ΑΕΚ: Ο άδικος αποκλεισμός στο χιονισμένο Κίεβο και το «βάλ' το ρε Μασούντ»! (vids)

ΑΕΚ: Ο άδικος αποκλεισμός στο χιονισμένο Κίεβο και το «βάλ' το ρε Μασούντ»! (vids)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Ο άδικος αποκλεισμός στο χιονισμένο Κίεβο και το «βάλ' το ρε Μασούντ»! (vids)

bet365

Πριν από τέσσερα χρόνια η ΑΕΚ έδωσε ποδοσφαιρική παράσταση στα χιόνια στο Κίεβο, αλλά γύρισε στην Αθήνα αποκλεισμένη από την Ντιναμό. Η μεγάλη ευκαιρία του Μασούντ που στέρησε στην Ένωση την πρόκριση στους «16» το Europa League και ο αγώνας με τη Νίκη Βόλου στο χιονισμένο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» που έχει πλήξει την χώρα με επίκεντρο το Λεκανοπέδιο, κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή της ρεβάνς μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένη την Τετάρτη (26/01). Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκε και ο αγώνας Αναγέννησης Καρδίτσας-Παναθηναϊκού, ενώ όλο το Κύπελλο βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Εως τώρα η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις τάξεις της ΑΕΚ, καθώς την Δευτέρα (24/01) η προπόνηση στο γήπεδο στα Σπάτα ήταν αδύνατη λόγω των καιρικών συνθηκών, ποδοσφαιριστές της ομάδας χρειάστηκαν αρκετές ώρες προκειμένου να επιστρέψουν σπίτι τους, ενώ ο Γιαννίκης, ο βοηθός του, ο Δημητριάδης και άλλα μέλη του σταφ αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα καθώς εγκλωβίστηκαν εκεί. Τελικά, το πρωί της Τρίτης (25/01) άρχισαν τη διαδικασία της αποχώρησης από τα Σπάτα προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους.

Όπως ήταν λογικό, με δεδομένο ότι δεν θα διεξαχθεί και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ δόθηκε ρεπό την Τρίτη και θα γίνει προσπάθεια να φύγουν οι διανυκτερεύοντες από τα Σπάτα. Ετσι, αν όλα κυλήσουν ομαλά οι «κιτρινόμαυροι» θα επιστρέψουν την Τετάρτη (26/01) στις προπονήσεις για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής (30/01, 17:15) με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ.

Ο άδικος αποκλεισμός και το «βάλ' το ρε Μασούντ» με τη Ντιναμό

mas

Το χιόνι πάντως έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στα ελληνικά γήπεδα. Την Δευτέρα (24/01) είδαμε στο χιονισμένο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Αστέρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης να κοντράρουν τις δυνάμεις τους. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ έδωσε αγώνα σε χιονισμένο τερέν ήταν το 2018. Συγκεκριμένα το ημερολόγιο έγραφε 22 Οκτωβρίου του 2018, όταν τότε η αήττητη Ένωση έδινε ποδοσφαιρική παράσταση στα χιόνια, αλλά γύρισε στην Αθήνα αποκλεισμένη από την Ντιναμό (0-0) αφού αν κι έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες δεν βρήκε το γκολ της πρόκρισης. Φυσικά, σε όλους έχει μείνει χαραγμένη η τεράστια φάση που έχασε ο Μασούντ λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μπακάκης στο 51' με μονοκόμματο είδε τον Μπόικο να κάνει σπουδαία επέμβαση. Από το κόρνερ ο Μασούντ βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία από το μισό μέτρο κι έστειλε την μπάλα άουτ! Το 0-0 δεν βοήθησε την ΑΕΚ κι έτσι εκείνη τη χρονιά αποχαιρέτησε το Europa League.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίδης Κάναάρ, Μορόζιουκ, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεφ (76΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Γκάρμας, Τσιγκάνκοφ, Ζούνιορ Μοράες (90+3΄ Σαπαρένκο)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80΄ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιακουμάκης), Αραούχο

Η «λευκή» ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου το 2006

Βέβαια, ο αγώνας με τη Ντιναμό στο Κίεβο δεν ήταν ο μοναδικός που η Ένωση κλήθηκε να δώσει χιονισμένο αγωνιστικό χώρο. Πριν από 16 χρόνια και συγκεκριμένα στις 7 Φεβρουαρίου του 2006, οι «κιτρινόμαυροι» έχοντας τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο τους, κόντραραν εκτός έδρας τις δυνάμεις τους με τη Νίκη Βόλου, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε ο διαιτητής Πολατιάν περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δώσει το «πράσινο φως» και ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά, αφού στην πρώτη επιθεώρηση του χιονισμένου αγωνιστικού χώρου (δύο ώρες πριν την έναρξη) δεν πήρε κάποια απόφαση.

Τελικά, η κατάσταση του γηπέδου επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και το θέαμα ήταν φτωχό, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει σκορ. Ωστόσο, στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Δινόπουλος, Αβραμίδης, Μπαλάφας, Ρουμελιώτης, Τζωρμπατζάκης, Μαρκομιχάλης, Παυλίδης, Κουτσογιάννης, Ζιάκας (85 Λιολίδης), Σαϊτιώτης, Στεφάνοφ (55 Τσάνγκαρης)

ΑΕΚ: Χιώτης, Μόρας, Δέλλας, Πλιάτσικας (77 Κυριακίδης), Γεωργέας, Τσάνκο (70 Ιβιτς), Έμερσον, Ζούλιο Σέζαρ (42 Σοάρες), Βενγκλίνσκι, Καπετάνος, Τζιωρτζόπουλος

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα