Wyscout/ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Λιβάι Γκαρσία τα έκανε όλα τέλεια στο Περιστέρι (vid)

Wyscout/ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Λιβάι Γκαρσία τα έκανε όλα τέλεια στο Περιστέρι (vid)

Κώστας Τόπας
Wyscout/ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Λιβάι Γκαρσία τα έκανε όλα τέλεια στο Περιστέρι (vid)

bet365

Η ΑΕΚ στο Περιστέρι είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σύμφωνα και με το Wyscout, βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Ατρομήτου.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη κατάφερε να «αποδράσει» από το Περιστέρι και να επιστρέψει με τον καλύτερο τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα -σοκ- από τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα. Αυτή την Κυριακή (23/01) η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση, ήταν αποτελεσματική, πήρε άριστο στο ανασταλτικό κομμάτι κι είχε έναν Λιβάι Γκαρσία που κεντούσε μέσα στο γήπεδο. Αλλωστε και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, ο Αργύρης Γιαννίκης στάθηκε την καλή οργάνωση και την πειθαρχία που είχε η Ενωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Είχαμε τον έλεγχο. Σημαντικό ότι κερδίσαμε και δεν δεχθήκαμε γκολ. Κοιτάμε το παιχνίδι της Τετάρτης. Είχαμε παραπάνω κούραση από τον Ατρόμητο. Είχαμε τον έλεγχο τακτικά όμως», τόνισε χαρακτηριστικά ο 41χρονος τεχνικός της ΑΕΚ στην κάμερα της NOVA.

Κορυφαίος επιθετικά κι ανασταλτικά

lev

Στην σχεδόν αλάνθαστη αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, συνέβαλε και ο Λιβάι Γκαρσία. Παρότι ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάν και Τομπάγκο δεν φημίζεται για τις αμυντικές του ικανότητες, στο ματς με το Περιστέρι πήρε άριστα. Τακτικά ήταν άψογος, γυρνούσε πολλές φορές πίσω από τη μεσαία γραμμή για να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα, έκλεινε σωστά τους διαδρόμους και παράλληλα έδινε στηρίγματα στους συμπαίκτες του, όταν εκείνοι δεν είχαν κάποια εύκολη μεταβίβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Βέβαια, γι’ αυτό που ξεχώρισε κυρίως στον αγώνα με τους Περιστεριώτες, ήταν το πόσο δραστήριος ήταν στην επίθεση, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες και αποτελώντας μονίμως πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους του. Στο 22ο της αναμέτρησης όταν η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έκανε το σουτ, με τον Γιαννιώτη να απομακρύνει. Στη συνέχεια ήρθε ο Τζαβέλλας για να στείλει με δύναμη την μπάλα στα δίχτυα. Όπως επίσης ο νεαρός εξτρέμ είναι μέσα και στο δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων». Ο Ρότα από τη δεξιά πλευρά είδε την κίνηση του Λιβάι Γκαρσία και του προώθησε στην μπάλα, ο 24χρονος άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο μπήκε στην περιοχή, είδε τον Τσούμπερ στο πίσω δοκάρι και με μια εξαιρετική σέντρα τον βρήκε, με τον Ελβετό να πλασάρει και να γράφει το 0-2 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ μετά τις 24 Οκτωβρίου.

Εψαχνε το γκολ, αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις

Ο Γκαρσία έψαχνε το γκολ. Λίγα λεπτά μετά την ασίστ του στον συμπαίκτη του Τσούμπερ, προσπάθησε με ωραία ενέργεια να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Γιαννιώτης. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του Λιβάι στο ματς, καθώς στο 64’ ο Γιαννίκης τον αντικατέστησε με τον Μισελέν προκειμένου να πάρει και μερικές ανάσες ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σύμφωνα με το Wyscout, τελείωσε το ματς έχοντας 27 στις 44 επιτυχημένες ενέργειες, κάτι που μεταφράζεται σε 61% επιτυχία, μία, 2/2 σουτ στον στόχο και 0.14xGoals. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στις μεταβιβάσεις του ο Λιβάι Γκαρσία ήταν σχεδόν αλάνθαστος, καθώς είχε 16/17 εύστοχες πάσες (94%) και 3/4 εύστοχες σέντρες (75%). Όπως επίσης τελείωσε με 3/5 επιτυχημένες ντρίμπλες και 2/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

hea
Το heatmap του Λιβάι Γκαρσία στον αγώνα με τον Ατρόμητο
er
Οι συνολικές ενέργειες του Λιβάι Γκαρσία στον αγώνα με τον Ατρόμητο

pa
Οι συνολικές πάσες του Λιβάι Γκαρσία στον αγώνα με τον Ατρόμητο

σ
Τα σουτ του Λιβάι Γκαρσία στον αγώνα με τον Ατρόμητο

Τα νούμερα του Λιβάι Γκαρσία στο πρωτάθλημα

Επιπλέον, ο Λιβάι Γκαρσία έφτασε τις δύο ασίστ στο πρωτάθλημα, έχοντας και τρία τέρματα. Είναι ο έκτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στη Super League Interwetten, με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, έχοντας 17, πίσω από Ανσαριφάρντ (19), Αμραμπατ (21), Μάνταλος (24), Τσούμπερ (36) και Αραούχο (40).

  • Γκολ: 3
  • Ασίστ: 2
  • Χρόνος: 843
  • Τελικές προσπάθειες: 17
  • Πάσες: 49
  • Φάουλ υπέρ: 14
  • Φάουλ Κατά: 14
  • Λάθη: 41
  • Σουτ εντός μεγάλης περιοχής: 7
  • Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής: 7
  • Κεφαλιές: 3
  • Γεμίσματα: 25
  • Κλεψίματα: 13
  • Επεμβάσεις: 6
  • Δοκάρια: 1
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα