Ένας Μαυροβούνιος απ’ τη… Γλυφάδα κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ! (vid)

Ένας Μαυροβούνιος απ’ τη… Γλυφάδα κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ! (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ένας Μαυροβούνιος απ’ τη… Γλυφάδα κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ! (vid)

bet365

Ποιος είναι ο 18χρονος Ίβο Μάροβιτς, που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θα υπερασπίζεται την εστία του. Το Gazzetta γράφει για τη διαδρομή του Μαυροβούνιου τερματοφύλακα.

Γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 2004 στην Ποντγκόριτσα, ο Ιβο Μάροβιτς βρέθηκε στα 13 του οικογενειακώς στην Αθήνα και από εκεί το περασμένο καλοκαίρι ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη και εντάχθηκε στην αναπτυξιακή ομάδα του ΠΑΟΚ.

Περίμενε να κλείσει τα 18 του και από τις 2 Ιανουαρίου είναι και με τη βούλα μέλος του «ασπρόμαυρου» ρόστερ έχοντας υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, που τόσο πολύ το ήθελε γι’ αυτό και έκανε υπομονή από το καλοκαίρι όταν απλά έκανε προπονήσεις χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Η σερβική παροικία του ΠΑΟΚ

«Μετά την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου αλλάζουν και οι στόχοι μου με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να βλέπω πιο σοβαρά τα πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο και τη ζωή μου, αλλά είναι μόνο η αρχή», τονίζει ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας, που μιλάει σχεδόν άπταιστα τα ελληνικά.

Ο 18χρονος «κήπερ» με ύψος 1,93μ. ερχόμενος στην Ελλάδα εντάχθηκε στην Ακαδημία της Βαλένθια που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Οι scouters της είχαν ενημερώσει τα… κεντρικά στην Ανδαλουσία για τον ανερχόμενο Μαυροβούνιο τερματοφύλακα, τον οποίο ήθελε να αποκτήσει κι ο Ολυμπιακός.

Όμως, ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Κ17 του ΠΑΟΚ ήταν αυτό που άλλαξε την πορεία και από τη Γλυφάδα, όπου ζούσε με την οικογένεια του, βρέθηκε μόνος 504 χλμ. βορειότερα, στη Θεσσαλονίκη. Με το που πάτησε το πόδι του στην πόλη τον ανέλαβε η σέρβικη παροικία του «Δικεφάλου», οι δύο Ζίβκοβιτς, Άντρια και Ζίβκο, αλλά και ο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, που τον έχουν σαν αδερφό τους.

Το ελληνικό παρελθόν

Από παλιά η οικογένεια του είχε «σύνδεση» με την (ποδοσφαιρική) Ελλάδα, την οποία ο μικρός τη βλέπει ως δεύτερη πατρίδα του. Ο παππούς του, Ντράγκαν Πέροβιτς, είχε υπερασπιστεί την εστία της Παναχαϊκής σε 44 παιχνίδια για δύο σεζόν (1978-79, 1979-80) και ήταν ο βασικός λόγος που σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε να εκπαιδεύεται ως τερματοφύλακας στην FK Arena.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες «ανέβηκε» και έκανε προπονήσεις μαζί με την πρώτη ομάδα του «Δικεφάλου» υπό τις οδηγίες του Χοσέ Μορέιρα, στενού συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου. «Αυτές οι προπονήσεις με βοηθάνε για το μέλλον, μου δίνουν περισσότερη εμπειρία και παραστάσεις», λέει ο ίδιος περιγράφοντας την παρουσία του στις προπονήσεις με τους «μεγάλους» του ΠΑΟΚ.

Ο Ίβο Μάροβιτς είναι ήδη διεθνής με την Κ18 του Μαυροβουνίου, έχει κληθεί να παίξει σε κάποια παιχνίδια μέσα στο Φεβρουάριο, «ξεχωρίζει για τα σωματομετρικά του χαρακτηριστικά, είναι δυνατός στον αέρα και τολμηρός στον έλεγχο της περιοχής του, ειδικά δεδομένης της ηλικίας του», όπως αναφέρει στο προφίλ του η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα