Ποζνάνσκι: Η επιλογή Μεταξά που θέλει να βρει «λαβράκι» από την Γερμανία

Φώτης Καρακούσης
Ποζνάνσκι: Η επιλογή Μεταξά που θέλει να βρει «λαβράκι» από την Γερμανία

bet365

Ο 20χρονος Γερμανός, Λουίς Ποζνάνσκι θα είναι όπως όλα δείχνουν παίκτης του ΠΑΣ, με το Ηρακλή Μεταξά να θέλει να εκμεταλλευτεί από τον αριστερό μπακ την δύναμη και την ταχύτητά του.

Με τον ΠΑΣ να βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική έως τώρα πορεία, οι άνθρωποι της ομάδας δεν μένουν σε όσα έχει πετύχει το συγκρότημα του Ηρακλή Μεταξά και κοιτάζουν την ενίσχυση, προκειμένου η συνέχεια να είναι το ίδιο καλή ή και καλύτερη. Ενίσχυση που θα έχει δύο άξονες. Ο πρώτος θα είναι πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές και ο δεύτερος με νεαρούς οι οποίοι όχι μόνο θα είναι σε θέση να βοηθήσουν, αλλά στο μέλλον θα φέρουν και κέρδος στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Στην δεύτερη περίπτωση ανήκει και ο Λουίς Ποζνάνσκι. Ο 20χρονος Γερμανός με ρίζες από την Πολωνία που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι επιλογή του Ηρακλή Μεταξά που γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό της αγορά της Γερμανίας. Μια αγορά που εκτός από τους φτασμένους και πανάκριβους παίκτες, έχει και ταλέντα που δύσκολα μπορούν να πάρουν ευκαιρίες στις ομάδες της Bundesliga, αλλά έχουν το ταλέντο να βοηθήσουν όποιους τους εμπιστευτούν.

Ο Ποζνάνσκι είναι ένας ποδοσφαιριστής που από πολύ μικρός όχι μόνο άκουσε θετικά λόγια, αλλά βρέθηκε να αγωνίζεται στην Εθνική Γερμανίας, μέχρι και την Κ18. Στο διάστημα αυτό, εκτός από την Εθνική ομάδα, μια από τις μεγαλύτερες Εθνικές στον πλανήτη που δίνει μεγάλο βάρος και στις μικρότερες ομάδες και όχι μόνο στην ανδρική, είδε το όνομά του να παίζει στα δημοσιεύματα της Μπάγερν.

Οι Βαυαροί κινήθηκαν γρήγορα και στις 17/1 του 2018 τον απέκτησαν από την Βέρντερ με τους ανθρώπου της Μπάγερν την ημέρα της ανακοίνωσης της μεταγραφής να αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στον Λούις βλέπουμε έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σε μια σημαντική θέση για εμάς. Έναν παίκτη που μας έκανε να τον προσέξουμε όχι μόνο για όσα έκανε με την Βέρντερ, αλλά και με τις Εθνικές ομάδες». Από την πλευρά του ο ίδιος ο Ποζνάνσκι είχε δηλώσει «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να παίζω για την Μπάγερν και από εδώ και στο εξής είμαι έτοιμος και ανυπομονώ για τις νέες προκλήσεις».

Ποζνάνσκι

Προπονήσεις δίπλα στα μεγαθήρια και συμμετοχές σε φιλικά παιχνίδια, παίζοντας αντίπαλος και με Παπασταθόπουλο

Η Μπάγερν πήρε τον νεαρό Γερμανό κυρίως για τις μικρές της ομάδες, αλλά του έδωσε έδωσε ευκαιρίες να αγωνιστεί μαζί τα παιδιά του ινδάλματα. Ο Ποζνάνσκι αγωνίστηκε σε κάποια φιλικά, με πιο σημαντικό αυτό κόντρα στην Άρσεναλ για το International Champions Cup που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Εκεί μάλιστα ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπαιξε απέναντι στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που αγωνιζόταν στους «κανονιέρηδες» και τον οποίο αν όλα πάνε καλά θα βρει απέναντί του και στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Από το πέρασμά του από την Μπάγερν σίγουρα κέρδισε πολλά, καθώς δεν είναι λίγο πράγμα να προπονείσαι και να προσπαθείς να σταματήσεις στα εσωτερικά διπλά παίκτες όπως ο Λεβαντόφσκι. Από την άλλη το να βρει θέση σε αυτή την ομάδα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Η επιστροφή στην Βέρντερ 1.5 χρόνο μετά

Μετά από ενάμιση χρόνο από την εμπειρία της Μπάγερν, μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και όχι μόνο στην Γερμανία, ο Ποζνάνσκι επέστρεψε στους «πράσινους» της Βρέμης. Η Βέρντερ την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για το πρωτάθλημα U23, θέλησε τον πρώην παίκτη της, παρότι τα τότε δημοσιεύματα ήθελαν την Φορτούνα Ντίσελντορφ να θέλει να τον αποκτήσει.

Δυνατός αμυντικός που θέλει να δείξει πως μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΣ

Με την απόκτηση του Λουίς Ποζνάνσκι ο ΠΑΣ Γιάννινα παίρνει έναν παίκτη από μία σχολή που ξέρει καλά ο Ηρακλής Μεταξάς. Έναν ποδοσφαιριστή που όπως σχεδόν κάθε Γερμανός αμυντικός έχει «όπλο» την δύναμη, χωρίς φυσικά να του λείπει η τεχνική. Έναν παίκτη με μικρό ρίσκο και χαμηλό κόστος που οι πιθανότητες να του βγει μόνο λίγες δεν είναι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα