Φυσικά υπάρχει και το γόητρο για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό…

Φυσικά υπάρχει και το γόητρο για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta για το μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, το οποίο έχει τη δική του σημασία ανεξάρτητα από τη βαθμολογία των ομάδων. Τι προβλέπει για την εικόνα της αναμέτρησης.

Ημέρα για… ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός! Ιδιαίτερη μέρα. Ακόμη και τώρα σε καιρό πανδημίας που τα γήπεδα δεν έχουν (πολύ) κόσμο. Σήμερα η Τούμπα θα είναι σχεδόν… άδεια, αλλά… όλοι εκεί θα είναι.

Η βαθμολογία φέρνει τον Ολυμπιακό πρώτο με διαφορά εννιά πόντων, αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χάσει (μεταξύ άλλων) ακόμη και από τον Ατρόμητο που δεν πρέπει να κερδίζει φέτος ούτε στο εσωτερικό διπλό! Μια ήττα αυτή, μια η διαφορά τους από τα ματς με τον Άρη (ομάδα που φυσικά θα θέλει ο Ολυμπιακός να υπάρχει και στα πλέι οφ) και άλλο ένα το μεταξύ τους. Αυτά τα μεταξύ τους ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός βέβαια, είναι τα πιο κρίσιμα. Όπως και να το κάνουμε, είναι τα… εξάποντα.

Βαθμολογικές αναλύσεις όμως έχουν γίνει πολλές ενόψει του σημερινού αγώνα. Εδώ που τα λέμε και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ που αυτή την περίοδο είναι εμφανώς καλύτερος, ο Ολυμπιακός θα παραμένει το φαβορί για το πρωτάθλημα. Και οι έξι βαθμοί πολλοί θα είναι, ειδικά αν στα πλέι οφ μπει και ο Άρης.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός σήμερα! Αυτό είναι το θέμα. Η παραδοσιακή αντιπαλότητα. Η πιο μεγάλη μάχη πρωταθλήματος στα τελευταία ειδικά χρόνια. Η έχθρα, η κόντρα, τα εντός και τα εκτός των γηπέδων γεγονότα που φουντώνουν τη μάχη. Εδώ φθάσαμε στο σημείο με αφορμή αυτό το ζευγάρι, να προκύπτει ένα ολόκληρο θέμα πολύιδιοκτησίας από μία επιτροπή κουμπάρων του Αυγενάκη, το οποίο όταν επιτέλους έφθασε στο σημείο να δικαστεί από κανονικούς δικαστές , η μια πλευρά… ξέχασε να πάει στο CAS!

Είναι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός… Και στους δυο βαθμούς και στους εννιά, αλλά και στους 15, υπάρχει… θέμα. Κόντρα! Μάχη! Προφανώς και γόητρο. Για τον ΠΑΟΚ που έχασε το πρώτο φετινό ματς, πολύ περισσότερο.

Αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ βάσει των στόχων που αυτονόητα έθεσε ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και των τοποθετήσεων Λουτσέσκου, μπήκε στη χρονιά για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες! Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε ποδοσφαιρικά και τώρα προσπαθεί να το μαζέψει!

Κάτι θα καταφέρει αν επικρατήσει επί του πιο μεγάλου αντιπάλου, τον οποίο έτσι και αλλιώς… πρέπει να κερδίσει γιατί αυτή είναι η… ιστορία. Γιατί αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο ματς της χρονιάς. Έτσι απλά, χωρίς να μετράμε βαθμούς, φόρμα και χωρίς να μιλάμε για όλα τα αγωνιστικά δεδομένα του αγώνα.

Το παιχνίδι μέσα στις τέσσερις γραμμές

Γι αυτό καθ’ αυτό το ματς και αν πρέπει να κάνω πρόβλεψη, νομίζω ότι δεν μπορεί να ανοίξει. Δεν θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές φάσεις. Κάτι τέτοιο ίσως να αλλάξει, αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί. Τότε (οι ουδέτεροι) θα δουν άλλο ματς. Κατά τα άλλα, οι ερυθρόλευκοι δεν είναι καθόλου καλά, κλείνονται, αυξάνουν τους παίκτες που παίζουν πίσω και δεν θα αφήσουν τον γρήγορο ρυθμό τον οποίο βέβαια και ο ΠΑΟΚ δεν θέλει, αφού οι αμυντικές του μεταβάσεις είναι –συχνά- κακές. Έγραψα ξανά ότι οι στημένες μπάλες θα παίξουν μεγάλο ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος αυτή την περίοδο, έχει πολλές λύσεις, έχει προσωπικότητες που έχουν παίξει πολλά τέτοια μεγάλα ματς και τα έχουν κερδίσει (όπως ο περσινός τελικός με τα τρία τετ α τετ μετά το 80’) και φυσικά παίζουν στο σπίτι τους, το οποίο με λίγο ή καθόλου κόσμο, έχουν συνηθίσει περισσότερο οι ίδιοι παρά οι αντίπαλοι.

Για την ενδεκάδα πίστευα ότι από τα αριστερά δεν θα προέκυπτε θέμα διλήμματος. Πίστευα ότι θα ξεκινούσαν Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ ως οι πιο ποιοτικοί και μπαρουτοκαπνισμένοι στα ντέρμπι. Ο Λουτσέσκου άλλα δοκίμασε. Για να δούμε. Το δίδυμο Σίντκλεϊ-Μιτρίτσα έχει αδυναμίες στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αλλά… όσα ξέρει ο προπονητής, ούτε το 1/10 δεν ξέρει ο κόσμος όλος… Ίσως και να μετράει περισσότερο αυτό που λένε οι μπασκετικοί… «ποιος θα τελειώσει το ματς», ειδικά τώρα που κάποιοι στον ΠΑΟΚ εξακολουθούν να μην βγάζουν εύκολα το 90λεπτο.

* Κανείς δεν μπόρεσε να δώσει ουσιαστική απάντηση στο πώς και γιατί ο Κλάτενμπεργκ ( αν έχει ακόμη αυτός τον πρώτο λόγο) έφερε για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, διαιτητή χαμηλότερης κατηγορίας από εκείνον που σφύριξε χθες στο Ιωνικός-Ατρόμητος. Όλα αυτά σε τριήμερο που δεν παίζουν τα περισσότερα από τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ας ελπίσουμε να μην τα θυμηθούμε όλα αυτά απόψε μετά το ματς της Τούμπας.

* Μια και αναφερθήκαμε στον περσινό τελικό, χθες ο ΠΑΟΚ Β του Γκαρσία ήταν πολύ δυνατός στο Αλκαζάρ. Οι νεαροί του ΠΑΟΚ κόντραραν στα ίσια μία από τις πιο ποιοτικές-ακριβές ομάδες της κατηγορίας, πήραν χωρίς να κινδυνεύσουν το 0-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 70΄ κυριάρχησαν και έβγαλαν τις πιο μεγάλες φάσεις του αγώνα. Ο Κούτσιας είναι πλέον το ταλέντο με το μεγαλύτερο ταβάνι που διαθέτει αυτή την εποχή ο ΠΑΟΚ, ένας νεαρός επιθετικός όμως που επιβάλλεται να βελτιώσει την παρουσία του στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Με τη λογική… «ένας εναντίον όλων» κανείς δεν έκανε μεγάλα πράγματα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.