Απαιτείται σχέδιο, δεν αρκεί η ατομική ποιότητα!

Απαιτείται σχέδιο, δεν αρκεί η ατομική ποιότητα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Απαιτείται σχέδιο, δεν αρκεί η ατομική ποιότητα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο αγωνιστικό και σημειώνει τι οφείλει να δείξει η Α.Ε.Κ. ως αποτέλεσμα δουλειάς Γιαννίκη από την Κυριακή και έως το τέλος της σεζόν, ενώ έχει υστερόγραφα...

Επιτέλους πλησιάζει η Κυριακή και η αναμέτρηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό... Βέβαια είμαι σίγουρος ότι όταν θα πάω στο γήπεδο για να παρακολουθήσω την αναμέτρηση (προγραμματισμένη για τις 17:15) θα... ξενερώσω στο φουλ αφού θα είναι άδειο το γήπεδο και δεν αντέχεται αυτό το πράγμα, αλλά από το να περνάνε Σαββατοκύριακα δίχως να βλέπεις την ομάδα και να ασχολείσαι ουσιαστικά με το αντικείμενο της δουλειάς σου, ειλικρινά είναι ότι χειρότερο. Δεν παλεύεται και δεν κάνει καλό και στην ίδια την ομάδα.


Με όσους συζήτησα εντός ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ αυτό μου εξήγησαν. Ότι δεν αντέχεται και για εκείνους το πρόγραμμα προπόνηση – προπόνηση και όχι αγώνας... Είναι κάτι που τους κουράζει πνευματικά και το οποίο θεωρούν λογικά και αναμενόμενα ότι δεν φέρνει θετικό αποτέλεσμα αλλά μόνο εκνευρισμό και μετατρέπει την καθημερινότητα σε αγγαρεία! Μπορώ να το καταλάβω και να το δεχθώ... «Αλλά και χωρίς κόσμο πάλι, δεν υπάρχει ρε Τσακ, τραγικό και ειδικά στο ΟΑΚΑ», τα λόγια ποδοσφαιριστή που έχει απόλυτο δίκιο!


Το γήπεδο αυτό δεν παλεύεται ακόμη και όταν έχει κόσμο, όπως φέτος που η ΑΕΚ πρωταγωνιστούσε σε αυτό το κομμάτι, την προσέλευση του κόσμου κοινώς στο γήπεδό της. Η μεγαλύτερη από κάθε άλλο έως ότου έκλεισαν οι θύρες με απόφαση της Κυβέρνησης και των ειδικών που τα 'χουν κάνει (αποδεδειγμένα) ΜΑΝΤΑΡΑ και όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους και στις εντολές τους. Άντε να δούμε πόσο θα αντέξει ο κόσμος ακόμη...


Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας που είναι η αναμέτρηση της Κυριακής και για την ακρίβεια η ΑΕΚ και όσα πρέπει να βγάζει στο χορτάρι άμεσα, από το ματς με τον Παναιτωλικό και έως το τέλος της σεζόν, υπό το νέο προπονητή που πλέον είναι... παλιός και πρέπει να φέρει αποτέλεσμα. Δεν εννοώ νίκες μόνο και ας το εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ... Αλλά στο αγωνιστικό! Πρέπει να δούμε συγκεκριμένα πράγματα από την Ένωση του Γιαννίκη που θα αποδεικνύουν ότι υπάρχει πλάνο και παρατηρείται ταυτόχρονα και η εξέλιξή του!

....
Δεν θα αρκεί πάντα η (ατομική) ποιότητα...


Η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο νέο έτος (στο 2022 κοινώς) με την επικράτησή της στην Λαμία στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μια νίκη που ήρθε σχετικά εύκολα συγκριτικά με άλλα ματς, ένα διπλό που φανέρωσε και μία συνέπεια σε επίπεδο αποτελεσμάτων της ομάδας μακριά απ' το ΟΑΚΑ όπου έχει μόλις μια ήττα (στην Τούμπα απ' τον ΠΑΟΚ) και δυο απαράδεκτες ισοπαλίες (με Απολλώνα Σμύρνης και ΟΦΗ ελέω διαιτησίας χωρίς δεύτερη κουβέντα). Δυο γκέλες σε Ριζούπολη και Ηράκλειο Κρήτης που της έχουν στοιχίσει την απόσταση αναπνοής από την κορυφή.


Το διπλό στην Λαμία ωστόσο είχε και ένα μήνυμα που δεν πρέπει να προσπεραστεί δίχως να το εμπεδώσουν στην ΑΕΚ και ειδικά ο προπονητής της. Επιτεύχθηκε χάρη στην ατομική ποιότητα και όχι σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που υπήρχε μεν αλλά δεν υπηρετήθηκε αρκετά και στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Κάτι που δεν θα αρκεί πάντα (η ατομική ποιότητα) για να κερδίζεις! Θυμίζω ότι η Ένωση προηγήθηκε χάρη στην επιμονή σε χαμένη (στατική) φάση του Λιβάι Γκαρσία και την ικανότητά του να τελειώσει μια μπάλα με εξαιρετικό σουτ με γυρισμένο το κορμί του.


Το δεύτερο τέρμα ήρθε χάρη στο γεγονός ότι ο Άμραμπατ είναι παικτάρα, έξυπνος και συγκεντρωμένος στο ματς: έτσι κατάλαβε και ωφελήθηκε του λάθους του αντιπάλου του, έσπασε σωστά την μπάλα στον Γέβτιτς και έκανε γκολ γιατί δεν παράτησε τη φάση και πήρε το... ριμπάουντ. Κοινώς και αυτό το γκολ ήταν αποτέλεσμα της ατομικής ποιότητας και ικανότητας ενός ποδοσφαιριστή. Τούτη τη φορά του σούπερ έως σήμερα (και από όταν άρχισε να χρησιμοποιείται) Ολλανδομαροκινού που με επιβεβαίωνει ότι έλεγα το καλοκαίρι (και έγραφα) ότι θα είναι η καλύτερη προσθήκη της Ένωσης.
....

Απαιτείται σχέδιο, εφαρμογή του και εξέλιξη!


Ωστόσο είναι ξεκάθαρο στο δικό μου κεφάλι ότι δεν θα είναι πάντα αρκετή η ποιότητα των ατόμων ξεχωριστά για να σου δίνει τη νίκη. Έστω κι αν πρόκειται για την κατά γενική ομολογία ποιοτικότερη μεσοεπιθετική γραμμή σε επίπεδο βασικών (και όχι μόνο) επιλογών. Η ΑΕΚ διαθέτει Τσούμπερ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Μάνταλο (που δεν χωράνε μαζί φυσικά) και έχει ακόμη Αραούχο για την κορυφή της επίθεσης και απ' τον πάγκο να 'ρχονται οι Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς. Σίγουρα μπόλικη ποιότητα μπροστά.


Όμως πρέπει να μάθει να την απογειώνει μέσα από ένα σχέδιο εκμετάλλευσης της συγκεκριμένης ποιότητας και όχι να βασίζεται αποκλειστικά στην ικανότητά τους να βγάζουν τις αρετές τους στο χορτάρι σε σημαντικές στιγμές της εκάστοτε αναμέτρησης! Έως σήμερα δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι έχει δει δουλειά που να προκαλεί τέτοιο αποτέλεσμα, δηλαδή να παίρνει πράγματα η ομάδα από τους ποιοτικούς μπροστινούς της, αξιοποιώντας το ομαδικό παιχνίδι, βγάζοντας στο χορτάρι συγκεκριμένο επιθετικό σχέδιο. Προφανώς και ήταν νωρίς για να συμβεί αυτό μέχρι πριν ένα μήνα με νέο προπονητή.


Από την Κυριακή και έως το τέλος της σεζόν πρέπει να φανεί ότι παράγει έργο ο Αργύρης Γιαννίκης και το υπόλοιπο team του... Προφανώς και το πρώτο πράγμα στο ποδόσφαιρο (και την ΑΕΚ) είναι το αποτέλεσμα και απαιτείται η νίκη σε κάθε ματς, αλλά δεν θα ΄ρχεται συνέχεια αν παίζεις όπως στην Λαμία... Ειδικά στα σοβαρά ματς που έρχονται απαιτείται πλάνο και πιστή εφαρμογή του. Και είδαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κατά διαστήματα με Άρη και Παναθηναϊκό (στα πρώτα ημίωρα των συγκεκριμένων τελευταίων δυο αγώνων που αναφέρω) ότι μπορεί να προκαλέσει καλό ποδόσφαιρο το αγωνιστικό σχέδιο του Γιαννίκη!


Υγ: Αργούμε στο θέμα της μεταγραφής αλλά είναι μάλλον λογικό κι επόμενο. Η περίπτωση Μπαρμπόσα θα κριθεί από την Νις αποκλειστικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το δικό μας αν η υπόθεση μπορούσε να εξαρτηθεί από εκείνον θα ήταν ήδη στα Σπάτα και στην ΑΕΚ. Κοινώς είναι σύμφωνος με όσα έχει μάθει, διαπιστώσει και εισπράξει απ' το club. Αλλά είναι θέμα της Νις και δεν βιάζεται όπως και όσο η Ένωση. Προφανώς μιλάμε αποκλειστικά για επιθυμία δανεισμού (μεγαλύτερη του 12μηνου) για την Ενωση και μάλιστα δίχως υποχρεωτική οψιόν αγοράς!


Υγ2: Για τους... φωστήρες που συνεχίζουν να κλείνουν τα ΑΝΟΙΧΤΑ γήπεδα αφού από τη συνάντηση που έκαναν για τα μέτρα δεν προέκυψε αλλαγή ας τους ενημερώσουν όσοι μπορούν ότι η πρόταση της ΑΕΚ για είσοδο μόνο στους κατόχους διαρκείας είναι με μαθηματική ακρίβεια η πλέον σωστή για την ασφάλεια και τη μη διασπορά αφού τέτοιο (σ.σ.: εισιτήριο διαρκείας ντε) προμηθεύτηκαν ΜΟΝΟ όσοι είχαν εμβολιαστεί! Είπαμε όμως παντού κόσμος, σε Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία, εδώ λουκέτο!


Υγ3: Το πλέον σημαντικό στη νίκη της ΑΕΚ Β με τον Λεβαδειακό ήταν η ανθεκτικότητα που έδειξε η ομάδα του Οφρυδόπουλου και στο βαρύ τερέν και στο παιχνίδι με περισσότερη ένταση, δύναμη και... ξύλο! Ο Γιούσης συνεχίζει να ξεχωρίζει και να δείχνει ότι είναι για παραπάνω μα ο Γερολέμου εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά και να μοιάζει πιο μπροστά απ' όλους για μια ομάδα που ούτως ή άλλως στερείται των χαρακτηριστικών του σε παίκτη της μεσαίας γραμμής της! Θέλει καλύτερο, πιο έμπειρο και πιο έτοιμο, αλλά τέτοιον όπως ο Γερολέμου στην ΑΕΚ Β', δεν υπάρχει στην πρώτη ομάδα όσο είναι στα πιτς ο Γαλανόπουλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...