Ολυμπιακός: Στην Τούμπα φάνηκε η ποιότητα του Βατσλίκ, το ένστικτο killer του Τικίνιο και τα τρεξίματα του Αγκιμπού

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Στην Τούμπα φάνηκε η ποιότητα του Βατσλίκ, το ένστικτο killer του Τικίνιο και τα τρεξίματα του Αγκιμπού

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικός στην Τούμπα όμως είχε παίκτες με προσωπικότητα που τον κράτησαν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Εάν δει κανείς ψυχρά αγωνιστικά το παιχνίδι της Τούμπας ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ανεβασμένος και κατά διαστήματα καλύτερος δημιουργικά και επιθετικά από τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός όμως είχε τρομερά γρήγορη αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε για να κάνει το 1-1 και μετά να το διατηρήσει έως και το τέλος του αγώνα.

Το σχήμα με τρεις στόπερ πίσω δεν βοήθησε ιδαίτερα τον πειραϊκό σύλλογο στο ντέρμπι της Τούμπας κυρίως στο α' μέρος παρά το γεγονός πως το τέρμα που δέχεται είναι καθαρά από λάθος του Ουσεϊνού Μπα (που βάζει αυτογκόλ με κεφαλιά, έχοντας αλλάξει την πορεία της μπάλας από το φάουλ του Α. Ζίβκοβιτς).

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προβληματιστεί για την εμφάνισή του σίγουρα και αυτό είναι κάτι που ανέφερε ο ίδιος ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του. Ωστόσο η εικόνα του δεν έχει σχέση με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και αναμφίβολα είχε παραπάνω φάσεις αλλά και το δοκάρι του Μασούρα.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη - ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του προπονητή του που θεώρησε ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε τελικές πλην της φάσης του γκολ του και όπως μετά την ΑΕΚ στο Κύπελλο φάνηκε πως θέλει να επιχειρήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις στις τοποθετήσεις του - δεν διατήρησε το προβάδισμά του ούτε για δύο λεπτά. Όταν ισοφαρίζεσαι έτσι και τόσο γρήγορα σε 1-1 δεν μπορείς να έχεις και παραπάνω αξιώσεις από ένα τέτοιο ντέρμπι. Επίσης όταν τονίζεις πως είσαι ανώτερος πρέπει να το πιστοποιείς και σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

ΒΑΤΣΛΙΚ

Τρία δυνατά χαρτιά του Μαρτίνς που του βγήκαν

Ο Ολυμπιακός από αυτόν τον αγώνα κρατάει σίγουρα την εικόνα του Βατσλίκ που αν και προερχόμενος από τραυματισμό ήταν εξαιρετικός και με κομβικές αποκρούσεις. Επεμβάσεις όπως εκείνη πάνω στον Ίνγκασον στο 8ο λεπτό.

Και εάν δεν υπήρχε ο Μπα με τη λανθασμένη ενέργειά του πιθανώς και να μην δεχόταν και γκολ. Ένας δεύτερος αγωνιστικός πόλος ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά για τα τρεξίματά του, την πίεση που άσκησε και το πάθος που έβγαλε παρότι δεν ήταν σούπερ. Ήταν όμως καλύτερος από τον Μαντί Καμαρά, που δεν... τράβηξε και ενώ ούτε και ο Εμβιλά ήταν τόσο πειστικός.

Και φυσικά ο τρίτος πρωταγωνιστής ήταν ο Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος φορ που έβαλε το γκολ Νο10 για φέτος. Και φυσικά ένα σημαντικό τέρμα μετά τα 2 με τη Φενέρ ή άλλα τέρματα στο πρωτάθλημα όπως με Παναιτωλικό. Ναι ο Τικίνιο δεν είναι ο all around επιθετικός τύπου Ελ Αραμπί αλλά έχει το ένστικτο του killer και συνεχίζει να σκοράρει. Και αυτό είναι εξαιρετικά κομβικό για τον ίδιο και την ομάδα.

Η τετράδα θα επιστρέψει για τον Μαρτίνς

Κρίνοντας από την κίνηση του Μαρτίνς να αλλάξει το σχήμα του σε τετράδα από το 46' μπορούμε να αντιληφθούμε πως το 3-4-3 δεν ήρθε για να... μείνει. Και ο ίδιος ο 51χρονος Ίβηρας βλέπει πως κάποια πράγματα δεν βγαίνουν.

Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπου σίγουρα δημιουργικά και επιθετικά περίμενε παραπάνω απ' όλους τους ακραίους μπακ του. Και από τη δεξιά πλευρά και από την αριστερή. Από πλευράς αποτελέσματος η δουλειά για τον Ολυμπιακό έγινε - όπως και το ότι διατήρησε το βαθμολογικό προβάδισμα που τον κρατά σε πρώτο πλάνο για τον φετινό τίτλο - όμως θα πρέπει να παρουσιαστεί σίγουρα ανώτερος στη συνέχεια. Και αυτό διότι υπάρχει και η Ευρώπη και τα παιχνίδια με την Αταλάντα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.