Τι αποτέλεσμα έρχεται στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ανάλογα με την βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων!

Τι αποτέλεσμα έρχεται στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ανάλογα με την βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο Gazzetta με τον δικό του τρόπο μία πρώτη προσέγγιση για το ντέρμπι της Τούμπας.

Μεγάλο ντέρμπι λοιπόν αύριο στην Τούμπα, ανάμεσα στον 2ο και στον 1ο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τις δύο ομάδες που εδώ και τρία χρόνια μονοπωλούν τους τίτλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο (δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο ο Ολυμπιακός, ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα ο ΠΑΟΚ).

Ποιο είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο, στα πριν του μεταξύ τους αγώνα; Ότι για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός πάει στην Τούμπα κι είναι μπροστά στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ. Έχει λοιπόν ένα νόημα να δούμε τι αποτελέσματα έρχονται στην Τούμπα σε συνάρτηση με τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων! Διότι, όπως θα δείτε υπάρχει ενδιαφέρον…

Αυτά είναι τα αποτελέσματα τους στην Τούμπα, όταν ο Ολυμπιακός πήγε εκεί με βαθμολογικό προβάδισμα έως 10 βαθμούς (συνήθως από εφτά έως 10 βαθμούς και δύο φορές με δύο βαθμούς διαφορά)

13.1.2021 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα με +10 κι έμεινε στο +10 μετά και την 16η αγωνιστική

7.6.2020 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +7 και το έκανε +10 μετά και την 27η αγωνιστική (πλέι οφς)

23.2.2020 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +2 και το έκανε +5 μετά και την 25η αγωνιστική (κανονική διάρκεια σεζόν)

4.10.2015 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +5 και το έκανε +8 από την 6η κιόλας αγωνιστική

8.2.2015 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +8 κι έμεινε το +8 μετά την 23η αγωνιστική.

25.11.2012 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +8 κι έμεινε το +8 μετά την 12η αγωνιστική.

5.2.2012 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +8 και το έκανε +11 μετά την 20η αγωνιστική.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός σε αυτές τις εφτά επισκέψεις του στην Τούμπα έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες! Με τις ισοπαλίες μάλιστα να είναι γι΄ αυτόν απολύτως θετικά αποτελέσματα, αφού του διασφάλιζαν σοβαρό προβάδισμα στη βαθμολογία, από οκτώ έως 10 πόντους. Αν αναλύσουμε ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα, θα διαπιστώσουμε ότι με όσο πιο μικρή βαθμολογική διαφορά πάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, τόσο περισσότερο κερδίζει! Όταν πάει με τη διαφορά που είναι τώρα, στο +9 η, εκεί γύρω, συνήθως ισοπαλία φέρνει!

Εσίτι

Τώρα, αυτά είναι τα αποτελέσματα τους στην Τούμπα, όταν ο Ολυμπιακός έχει διαφορά πάνω από 10 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, όπως και τη μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και ήταν αυτός μπροστά του στη βαθμολογία.

18.4.2021 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +25, που έγινε +22 μετά και την 30η αγωνιστική (πλέι οφς)

10.2.2019 PAOK-Ολυμπιακός 3-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο -6 κι έγινε -9 μετά και την 20η αγωνιστική (τότε είχε 30 αγωνιστικές, χωρίς πλέι οφς)

5.3.2017 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +11 και το έκανε +8 μετά και την 23η αγωνιστική (επί 30 αγωνιστικών)

9.3.2014 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +19 κι έγινε +16 μετά και την 28η αγωνιστική (τότε είχε 34)

13.2.2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα στο +27 κι έγινε +24 μετά και την 26η αγωνιστική

Βλέπουμε ότι και στα πέντε αυτά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ κέρδισε! Με τον Ολυμπιακό να μην παθαίνει καμιά ζημιά γιατί είχε από μεγάλη έως τεράστια βαθμολογική διαφορά. Πραγματικά καθοριστικό για τις δύο ομάδες ήταν μόνο ένα παιχνίδι, το 3-1 του ΠΑΟΚ πριν τρία ακριβώς χρόνια, καθώς έτσι κλείδωσε τον τίτλο. Ήταν η τελευταία ελπίδα τότε του Ολυμπιακού για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Για να δούμε, θα συνεχιστεί αυτό το «σκηνικό» που παίζει τόσα χρόνια και αύριο, με ισοπαλία η, διπλό του Ολυμπιακού;

Άσχετο: Ο Ζοάο Καρβάλιο υπέγραψε στον Ολυμπιακό συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο. Λογικό, υπό την έννοια ότι το συμβόλαιο του με τη Νότιγχαμ έληγε το καλοκαίρι του 2023. Τότε θα λήγει και το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.