Αντόνιο Μασάρι: Ο τρελός συλλέκτης των 400 εμφανίσεων στο Gazzetta

Αντόνιο Μασάρι: Ο τρελός συλλέκτης των 400 εμφανίσεων στο Gazzetta
Ο Αντόνιο Μασάρι είναι ο τύπος που γυρίζει τον κόσμο φορώντας κάθε μέρα και μια διαφορετική φανέλα. Μέσω του Gazzetta μοιράζεται την ιστορία του και αποκαλύπτει ποιες ελληνικές εμφανίσεις έχει αλλά και ποια θα ήθελε να προσθέσει στη συλλογή του.

«Πάντα είχα την ιδέα να φοράω μια διαφορετική ποδοσφαιρική φανέλα κάθε μέρα για ένα χρόνο σερί από τότε που ήμουν έφηβος. Ήταν μια καλή δικαιολογία για να μαζέψω τουλάχιστον 365 φανέλες. Όταν τελικά έφτασα σε αυτό το νούμερο, ήμουν στο Βιετνάμ, όλα ήταν κλειστά λόγω του Covid και βαριόμουν πραγματικά, οπότε σκέφτηκα ότι αυτή θα ήταν η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσω τη δική μου ποδοσφαιρική μου χρονιά. Ευτυχώς είχα αρκετές φανέλες για να φορέσω πριν επιστρέψω στην Ευρώπη», εξηγεί στο Gazzetta ο Αντόνιο Μασάρι γα το πώς του γεννήθηκε αυτή η τρελή ιδέα.

Πώς μπορείς να ταξιδεύεις σ' όλο τον κόσμο; Πού βρίσκεις το χρόνο και τα χρήματα;

«Αυτή τη στιγμή δεν εργάζομαι. Μπορείτε να πείτε ότι διανύω ένα έτος... κενό από εργασία. Κάνω τα 2 πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο στη ζωή: να φοράω ποδοσφαιρικές φανέλες και να ταξιδεύω. Είμαι αρκετά τυχερός που μπορώ να το αντέξω οικονομικά, οπότε γιατί όχι; Στο παρελθόν εργάστηκα για την IBM στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια δεκαετία και μετά στην Κίνα και στο Βιετνάμ. Αυτό που έκανα ήταν από το να διδάσκω σε σχολεία μέχρι να πουλάω ζυμαρικά στο δρόμο».

Στην υπέροχη ιδέα σου που δημοσίευσε πρόσφατα η Sun, διαβάζουμε ότι η φανέλα του Ολυμπιακού με τον Ριβάλντο είναι 8η στις προτιμήσεις σου, παρά την τεράστια συλλογή των 400 εμφανίσεων. Γιατί;

«Ήμουν σε σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Πήγαμε να δούμε όλα τα μνημεία και τα μουσεία. Φυσικά όλοι αγόραζαν αναμνηστικά: μαγνητάκια, κουτάλια, μικρά αγάλματα...πράγματα που μετά από ένα μήνα θα καταλήξουν σ' ένα κουτί στη σοφίτα. Ήθελα να αγοράσω ένα αναμνηστικό που θα μπορούσα να χρησιμοποιώ τακτικά. Κάτι από την Αθήνα και κάτι πολύ "τοπικό" αλλά και χρήσιμο. Μια ποδοσφαιρική φανέλα φαινόταν τέλεια! Όταν είδα ένα μαγαζί με την επίσημη φανέλα του Ολυμπιακού με τον Ριβάλντο και τον αριθμό 5 στην πλάτη, δεν άντεξα και την αγόρασα. Αναρωτιέμαι πόσα απ' αυτά τα αναμνηστικά που αγόρασαν οι συμμαθητές μου είναι ακόμη στα γραφεία τους. Η εμφάνιση με τον Ριβάλντο είναι ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμη να φορεθεί. Είναι μια ωραία φανέλα, πρόκειται για έναν εμβληματικό παίκτη και μου θυμίζει αυτό το ταξίδι, επομένως είναι μία από τις αγαπημένες μου».

a

Πώς αγοράσατε τον Ριβάλντο και τον Ολυμπιακό και όχι άλλη ομάδα; Υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό ή κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

«Τότε είχα ήδη φανέλα του Ολυμπιακού στη συλλογή μου. Συνήθως δεν αγοράζω 2 φανέλες της ίδιας ομάδας. Επίσης το μαγαζί εκείνο είχε μόνο τη φανέλα του Ριβάλντο - μάλλον ήταν η μοίρα. Πρέπει να σας πω ότι έχω και φανέλα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού».

Διάβασα ότι είστε οπαδός της Ίντερ.Θυμάστε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Μιλάνο;

«Δεν θυμάμαι όλο το παιχνίδι, αλλά θυμάμαι ότι χάσαμε. Η ομάδα μου δεν είχε σπουδαία πορεία στο Champions League εκείνη τη χρονιά. Είναι αστείο που την επόμενη χρονιά κατάφεραν να το κερδίσουν! Θυμάμαι και το πρώτο ματς στην Ελλάδα, όπου ήταν το ντεμπούτο του Μουρίνιο στο Champions League με την Ίντερ».

Ποια φανέλα λείπει γενικά από τη συλλογή σου; Ποια άλλη φανέλα ελληνικής ομάδας θα ήθελες να πάρεις;

«Μου λείπουν τόσες πολλές! Ιδανικά θα ήθελα να έχω εμφανίσεις που να σημαίνουν κάτι. Για παράδειγμα μία φανέλα από ομάδα ενός μέρους που επισκέφτηκα. Μερικές φορές δεν έχω καταφέρει να αγοράσω κάποια. Θυμάμαι ότι στην Αρμενία χτύπησα ακόμα και την πόρτα της Ομοσπονδίας για να ρωτήσω πού να αγοράσω την ποδοσφαιρική τους φανέλα. Δεν είχα καμία τύχη εκείνη τη φορά. Μερικές φορές στέλνω μηνύματα σε ομάδες ή ομοσπονδίες στο facebook ή στο instagram. Στη Σρι Λάνκα απάντησαν 3 μήνες αφότου είχα ήδη φύγει από τη χώρα κι η Ομοσπονδία της Ιορδανίας (θα επισκεφτώ τη χώρα σύντομα) με έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής. Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, θα ήθελα πολύ να πάρω τη φανέλα της Εθνικής. Ξέρω ότι είναι ντροπιαστικό αλλά δεν την έχω».

aa

Διαβάσαμε ότι είσαι η Ίντερ, σε μια ομάδα που έχουν αγωνιστεί οι Έλληνες Καραγκούνης, Γεωργάτος και Χούτος. Ποια φανέλα απ' αυτές θα επέλεγες να αγοράσεις;

«Αγαπούσα τον Γεωργάτο, είχε φανταστικό αριστερό πόδι. Παραλίγο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Σε κάθε παιχνίδι βλέπαμε να περνάει από τα αριστερά ο Γεωργάτος και να σκοράρει ο Βιέρι. Θα ήθελα πολύ να έχω τη φανέλα του. Ο Καραγκούνης ήταν πραγματικός μαχητής στο γήπεδο. Δεν τα παρατούσε ποτέ και ήταν πάντα έτοιμος να πολεμήσει. Δεν είχε πολύ τύχη με την Ίντερ, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος όταν σκόραρε εναντίον της Πορτογαλίας και μετά πήρε το Euro με την Ελλάδα. Έχω τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Χούτος δεν έπαιξε πολύ στην Ίντερ, αν και όταν πήγα στο προπονητικό γήπεδο της Ίντερ θυμάμαι ότι ήταν τόσο ευγενικός και χαρούμενος που υπέγραφε αυτόγραφα. Δεν έχω τη φανέλα του, αλλά έχω αυτόγραφό του».

aa

Αν και η φανέλα του Ριβάλντο είναι από τις αγαπημένες σου, δεν την έχεις φορέσει ακόμα ή τουλάχιστον δεν την έχεις ανεβάσει στα social media. Γιατί;

«Μην ανησυχείς, θα τη φορέσω. Είναι στη "λίστα εκκρεμοτήτων". Έχω έναν χρόνο για να συμπληρώσω τη λίστα μου και εξάλλου δεν μπορώ να φορέσω όλες τις φανέλες ταυτόχρονα. Επιπλέον το καλοκαίρι μπορώ να αναδείξω καλύτερα τις εμφανίσεις γιατί ο καιρός είναι ζεστός».

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στο τρελό ταξίδι σας;

«Είμαι αυθόρμητος. Ξέρω σίγουρα ότι θα πάω στην Ιορδανία σύντομα, καθώς η πτήση επιστροφής των 15 € ήταν πολύ καλή για να αρνηθώ. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα μου, αν κι αυτό μπορεί πάντα να αλλάξει. Αν κάποιος θέλει να με προσκαλέσει, θα είμαι εκεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Ποιο είναι το όνειρό σου;

«Υποθέτω ότι είμαι πολύ μεγάλος και άσχημος για να γίνω μοντέλο για εμφανίσεις. Ίσως είμαι όμως απλώς ένας πρεσβευτής ποδοσφαιρικών εμφανίσεων απ' όλο τον κόσμο. Εύχομαι να επισκέπτομαι ομάδες, να φοράω και να προωθώ τις φανέλες τους. Στοχεύω ψηλά, το ξέρω, αλλά με ρώτησες τί ονειρεύομαι».

aa

Photo Credits: Antonio Massari αποκλειστικά για το Gazzetta

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα