Μεταξάς: «Υπολογίζω τον Πίρσμαν, πρέπει να έχουμε υπομονή κόντρα στον Απόλλωνα»

Newsroom
Μεταξάς: «Υπολογίζω τον Πίρσμαν, πρέπει να έχουμε υπομονή κόντρα στον Απόλλωνα»

bet365

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως παρά τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από τον Πίρσμαν, εκείνος τον υπολογίζει για το ματς της Κυριακής με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ένα παιχνίδι στο οποίο σύμφωνα με τον ίδιο η ομάδα των Ιωαννίνων πρέπει να δείξει υπομονή για να το κερδίσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηρακλής Μεταξάς στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη δύσκολη εβδομάδα που προηγήθηκε και αν ομαλοποιήθηκε πλέον η κατάσταση: «Σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ήταν τρεις εβδομάδες που παίκτες έρχονταν ή έμεναν εκτός και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήμασταν σίγουροι τι είχαν. Ακόμα και με ίωση προσέχουμε και λέμε να μένουν έξω κάποια παιδιά. Σήμερα κάναμε προπόνηση με περισσότερους παίκτες, καταφέραμε να έχουμε και αντίπαλο στο δίτερμα και ελπίζω να μας βοηθήσει».

Για τις σίγουρες απουσίες ενόψει Απόλλωνα: «Οι Σνάιντερ, Κόντε και Σιόντης σίγουρα. Ο τελευταίος είχε έναν τραυματισμό στη γάμπα. Ο Μπρένερ φάνηκε ότι μπορεί σήμερα. Θα δούμε».

Για το αν υπολογίζει τον Πίρσμαν για την Κυριακή, τι γίνεται με την περίπτωση μεταγραφής του και αν τον έχει επηρεάσει: «Τον υπολογίζω ναι. Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει αύριο. Σήμερα ήταν εδώ, έκανε προπόνηση, τον υπολογίζουμε, δοκιμάζουμε κι άλλα πλάνα, αλλά δεν σκέφτομαι παραπάνω. Σήμερα πάντως τον είχαμε.

Μια χαρά είναι πνευματικά ό,τι και να λέγεται δίπλα του. Κι αυτό συμβαίνει και με όλους. Σήμερα στο τέλος της προπόνησης είπα στους παίκτες, ότι το μυστικό του επαγγελματία παίκτη είναι να αφήνει όλα τα άλλα έξω όταν πατάει το γήπεδο. Πας και κάνεις τη δουλειά σου μόλις μπαίνεις στο γήπεδο και ο Μάρβιν είναι από τους επαγγελματίες που το κάνει αυτό».

Για το πώς βλέπει τον Απόλλωνα: «Τους βλέπω δυνατούς αμυντικά. Στα τελευταία 3 παιχνίδια δέχτηκαν ένα γκολ από κόρνερ κι ένα γκολ από τον Αστέρα στο 88’. Δυσκολεύτηκε πολύ και η Τρίπολη να νικήσει. Είναι δυνατοί αμυντικά. Δεν πρέπει να ποντάρουμε στο ότι δεν θα βάλουν στην τύχη κάποιο γκολ. Δουλεύουν κι εκείνοι για το καλύτερο για να σκοράρουν, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει αμυντικά να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να βρούμε με υπομονή τη μία τρύπα που θα μας δώσουν να βάλουμε το πρώτο και μακάρι και το δεύτερο γκολ».

Για τη μεταγραφή Σέχου και αν θα ολοκληρωθεί ή ήρθε απλά να δοκιμαστεί: «Ήρθε για δοκιμή και δεν θα τον πάρουμε τελικά».

Για την κριτική που του ασκήθηκε να παίξει ο Παντελάκης σέντερ φορ με τον Ολυμπιακό και το σκεπτικό του που φάνηκε να παρεξηγείται: «Να το εξηγήσω πολύ απλά. Όλοι ήξεραν ότι ήμασταν χωρίς 7 παίκτες της πρώτης ενδεκάδας και αν υπολογίσω και τον Κόντε χωρίς 8. Λέει μία παροιμία αν ρισκάρεις, μπορεί να χάσεις, αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Εγώ παρά τις ελλείψεις πήγα για να κερδίσω το παιχνίδι, γιατί πίστεψα ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι. Ήθελα μπροστά ένα παλικάρι και το παλικάρι που είχαμε ήταν ο Παντελάκης. Και στην προπόνηση το δοκιμάσαμε και ήταν πολύ καλός. Αυτή ήταν η επιλογή, αλλά πιστεύω ότι δυστυχώς δεν φτάσαμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή για να δείξουμε τελικά αυτή τη ν αξία στον αέρα, στις κεφαλιές και να πάρουμε μια δεύτερη μπάλα. Δεν μας βγήκε. Αλλά το ρίσκαρα γιατί ήθελα να κερδίσω, δεν πήγα εκεί μόνο για να χάσουμε μ’ ένα μικρό σκορ. Αν ήθελα κάτι τέτοιο δεν θα τον έβαζα».

Για το αν θα αποκτηθεί τελικά επιθετικός: «Η αγορά είναι δύσκολη, δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε όλον τον χρόνο, όπως έχω ξαναπεί και όχι μόνο τον Ιανουάριο. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος στην αναζήτηση. Το σκάουτινγκ για να βρεις καλούς παίκτες κάνει τη δουλειά του προπονητή πολύ πιο εύκολη. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις τον σωστό παίκτη. Γι’ αυτό δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπω δύσκολη την αγορά».

Για τον νέο προπονητή του Απόλλωνα και τη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει: «Δεν τον γνωρίζω, αλλά βλέπω ότι παίζουν σφιχτά αμυντικά, έχουν γρήγορες επιστροφές και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή να σπάσουμε αυτήν την άμυνα, όπως είχε η Τρίπολη. Δεν πρέπει να μας πιάσει άγχος και πανικός αν δεν έρθει το γκολ στο δεκάλεπτο. Αυτό ελπίζω και για τον κόσμο που θα έρθει».

Για το τι χρειάζεται η ομάδα για να παραμείνει στην εξάδα: «Ζητώ συγνώμη που απαντάω τα ίδια, αλλά με ρωτάτε και τα ίδια, δεν φταίω εγώ. Δεν σκέφτομαι έτσι, δεν άλλαξε τίποτα στο δικό μου σκεπτικό. Εγώ θέλω να κερδίσω το επόμενο παιχνίδι, σκέφτομαι μόνο τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο επιθετικά ή αμυντικά κι αν έρθουν οι πόντοι, τότε θα βγάλουμε τα κομπιουτεράκια να δούμε που είμαστε».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα