Παναιτωλικός: Η κομβική επιστροφή του Ντίας (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Η κομβική επιστροφή του Ντίας (vid)

bet365

Ο «κάπτεν» του Παναιτωλικού έπαιξε ξανά μετά από 125 ημέρες και τα «καναρίνια» έκαναν ουσιαστικά ακόμη μία χειμερινή μεταγραφή.

Αμεσα καλούνται να ξεχάσουν στον Παναιτωλικό το ματς του Σαββάτου (5/2), όπου και γνώρισαν την ήττα (1-0) από τον ΠΑΣ. Οχι μόνο λόγω αποτελέσματος αλλά κυρίως με αφορμή την εμφάνισή της ομάδας στο γήπεδο και για αυτό πρέπει να κάνουν delete στο παιχνίδι, εκτός από τα όσα συνέβησαν στο 72’. Τι έγινε τότε; Ηταν η στιγμή της μεγάλης επιστροφής του Χόρχε Ντίας και τα «καναρίνια» είδαν εκ νέου τον αρχηγό τους μέσα στις τέσσερις γραμμές.


Ο Ουρουγουανός έμεινε εκτός για 125 ημέρες αφού η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 3 Οκτωβρίου στη Λαμία και έκτοτε παρέμενε στα «πιτς» λόγω του οιδήματος που τον ταλαιπωρούσε.

Πέρασε αρκετά, αφού για πολλές εβδομάδες φορούσε μία ειδική μπότα, αλλά τώρα πια μπορεί να ελπίζει πως όλα ανήκουν στο παρελθόν. Δεν είναι υπερβολή να θεωρείται «μεταγραφή» για τον Παναιτωλικό αφού στη σεζόν έχει αγωνιστεί μόνο στα 6 από τα 21 παιχνίδια και η αποθεραπεία του «λύνει τα χέρια» του Αναστασίου. Γιατί;

-Πρόκειται για τον αρχηγό και έναν εκ των πιο παλιών παικτών της ομάδας. Ο Ουρουγουανός «τρέχει» την 5η του χρονιά στο Αγρίνιο, ξέρει τον οργανισμό σαν τη παλάμη του χεριού και το κρίνεται απαραίτητος, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

-Βγάζει ενέργεια μέσα στο γήπεδο, που πολλές φορές «παρασέρνει» και τους συμπαίκτες του. Υπάρχουν στιγμές που τον… βλέπεις παντού και δεν είναι τυχαίο πως χαρακτηρίζεται ως παίκτης «βαρόμετρο» των «κυαανοκίτρινων».


-Μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις. Στην Αναστασίου εποχή τον βλέπουμε ως επί το πλείστων εκεί που μας «συστήθηκε» τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί στα «6αρο-8άρια», άλλες φορές πέρασε φορ και επειδή κατέστη αναγκαίο έχει παίξει και μπακ!

-Επειδή είναι έμπειρος και καλός χειριστής της μπάλας, κερδίζει αρκετά φάουλ σε κάθε ματς. Αυτό «μεταφράζεται» σε στατικές μπάλες για τον Παναιτωλικό όταν κάνει επίθεση και «ανάσες» στην άμυνά του όταν δέχεται πίεση. Λεπτομέρεια μεν, άκρως σημαντική δε.

-Και το κυριότερο, ο Παναιτωλικός έχει πάλι διαθέσιμο έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, βασικότατο που στις αρχές της σεζόν ήταν εκ των κορυφαίων του μέσα στο γήπεδο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα