Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός; Καρλίτος VS Ελ Αραμπί (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός; Καρλίτος VS Ελ Αραμπί (vids)

bet365

Ο Ισπανός και ο Μαροκινός όχι μόνο είναι οι πρώτοι φετινοί σκόρερ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, αλλά παράλληλα διατηρούν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στατιστικά όταν παίζουν στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

«Αιώνιο ντέρμπι» έχουμε απόψε (16/1) καθώς ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, σε ένα ματς πάντως που δεν θα θυμίζει πολλά προηγούμενα των δύο ομάδων, αφού θα διεξαχθεί ουσιαστικά σε άδειες εξέδρες λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Ομως υπό οποιαδήποτε δεδομένα και αν συγκρούονται «κόκκινοι» και «πράσινοι» - με αλφαβητική σειρά - είναι μία μεγάλη «μάχη», πάντα βέβαια με την αφαιρετική έννοια του όρου.

Κακά τα ψέμματα στα παιχνίδια αντίστοιχου βεληνεκούς/επιπέδου πρωταρχική σημασία έχει το αποτέλεσμα, η νίκη δηλαδή που εκτός των τριών βαθμών θα προσφέρει και ψυχολογία σε όποιον την πάρει. Ετσι ουκ ολίγες φορές έχουμε οδηγηθεί σε αναμετρήσεις που κρίνονται στη μία ενέργεια ή επαφή και σε αυτές τις περιπτώσεις βαρόμετρο για την εξέλιξη τους είναι οι επιθετικοί που καλούνται να κάνουν γκολ τη «μισή» ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί.

Αυτόματα τα φώτα πέφτουν στους Καρλίτος και ο Ελ Αραμπί, τους πρώτους σκόρερ των ομάδων, οι οποίοι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και μάλιστα... σεληνιάζονται όταν πατούν τον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Θα μπορούσε να ειπωθεί πως η Λεωφόρος τους...ταιριάζει και ας δούμε το γιατί.

Κύριοι η... αρένα βρίσκεται μπροστά σας και πολλά εξαρτώνται από εσάς...


ΚΑΡΛΙΤΟΣ
Λεπτά: 889'
Γκολ: 9
Τελικές: 20
Κερδισμένα φάουλ: 12
*Κατά μέσο όρο στη Λεωφόρο σκοράρει, δίνει ασίστ ή κερδίζει πέναλτι κάθε 79 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ισπανός συγκαταλέγεται στις αποκαλύψεις της σεζόν, καθώς φέτος παρουσιάζεται αναγεννημένος. Καμία σχέση με πέρσι και για αυτό άλλωστε έχει αναγορευτεί στην κύρια επιθετική αιχμή του «τριφυλλιού».

Το «κοντέρ» του στο πρωτάθλημα «γράφει» 9 γκολ, 2 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι που δεν εκτέλεσε εκείνος και αυτόματα με τον Α, Β ή Γ τρόπο είναι «μέσα» στα 12 από τα 27 τέρματα του Παναθηναϊκού στην κατηγορία. Ευρύτερα σε επίπεδο δημιουργίας συμμετέχει και σε άλλα, ωστόσο στεκόμαστε σε αυτά που πήρε ρόλο «πρωταγωνιστή».

Δεν είναι τυχαίο πως ορισμένα παιχνίδια των «πράσινων» μετατράπηκαν σε προσωπικό του one man show και προβάλει σε θέση να «σκοτώσει» την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Χωρίς μάλιστα να λογίζεται κλασικό «9άρι» περιοχής αλλά πιο «ελεύθερος» επιθετικός, όλα τα γκολ του είναι μέσα από το αντίπαλο «κουτί» και τα 4 εντός της μικρής περιοχής, δείγμα πως ξέρει να «τοποθετείται» και να «διαβάζει» τις φάσεις, όπως φυσικά και να παίζει χωρίς την μπάλα.

Μάλιστα είναι πρώτος σκόρερ του club χωρίς να κάνει κατάχρηση της τελικής προσπάθειας (μόλις 20) ή να εκτελεί τις περισσότερες στημένες φάσεις των «πράσινων».


Πάμε τώρα σε αυτό που είπαμε στον πρόλογο, για την «ιδιαίτερη» του παρουσία στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί στα τέλη του 2020 και ο Ισπανός στην ιστορική έδρα των «πράσινων» μετρά 18 εμφανίσεις, πάντα σε επίπεδο Super League Interwetten.

Ομως οι περισσότερες της περασμένης σεζόν ήταν ως αλλαγή (10 σε σύνολο 12) αφού την τρέχουσα έγινε «κολόνα» στην ενδεκάδα τους και αυτόματα ο χρόνος παρουσίας του στο συγκεκριμένο γήπεδο «περιορίζεται» σε 866 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς πάντως να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις (μόνο σε 2 από τις 18 άρχισε και τελείωσε την αναμέτρηση).

Θυμάστε τα εκεί πεπραγμένα του, πέρσι και φέτος; Αθροιστικά λοιπόν σε αυτά τα 18 ματς έχει σημειώσει 9 γκολ, ενώ παράλληλα έδωσε 2 ασίστ και κέρδισε το πέναλτι που σκόραρε ο Βιτάλ κόντρα στο Βόλο.

Ετσι ο Καρλίτος στη Λεωφόρο «χρειάζεται» μόλις 79' για να βρει δίχτυα ή να δημιουργήσει (άμεσα ή έμμεσα) κάποιο «πράσινο» τέρμα και το νούμερο είναι πάρα πολύ μικρό για έναν παίκτη που παίζει εκεί 2 ή και 3 φορές το μήνα για περισσότερο από 1 χρόνο, δηλαδή το χρονικό εύρος είναι αρκετά μεγάλο.


ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Λεπτά: 914'
Γκολ: 9
Τελικές: 28
Κερδισμένα φάουλ: 18
*Κατά μέσο όρο στη Λεωφόρο σκοράρει, δίνει ασίστ ή κερδίζει πέναλτι κάθε 31 αγωνιστικά λεπτά.

Ηταν ο 6 Ιουλίου του 2019 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και 2,5 χρόνια μετά ο Μαροκινός φορ έχει ήδη γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία των «ερυθρολεύκων». Οπου μεταξύ άλλων είναι κορυφαίος τους «μπομπέρ» στην Ευρώπη, όπου με τη φανέλα τους βρήκε μέχρι στιγμής 16 φορές στόχο σε 35 εμφανίσεις του.

«Μόνιμος» πρώτος σκόρερ στη Super League Interwetten στο διάστημα που παίζει στα μέρη μας συνεχίζει και φέτος σε ανάλογο τέμπο, καθώς έχει ήδη βρει στόχο 9 φορές και χωρίς να «παίρνει» πολλές τελικές (28 συνολικά).

Μάλιστα ο 34χρονος στράικερ δεν διατηρεί απλά πολύ καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά άξιο αναφοράς είναι και το πότε το πράττει. Τι εννοούμε λοιπόν. Οι Πειραιώτες έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 42 βαθμούς και οι 13 προήλθαν από δικά του τέρματα, σχεδόν δηλαδή το 1/3 τους.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε τα 9 προσωπικά του γκολ σε 6 διαφορετικά ματς και σε όλα διαμόρφωσε αποτέλεσμα, αφού σκόραρε από μία φορά στις νίκες με 2-1 επί των ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικού, Βόλου και στο 1-0 κόντρα στη Λαμία, δύο φορές κούνησε πλεκτό στο 3-2 με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 3 (χατ-τρικ) στο 3-0 του Περιστερίου. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έκανε το απόλυτο (3χ6=18) αν όμως ο Ελ Αραμπί έμενε «άσφαιρος» το club του θα έπαιρνε μόλις 5 πόντους, χωρίς να κερδίσει κάποιο.


Σε μερικές ώρες μάλιστα θα βρεθεί σε ένα γήπεδο που του ξυπνά όμορφες αναμνήσεις, αφού άφησε το... στίγμα του και τις 2 φορές που έπαιξε εκεί στην εν Ελλάδι καριέρα του. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Φλεβάρη, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1. Ο Ελ Αραμπί πέρασε στο 56' ως αλλαγή και ήταν εκείνος που στο 82' έβαλε ξανά την ομάδα του «μέσα» στο παιχνίδι, όταν και μείωσε στο μετέπειτα τελικό σκορ.

Περίπου 3 μήνες μετά οι «αιώνιοι» συγκρούστηκαν ξανά στη Λεωφόρο και οι Πειραιώτες έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν με το εντυπωσιακό 4-1 επί του «τριφυλλιού». Ο Μαροκινός αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και ήταν εκ των «πρωταγωνιστών» του, αφού σημείωσε 2 γκολ και παράλληλα «έφτιαξε» το 1-0 του Μασούρα.

Ετσι σε 124 λεπτά παρουσίας του στο «Απόστολος Νκολαϊδης» (χωρίς τις καθυστερήσεις) «μετρά» 3 τέρματα και 1 ασίστ, δηλαδή κατά μέσο όρο σημειώνει ή δημιουργεί κάποιο γκολ κάθε 31', επίδοση που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη. Κάθε άλλο μάλιστα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα