Αστέρας - Ιωνικός 2-3: Τρίποντο - άλμα σωτηρίας!

Φώτης Καρακούσης
Αστέρας - Ιωνικός 2-3: Τρίποντο - άλμα σωτηρίας!

bet365

Με πρωταγωνιστές τους Λένις - Άοσμαν ο Ιωνικός νίκησε 3-2 με ανατροπή στο β' ημίχρονο τον Αστέρα στην Τρίπολη, βάζοντας πολύ γερά θεμέλια για την αποφυγή του υποβιβασμού - Με δέκα παίκτες από το 63' λόγω αποβολής του Καστάνιο οι γηπεδούχοι.

Άλμα σωτηρίας για τον Ιωνικό, χαμένο έδαφος για τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη σε μία ματσάρα για γερά νεύρα. Αυτός θα μπορούσε άνετα να ήταν ο τίτλος της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τους Νικαιώτες να επικρατούν με 3-2 φτάνοντας τους 21 βαθμούς. Από την άλλη οι Αρκάδες που μέσα στην έδρα τους είχαν ένα αήττητο σερί 7 αγώνων, παρότι προηγήθηκαν έχασαν με 3-2 και έμειναν στους 32 βαθμούς και την 5η θέση, δυσκολεύοντας γι' αυτούς την μάχη της εξάδας.

Στο γνωστό 4-2-3-1 ο Αστέρας

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με το "κλασικό" του 4-2-3-1. Ο Τσιφτσής ήταν κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα μπροστά του να αποτελείται από τους Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλο και Άλβαρες. Στη μεσαία γραμμή παρτενέρ του Μουνάφο ήταν ο Βαλιέντε, με τον Καπίγια να έχει έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Σίτο και Καπίγια ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής με τον Κέβιν Σόνι να είναι ο μοναδικός προωθημένος

Με 3-4-2-1 ο Ιωνικός

Ο Δημήτρης Σπανός κατέβασε την ομάδα του με 3-4-2-1 και τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σάντσες, Ρομαό και Βαφέα στο κέντρο της άμυνας. Ντάλσιο και Κάνιας τα αμυντικά χαφ με τους Ματσούκα δεξιά και Κιάκο αριστερά να ήταν στις πτέρυγες. Ο Μάντζης ήταν προωθημένος, με τους Άοσμαν αριστερά και Λένις δεξιά.

Αγώνας με απίστευτες συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο

Συνολικά στον αγώνα είδαμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δύο ομάδες που προσπάθησαν ως το τέλος για τη νίκη, με τους γηπεδούχους να προηγούνται να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, αλλά να βλέπουν στο δεύτερο τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν και να τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Ένα παιχνίδι που όπως αναφέρουμε τα είχε όλα. Είχε 5 γκολ, είχε μεγάλες ευκαιρίες, είχε αποβολή, είχε ανατροπή, τα είχε όλα...

Αστέρας πανηγυρικό

Εξαιρετικό ξεκίνημα του Αστέρα που δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6' με τον Καπίγια. Ένα γκολ που έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Μίλαν Ράσταβατς που στα επόμενα 6 λεπτά βρέθηκαν ακόμα τρεις φορές κοντά σε νέο γκολ χωρίς να τα καταφέρουν με τους Σόνι, Σίτο και Καπίγια. Μετά το 20' ο Ιωνικός ισορρόπησε και προσπάθησε με την σειρά του να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, κάτι που έκανε χωρίς όμως να απειλήσει με εξαίρεση την κεφαλιά του Ρομαό στο 45' που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ιωνικός πανηγυρικό

Τα πάντα άλλαξαν στο 58'

Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν στο 58'. Στο συγκεκριμένο λεπτό μετά από εξαιρετική πάσα του Άοσμαν ο Λένις έφυγε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Τσιφτσή. Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν σωστά για πέναλτι, καθώς ο Καστάνιο έσπρωξε τον Λένις. Ο Κουμπαράκης πήγε και είδε το VAR, δίνοντας την εσχάτη των ποινών και κόκκινη στον Καστάνιο με τον Άοσμαν να κάνει το 1-1 στο 63' και τους Αρκάδες να συνεχίζουν με 10 παίκτες.

Νέα φοβερή μπαλιά Άοσμαν και το 1-2 ο Λένις

Πριν προλάβουν καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ιωνικού, ο Άοσμαν ξαναχτύπησε. Το μεγάλο αστέρι των «κυανόλευκων» με μια φοβερή μπαλιά έβγαλε τον Λένις μόνο απέναντι από τον Τσιφτσή τον οποίο και πέρασε για να κάνει έτσι το 1-2, πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή.

Τρομερή πίεση Αστέρα, δοκάρι, αλλά στην κόντρα γίνεται το 1-3

Από εκείνο το σημείο ο Αστέρας βγήκε όλος μπροστά και πίεσε όσο δεν πήγαινε άλλο, καθώς δεν είχε και τίποτα να χάσει. Μια πίεση που στο 89' παραλίγο να φέρει καρπούς με τον Κρεσπί με δυνατό σουτ να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Χουτεσιώτη, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Μάντζης βρέθηκε απέναντι από τον Τσιφτσή με το πλασέ του φεύγει ελάχιστα άουτ. Με όλο τον Αστέρα είναι μπροστά στο 98' ο Μάναλης έφυγε πίσω από την σέντρα μπήκε στην περιοχή πέρασε και τον Τσιφτσή κάνοντας το 1-3,λ κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη, καθώς στο 100' μπορεί ο Κρεσπί να σκόραρε, αλλά δεν είχε άλλο χρόνο ο Αστέρας για το 3-3.

Άοσμαν

MVP: Ο Σύριος, Αίας Άοσμαν ήταν χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Για την ακρίβεια θα ήταν μόνο και μόνο για την μαγική του μπαλιά στο 1-2, αλλά έκανε και την πάσα στο κερδισμένο πέναλτι και σκόραρε με την εκτέλεση για το 1-1. Ε τι άλλο να έκανε;

Στο ύψος του: Από την στιγμή που βάλαμε τον Άοσμαν πολυτιμότερο, στο ύψος του είναι ο Λένις που και πέναλτι και αποβολή κέρδισε και γκολ (το 1-2) έβαλε. Και αυτός συνέβαλε τα μέγιστα στην μεγάλη νίκη του Ιωνικού.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η άμυνα του Αστέρα που δεν θύμιζε σε τίποτα την άμυνα που όλοι έχουμε θαυμάσει όλη την φετινή χρονιά. Πολλά λάθη τα οποία στοίχισαν σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Καστάνιο στην φάση του πέναλτι, με τον παίκτη του Αστέρα να σπρώχνει τον Λένις να κάνει πέναλτι και να δέχεται και απευθείας κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Το «στραγάλι»: Το VAR «έσωσε» τον Κουμπαράκη, καθώς στην μοναδική σοβαρή φάση του ματς, ο διαιτητής πήρε λανθασμένη απόφαση ενώ καθαρά ο Καστάνιο σπρώχνει τον Λένις.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ιωνικός μετά τα πρώτα 20 λεπτά ήταν καλύτερος, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Αστέρα με το πέναλτι και πήρε μια σπουδαία νίκη με την οποία κάνει άλμα σωτηρίας. Από την άλλη οι Αρκάδες έχασαν ευκαιρία να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην εξάδα και τώρα το άγχος κάνει για τα καλά την εμφάνισή του.

Οι ενδεκάδες

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (80’ Τιλίκα), Καστάνο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (80’ Μπενίτο), Σίτο (80’ Κρέσπι), Καπίγια (64’ Αντζουλάς), Σόνι.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάντσες, Ρομαό, Βαφέας, Ματσούκας (73’ λ.τρ. Γκοτσούλιας), Κιάκος (90’ Καμπράλ), Κάνιας, Ντάλσιο, Λένις (73’ λ.τρ. Βαλεριάνος), Άοσμαν (85’ Πλατέλλας), Μάντζης (90’ Μάναλης).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα