Wyscout/Παναθηναϊκός: Η πάσα του Ρούμπεν που ξεκλείδωσε την απόδραση

Wyscout/Παναθηναϊκός: Η πάσα του Ρούμπεν που ξεκλείδωσε την απόδραση

Νίκος Αθανασίου
Wyscout/Παναθηναϊκός: Η πάσα του Ρούμπεν που ξεκλείδωσε την απόδραση

bet365

Μία κάθετη έμπνευση, ένα γκολ, τρεις βαθμοί. Με την βοήθεια του Wyscout... φωτίζουμε την αξία της μεταβίβασης του Ρούμπεν στη φάση του γκολ του Αϊτόρ.

Ο Παναθηναϊκός αν και δεν ήταν καλός στη Νίκαια, κατάφερε να φύγει με το διπλό χάρη στο γκολ του Αϊτόρ στο 38᾽ έπειτα από την υπέροχη ασίστ του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Ο Ισπανός εξτρέμ που είναι αναγεννημένος στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε τα περισσότερα εύσημα για το καταπληκτικό εναέριο σουτ που κάρφωσε την μπάλα στο πλεκτό, ο Αργεντινός μέσος για την ατομική ενέργεια και την ιδανική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν θα υπήρχε φάση αν ο Ρούμπεν Πέρεθ δεν έκανε το κάτι διαφορετικό, το απρόβλεπτο, την μεταβίβαση εκείνη που δημιούργησε τις συνθήκες για να βγάλει την ευκαιρία το Τριφύλλι.

σχχ

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος λίγο πιο κάτω από την μεσαία γραμμή και έχοντας μπροστά του και τις τρεις γραμμές άμυνας του Ιωνικού, δεν έκανε την συνηθισμένη πάσα δίπλα του στον Χουάνκαρ ή στον Μαουρίσιο που είναι ανάμεσα στις γραμμές, ούτε προτίμησε να ανοίξει δεξιά στον Κότσιρα που έχει μέτρα μπροστά του.

Ο 33χρονος άσος είδε την κίνηση του Καρλίτος στη πλάτη της άμυνας και με μία φανταστική κάθετη βρήκε τον συμπατριώτη του εντός περιοχής. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τούτη την επιλογή είναι το γεγονός πως βγάζει εκτός παιχνιδιού και τις τρεις γραμμές άμυνας του αντιπάλου, ο οποίος περιμένει σε 3-5-2 σε mid block. Σε μία αναμέτρηση όπου ο Ιωνικός ήταν τις περισσότερες φορές καλά τακτοποιημένος πάνω στο χορτάρι, μόνο με μία ανάλογη απόφαση θα προέκυπτε κάτι καλό για τον Παναθηναϊκό.

rxz

Η πάσα του Ρούμπεν σε συνδυασμό με την άμεση μετάβαση προς την περιοχή των Βιτάλ, Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ, δημιουργούν ένα σπάνιο για την εικόνα της αναμέτρησης 4vs4 εντός περιοχής.

4χ4

Ο Βιγιαφάνιες θα κινηθεί προς τα αριστερά, θα τραβήξει τον Ρομάο με τον Τσιγκρίνσκι και παράλληλα θα δημιουργήσει το κενό που θα χρειαστεί ο Αϊτόρ να εκτελέσει, μιας και ο Βαλεριάνος έχει κλείσει προς τα μέσα λανθασμένα, καθώς μαρκάρει έναν χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος και έχει ξεχάσει τον Ισπανό στην πλάτη του που εκτελεί για το 1-0 που έκρινε και το παιχνίδι.

φφ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα