Παναθηναϊκός: Ρισκάρει χωρίς λόγο να χάσει τον καλύτερο μπακ του πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός: Ρισκάρει χωρίς λόγο να χάσει τον καλύτερο μπακ του πρωταθλήματος

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ρισκάρει χωρίς λόγο να χάσει τον καλύτερο μπακ του πρωταθλήματος

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το παιχνίδι με την... φωτιά που κάνει το Τριφύλλι με την παραμονή του Χουάνκαρ και την μικρή διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν μαζί.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και όχι ατομικό άθλημα και σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες και οι εκπροσώποί τους, όταν κάθονται στο τραπέζι μἰας διαπραγμάτευσης για ένα νέο συμβόλαιο, απλά το ξεχνούν. Το παρακάμπτουν, δεν το υπολογίζουν. Σίγουρα οι ατομικές εμφανίσεις ανεβάζουν ένα κασέ και τις μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αλλά πάντα-θα πρέπει να- είναι σε συνάρτηση με τις ομαδικές επιτυχίες, την υλοποίηση των στόχων του κλαμπ.

Για παράδειγμα, όσο αξιόλογη και αν ήταν η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού την περσινή αγωνιστική περίοδο, το να αξιώνει ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο είναι εκτός πραγματικότητας, όταν ο σύλλογος έγραψε αρνητική ιστορία, έμεινε μετά από 25 χρόνια εκτός Ευρώπης και αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Βέβαια, κάποιες φορές κατά το παρελθόν στο Τριφύλλι υπερεκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε λανθασμένα η αξία ενός αθλητή, με αποκορύφωμα το συμβόλαιο των 700.000 ευρώ στον Φεντερίκο Μακέντα το καλοκαίρι του 2020.


Όταν, λοιπόν, πριν από περίπου σαράντα ημέρες, ο διάσημος αδελφός του Σέρχιο Ράμος, Ρενέ, ζήτησε υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του Χουάνκαρ για νέο διετές συμβόλαιο(από 300.000 στις 650.000 ευρώ), ήταν λογικό και επόμενο ο Παναθηναϊκός να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή, να παγώσει τις διαπραγματεύσεις και παράλληλα να στείλει διάφορα μηνύματα προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως θέλει να παραμείνει στο Τριφύλλι και αυτό αποτελεί προτεραιότητά του, παρά την εκτός πραγματικότητας προσέγγιση της διαπραγμάτευσης από τον Ράμος.

Και κάπου εδώ προκύπτει και η εισαγωγή του σημειώματος περί ομαδικού και όχι ατομικού αθλήματος, μιας και αναμφισβήτητα ο Χουάνκαρ είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που είχε ο σύλλογος μετά την εποχή του Νάνο, ο κορυφαίος μπακ του φετινού πρωταθλήματος αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τα 650 χιλιάρικα, πόσω μάλλον μετά την περασμένη σεζόν του κλαμπ. Όπως, προφανώς, και δεν τα άξιζε επί δέκα φορές προ διετίας, ο πολύ χειρότερος Εμάνουελ Ινσούα, ένας μέτριος και παλαιάς κοπής ακραίος αμυντικός.

αζαζ


Ενάμισι μήνα μετά, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Χουάνκαρ έχει ρίξει τις απαιτήσεις του σε λογικά επίπεδα και σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Ισπανία, αξιώνει ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ. Δηλαδή 100.000 ευρώ πάνω από την υπάρχουσα σύμβαση. Καμία σχέση με το... τρελό 650άρι του Ράμος.

Η εικόνα του ποδοσφαιριστή, η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι της ομάδας, το πόσο σημαντικός είναι για το πλάνο του προπονητή, η θετική του επιρροή στα αποδυτήρια σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη βελτίωση του συνόλου που δείχνει έτοιμο να υλοποιήσει τους φετινούς στόχους(επιστροφή στην Ευρώπη, τελικός Κυπέλλου), σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ρισκάρει να χάσει έναν τόσο σημαντικό ποδοσφαιριστή, για το τίποτα.

Αυτή την στιγμή, ο σύλλογος παίζει με την... φωτιά. Ο Χουάνκαρ έχει πολύ καλό όνομα στην Ισπανία από τις χρονιές του στην Μάλαγα, έχει έναν πολύ ᾽᾽δυνατό᾽᾽ ατζέντη που μπορεί να του βρει καλή πρόταση και όπως φάνηκε και από το χθεσινό δημοσίευμα της As είναι ισχυρός και επικοινωνιακά. Και ας μην το έχει ανάγκη την τρέχουσα περίοδο ο Χουάνκαρ.

Η διαφορά που υπάρχει(αυτές οι 100.000 ετησίως) δεν είναι ικανή να οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε αυτό το μεγάλο ρίσκο. Γιατί σήμερα ο Χουάνκαρ μπορεί να ζητά 400.000 ευρώ και να θέλει σαν τρελός να μείνει, όμως κυριολεκτικά αύριο μπορεί να... σκάσει κάτι από την Ισπανία, να ανέβει το κασέ και μετά οι πράσινοι να τρέχουν και να μην φτάνουν. Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής επί της ουσίας πήρε πάνω του την διαπραγμάτευση, το συμβόλαιό του να έχει ανανεωθεί.


λκμ


Θα είναι πολύ μεγάλη αμαρτία να χάσει το Τριφύλλι τον Χουάνκαρ και όλες οι περιπτώσεις ποτέ δεν είναι ίδιες. Διότι είναι εντελώς διαφορετικό να ζητά αυτό το ποσό ο Χατζηγιοβάνης από τις 180.000 που λαμβάνει και ο σύλλογος πολύ σωστά να μην ασχολείται καν(είναι εξοργιστικό από την άλλη ότι έφτασε στο σημείο να μην πάρει ούτε ευρώ από τον Έλληνα εξτρέμ και να τον χάνει ως ελεύθερο) και είναι άλλο πράγμα να ζητά αυτό τα χρήματα ο Ισπανός.

Πάντως, αν θα έπρεπε κάπου να... ποντάρουμε τα λεφτά μας, θα ήταν στην παραμονή του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει το αχρείαστο ρίσκο και η δίχως λογική καθυστέρηση, για την ανανέωση ενός ποδοσφαιριστή που η τοποθέτησή του στην ποδοσφαιρική αγορά, υπαγορεύει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τον χάσεις μέσα από τα χέρια σου.


Υ.Γ1: Ο αποκλεισμός του Άρη είναι σημαντικός για τον Παναθηναϊκό για δύο λόγους. Φυσικά γιατί ο δρόμος πλέον για τον τελικό είναι ορθάνοιχτος και οτιδήποτε άλλο θα πρόκειται για τεράστια αποτυχία και επίσης γιατί η τέταρτη θέση αν δεν πάρει το Κύπελλο η Λαμία ή ο Παναιτωλικός, θα δώσει κανονικά ευρωπαϊκό εισιτήριο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.