Παναθηναϊκός: Τα καταφέρνει κόντρα στον χιονιά (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Τα καταφέρνει κόντρα στον χιονιά (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Τα καταφέρνει κόντρα στον χιονιά (pics & vids)

bet365

Ορισμένα παιχνίδια δεν ξεχνιούνται. Και ο συνδυασμός Παναθηναϊκού και χιονιά είναι αλήθεια πως έχει αρκετές ευχάριστες αναμνήσεις για τους «πράσινους» σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έκανε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας ν' αντικρίζει μοναδικές και ... ανεξήγητες εικόνες, με οχήματα να βάζουν αλυσίδες μέχρι και σε κεντρικές οδούς που ποτέ ξανά δεν είχε χρειαστεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Αστέρας Τρίπολης με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Αρκαδία έπαιξαν μπάλα στο χιόνι και το κρύο, με τον Παναθηναϊκό να είναι ομάδα που έχει αρκετές εμπειρίες από ποδοσφαιρική δραστηριότητα εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων.

Και αυτές οι αναμνήσεις έχουν φυσικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο την ευρωπαϊκή πορεία μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League...

  • Η πρόκριση δεν θα χανόταν ούτε με τον χιονιά!

Η αρμάδα στην «κεφαλή» της οποίας τότε βρισκόταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα κατάφερε απέναντι στην Ναντ επί γαλλικού εδάφους σε τρομερά δύσκολες συνθήκες να πάρει την ισοπαλία (0-0) και να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Το ημερολόγιο έγραφε 6/12/1995 και η μεγαλειώδης πορεία του «τριφυλλιού» εκείνη τη σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ήρωας ο Γιάννης Καλιτζάκης με τις επικές απομακρύνσεις της μπάλας πάνω στη γραμμή, δεν δόθηκε πέναλτι σε φάση με τον Μπορέλι προς το φινάλε.

  • Οι βάσεις για τα ημιτελικά μπήκαν... μέσα στην κοπριά

Τον Μάρτιο του 1996 ο Παναθηναϊκός κοντραρίστηκε με την Λέγκια Βαρσοβίας με φόντο τα ημιτελικά του Champions League εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Προτού έρθει ο επαναληπτικός της Αθήνας που ολοκληρώθηκε με το θριαμβευτικό 3-0 για το «τριφύλλι», είχε προηγηθεί το ματς που διεξήχθη στην Βαρσοβία σε τρομερά κακές συνθήκες.

Η κακοκαιρία και ο χιονιάς στην Πολωνία είχαν κάνει τους υπεύθυνους του γηπέδου να ρίξουν... κοπριά στον αγωνιστικό χώρο! Αυτό όχι μόνο δεν διευκόλυνε τις προσπάθειες των παικτών, αλλά έκανε απίστευτα δύσκολο το ματς, για το οποίο είχε υπάρξει και σενάριο μεταφοράς προς το Βερολίνο... Όπως και να 'χει ο Παναθηναϊκός εκεί έβαλε τις βάσεις για την επική παρουσία στα ημιτελικά του Champions League.

Λέγκια - Παναθηναϊκός

  • Ο πάγος και το χορευτικό του Κλέιτον στα Γιάννενα

Με τα «σύγχρονα» παγοθραυστικά – σκούπες στους «Ζωσιμάδες» και αναμονή 40 λεπτών με διαβουλεύσεις και προσπάθειες να βρεθεί λύση για το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από τα Γιάννενα με ένα εκπληκτικό γκολ του Σίλβα Κλέιτον, πίσω στον Ιανουάριο του 2012.

Με τον πάγο να έχει σκεπάσει κομμάτια του αγωνιστικού χώρου και την κατάσταση να είναι τρομερά επικίνδυνη, ήρθε το γκολ του Κλέιτον με ανάποδο ψαλίδι να χαρίσει τη νίκη στο «τριφύλλι».

  • Η Λεωφόρος σκεπάστηκε από χιόνι σε ένα ημίχρονο και ο Λέτο έδωσε τη λύση

Τον Ιανουάριο του 2017 μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο χιονιάς που επισκέφθηκε την Αττική σκέπασε ολόκληρο το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το ματς του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και εννοείται πως τα πάντα είχαν γίνει πλέον πολύ δύσκολα για τους «πράσινους» που κυνηγούσαν τη νίκη.

Κι όμως, ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν εκεί για να λυτρώσει την ομάδα του και άπαντες να ξεσπάσουν σε έξαλλους πανηγυρισμούς σε ένα τρομερά κρύο, αλλά πανέμορφο σκηνικό. Ο Αργεντινός έγραψε το τελικό 1-0 εκείνου του ματς που έμεινε στο μυαλό των οπαδών των «πράσινων» για το πόσο γρήγορα όλα άλλαξαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Λέτο σκοράρει κόντρα στην Κέρκυρα

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα