Η βελτίωση του ΠΑΟΚ μετά την κατάρρευση κι η δικαιολογία του Ολυμπιακού

Η βελτίωση του ΠΑΟΚ μετά την κατάρρευση κι η δικαιολογία του Ολυμπιακού

Η βελτίωση του ΠΑΟΚ μετά την κατάρρευση κι η δικαιολογία του Ολυμπιακού

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμίζει το πώς ο ΠΑΟΚ οδηγήθηκε σε αγωνιστική κατάρρευση πριν 1,5 μήνα, γράφει για τα σημερινά δεδομένα και αναφέρεται στις κινήσεις του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι της Κυριακής.

Ξεκινώντας, θυμίζω τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ έτσι ώστε να φθάσουμε στο θέμα μας…

Ο ΠΑΟΚ επανέφερε τον αντικειμενικά πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας του με σκοπό να επιστρέψει στους τίτλους και στις επιτυχίες. Το ρόστερ άλλαξε σε ένα ποσοστό, αλλά ΔΕΝ ενισχύθηκε κυρίως στον μεσοεπιθετικό κομμάτι με παίκτες ποιότητας. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλούτσικα, αλλά μετά τις 15 Νοεμβρίου, κατέρρευσε. Με βάση την ανάλυση του προπονητή, η ομάδα έφθασε σε εκείνο το απογοητευτικό σημείο, επειδή:

- Υπερεκτίμησε το ρόστερ της που δεν θα μπορούσε να κάνει καλές παράλληλες πορείες σε όλες τις διοργανώσεις

- Δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά λόγω των αλλεπάλληλων αγώνων και έτσι δεν πέρασε όπως θα ήθελε όλα τα στοιχεία της νέας φιλοσοφίας που ήθελε να επιβάλει

- Με βάση τα προβλήματα και τα κρούσματα δεν έγινε η καλύτερη διαχείριση του ρόστερ με κάποιους παίκτες να εξαντλούνται

- Το πρόγραμμα ήταν πολύ ανάποδο με συνεχόμενα ντέρμπι έπειτα από κάθε ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο αγώνα.

ΠΑΟΚ

Αυτά είχε πει ο Ρουμάνος προπονητής, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα λάθη που έκανε, χωρίς να ρίχνει αλλού το βάρος.

Πέρασε ο καιρός, πέρασε ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και μετά τις 15/12 η πορεία βελτιώθηκε. Οι παίκτες επέστρεψαν σταδιακά και τώρα υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια, άρχισαν να έρχονται αποτελέσματα, η ομάδα ισορρόπησε στο παιχνίδι της και ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά ενισχύει τη θέση του.

Εδώ επάνω να τονίσουμε ότι η βελτίωση επετεύχθη, ΧΩΡΙΣ ο ΠΑΟΚ να ενισχυθεί! Πριν έρθουν και πριν μπουν οι νέοι παίκτες, η ομάδα του Λουτσέσκου παρουσιάστηκε καλύτερη! Τώρα μπαίνει ο Σάστρε, σε λίγο ο Σοάρες, ενώ λίγο έχουν παίξει οι γνώριμοι Ζαμπά και Τσόλακ, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει εναγωνίως να ψάχνει την μεσοεπιθετική ενίσχυση.

Όλα αυτά πάντως και αυτή η βελτίωση του ΠΑΟΚ (το επαναλαμβάνω) προέκυψε σε διάστημα με πολλά ματς απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους.

Λουτσέσκου

Τώρα; Να που τώρα επιστρέφουν τα ντέρμπι και τα ευρωπαϊκά, αλλά και οι τριπλές αλλεπάλληλες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα αυτά έρχονται και θα είναι καταιγιστικά! Ακολουθεί ένα απίστευτο πρόγραμμα με Ολυμπιακό, πρωτάθλημα, ΑΕΚ δύο φορές, Παναθηναϊκό, Μίντιλαντ άλλες δύο φορές, Άρη στο ενδιάμεσο και έναν χαμό από ντέρμπι, μία πιο δύσκολη κατάσταση από εκείνη που το Νοέμβριο οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό αδιέξοδο.

Για να δούμε τι θα καταφέρουν τώρα...

* Μακάρι ο ΠΑΟΚ να έπαιζε σήμερα με την ΑΕΚ. Όλοι γνωρίζουμε τα δεδομένα. Τα σημερινά, αλλά και των επόμενων εβδομάδων με το πρόγραμμα. Αν το ΟΑΚΑ άνοιγε, νομίζω ότι θα μπορούσε να καθαριστεί. Έμεινε κλειστό και πάρθηκε η απόφαση αναβολής.

* Εδώ και 48 ώρες όλη η χώρα, έχει μείνει με το στόμα ανοικτό και έχει εξοργιστεί με την ανικανότητα(;) ανοργανωσιά (;) ολιγωρία(;) του κράτους, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί μια αναμενόμενη κακοκαιρία. Ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, έχουν σοκαριστεί από την αποτυχία αντιμετώπισης αυτής της κρίσης. Κι ενώ όλοι ψάχνουν το κράτος εδώ και τόσες ημέρες, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ξαφνικά και ενώ έχει αποτύχει στη βοήθεια και την στήριξη τόσων χιλιάδων πολιτών, έρχεται απλά και με μια απόφαση στηρίζει-εξυπηρετεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός!!

Με ποια δικαιολογία δεν παίζει ο Ολυμπιακός; Ποιο είναι το εμπόδιο; Ποιο το πρόβλημα με βάση το οποίο πίεζε όλο τον κόσμο, να μην παίξει κόντρα στον Παναιτωλικό;

Κανένα απολύτως!! Κανένα πρόβλημα με τον καιρό. Κανένα θέμα στο γήπεδο! Κανένα στους δρόμους! Ο μόνος λόγος που δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός και η απούσα (για τους άλλους) πολιτεία παρενέβη για να του κάνει άλλο ένα χατίρι, είναι ότι δεν παίζει ο ΠΑΟΚ!
«Αφού η ΕΠΟ ανέβαλε τον αγώνα του ΠΑΟΚ, θα έρθει και η πολιτεία να αναβάλει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού». Αυτή είναι η επιχειρηματολογία! Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα εν έτη 2022. Φυσικά και δεν ασχολούμαι με την ΠΑΕ Ολυμπιακός που κάνει τη δουλειά της. Το θέμα μας είναι το κράτος. Που απουσιάζει εκεί που το χρειάζονται όλοι και την ίδια στιγμή είναι εκεί, μόνο για τους «ημέτερους».

* Ό, τι και αν έγινε, είναι ξεκάθαρο ότι μετά από δύο χρόνια, ο πολύ ντεφορμέ μέσα στο γήπεδο Ολυμπιακός, βγάζει και πάλι ηττοπάθεια απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ψάχνουν άλλοθι. Η δικαιολογία έχει μπει στον οργανισμό τους και αυτό είναι ένα πολύ κακό… μικρόβιο, όταν ετοιμάζεσαι να αγωνιστείς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.