος. Από τη στιγμή που ο Λουτσέκκου του έβαλε στο μυαλό ότι… θα γίνει χρήσιμος όταν θα παίξει για το κοινό συμφέρον, ο Μιτρίτσα κάνει τη διαφορά. Από εδώ και πέρα βέβαια τον περιμένουμε και σε διάρκεια χρόνου καλής απόδοσης…

Μιτριτσα

Πολύ καλός και ο Σάστρε. Δημιουργικός και με αυτοπεποίθηση έχοντας την μπάλα, συνεπής και αμυντικά. Σούπερ δεν είναι, αλλά τον νιώθουν όλοι μέσα στο γήπεδο.Εξαιρετική προσπάθεια χθες και από το δίδυμο Ντόουγκλας-Τσιγγάρα. Αν ήταν εύστοχοι και από θέσεις εντός περιοχής, θα τα έκαναν όλα τέλεια...

ΠΑΟΚ Β' και οι άλλοι

Είχα γράψει-προβλέψει μετά τον πρώτο ματς του ΠΑΟΚ Β με τον Ολυμπιακό Β, ότι στο τέλος της χρονιάς, η ομάδα του Γκαρσία θα είναι μπροστά από την αντίστοιχη των ερυθρόλευκων και μάλιστα με διαφορά. Με το χθεσινό 1-0 και με τα ματς που «χρωστάει», θα αρχίσει να χτίζει διαφορά, πλησιάζοντας στην τετράδα. Ο ΠΑΟΚ -με Κούτσια ή χωρίς- έμαθε να κερδίζει, δεν χάνει με τίποτα όπου και αν παίζει και πλέον αυτό το νέο σύνολο του καλοκαιριού, έχει πάρει τον χαρακτήρα μαχητή του προπονητή του. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν κάποιος από τους νεαρούς που παίζουν μόνιμα εκεί, μπορεί του χρόνου να ανέβει και να σταθεί στους μεγάλους. Υπάρχει πάντως πάρα πολύ δρόμος ακόμη για φέτος και υπάρχει περίπτωση να αναδειχθούν και μερικοί πρωταγωνιστές.

* Στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ επιβεβαιώθηκαν πάρα πολλά από όσα βλέπουμε και γνωρίζουμε:

* Η ΑΕΚ αυτή την περίοδο μπορεί να παίξει εσωτερικό διπλό και με κάποιο τρόπο να χάσει… Το θέμα ψυχολογίας είναι τεράστιο.

* Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλο θέμα στη δημιουργία. Και πάλι σώθηκε από «στημένη» μπάλα. Για πολλοστή φορά… Είναι απίστευτο ότι σκοράρει φέτος κατά 50% από τέτοιες καταστάσεις, αφού δεν μπορεί με διαφορετικό τρόπο… Και όλα αυτά με τον τερματοφύλακά του, μέσα στους κορυφαίους! Οκ!

* Ο Ολυμπιακός με το πανάκριβο ρόστερ, είναι εννιά βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ του Μούργκ και του Ντόουγκλας στο 10, γιατί στα δύσκολά του φέρνει 0-0 και δεν χάνει, ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε από Ιωνικό και Ατρόμητο. Είναι μπροστά επειδή κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ και λόγω τριών «στραβών» σε μια φάση (στατική και πάλι) το δεύτερο ματς έληξε 1-1.

Οκ! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και 0-1 να έληγε χθες στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να «μιλήσει» για πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.