ΠΑΟΚ: Φιλίπε Σοάρες ο «εκλεκτός» του Μπότο (vids)

ΠΑΟΚ: Φιλίπε Σοάρες ο «εκλεκτός» του Μπότο (vids)

ΠΑΟΚ: Φιλίπε Σοάρες ο «εκλεκτός» του Μπότο (vids)

bet365

Ο 22χρονος χαφ της Μορεϊρένσε, Φιλίπε Μιγκέλ Μπάρος Σοάρες, είναι στα ραντάρ του ΠΑΟΚ και αποτελεί μια επιλογή του Ζοσέ Μπότο από την αγορά της Πορτογαλίας χωρίς πάντως να υπάρχει οριστική συμφωνία.

Μπορεί τα Πορτογαλικά ΜΜΕ την περασμένη Δευτέρα (10/1) να έστειλαν τον Αντρές Φράνκο στην Τούμπα, όμως η περίπτωσή του 23χρονου μεσοεπιθετικού της Εστορίλ ουδέποτε απασχόλησε σοβαρά τον ΠΑΟΚ.

Μετά την απόκτηση του Ζόαν Σάστρε ο Ζοσέ Μπότο ξεκίνησε τις επαφές για τον Φιλίπε Σοάρες, ενός 22χρονου μέσου που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία βλέπει ο Ραζβάν Λουτσέσκου ότι λείπουν από το ρόστερ και ψάχνει ο «Δικέφαλος» στη μεταγραφική αγορά, βάσει του νέου πλάνου και σχεδιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή με στόχο τη ριζική ανανέωση της ομάδας.

Η στόχευση ξεκάθαρη: Επιλογές παικτών από παραγωγική ηλικία των 22-26 ετών. Ο γεννημένος στις 20 Μαΐου του 1999 στη Λισαβόνα, Σοάρες, ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία παικτών που αναζητά ο Μπότο.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής γνωρίζει άριστα την αγορά της πατρίδας του, ειδικά τα «διαμάντια» που έχουν βγει από τις ακαδημίες της Μπενφίκα, με τον 22χρονο μέσο (1.80μ.) να είναι μια τέτοια περίπτωση.

Ενας «box-to-box» χαφ, που μπορεί να συνδέσει την άμυνα με την επίθεση, ενώ κάποιες λίγες φορές έχει χρησιμοποιηθεί πιο μπροστά στο γήπεδο.

Αυτή είναι η μία επιλογή του Μπότο από την πορτογαλική αγορά, η οποία δεν έχει κλείσει οριστικά για τον ΠΑΟΚ, παρότι σε κάποια ΜΜΕ εμφανίζεται ως κλεισμένη μεταγραφή.

Όπως ανέφερε πριν από λίγες μέρες η Record η διοίκηση της Μορεϊρένσε αντιλήφθηκε ότι δύσκολα θα μπορούσε αυτή τη φορά να κρατήσει τον Σοάρες στο δυναμικό της και ο γνωστός μας Σα Πίντο θα πρέπει να συνεχίσει τη χρονιά χωρίς έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ του. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση της ομάδας από το «Minho» αντιστάθηκε μέχρι τώρα στις πολλές προτάσεις που έχουν γίνει, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να ακολουθήσει ένα νέο πρότζεκτ, αυτή τη φορά εκτός Πορτογαλίας.

Ποιος είναι ο Σοάρες

Στα είκοσι του ήταν ήδη ένας από τους καλύτερα υποσχόμενους ποδοσφαιριστές της Liga NOS, με τη χρηματιστηριακή αξία του να φτάνει μετά από 78 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου τα 3.500.000 ευρώ.

O Φιλίπε Σοάρες έχει γνωρίσει μόνο τρεις ομάδες μέχρι τώρα στην καριέρα του. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα, έμεινε οκτώ χρόνια στους «Αετούς» της Λισαβόνας φτάνοντας να αγωνιστεί μέχρι τη δεύτερη ομάδα, το 2018 έφυγε για την Εστορίλ και από εκεί ένα χρόνο αργότερα, αντί 1.700.000 ευρώ, πήρε μεταγραφή στη Μορεϊρένσε υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και πλέον μέλος της U-21, είναι ένας μέσος που γεμίζει το μάτι.

Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μορεϊρένσε την σεζόν 2020-21 (33 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ) δεν πέρασαν απαρατήρητες. Έτσι, τoν περασμένο Μάιο υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έντονο φλερτ και σκέψεις επιστροφής του Σοάρες στη Λισαβόνα.

Εκείνο το διάστημα οι περισσότεροι φίλοι της Μπενφίκα έβλεπαν με «καλό μάτι» το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ομάδα τους στην απόκτησή του από τη Μορεϊρένσε, ωστόσο η παρουσία στην ίδια θέση μιας δεκάδας ποδοσφαιριστών στο ρόστερ των «Αετών» αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο της επιστροφής στο «Ντα Λουζ».

To ίδιο διάστημα δημοσιεύματα σε Πορτογαλία και Γερμανία έφερναν τον 23χρονο χαφ πολύ κοντά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ στο «Ντραγκάο» έβλεπαν τον Σοάρες ως τον πιθανό αντικαταστάτη του Σέρτζιο Ολιβέιρα σε περίπτωση που ο πρώην Πορτογάλος μέσος του ΠΑΟΚ αποχωρούσε από την ομάδα,

Μάλιστα, τότε, γινόταν λόγος για δανεισμό του Ρομάριο Μπάρο στη Μορεϊρένσε και 6 με 8 εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε να βγάλει από το ταμείο της η Πόρτο για να αποκτήσει τα δικαιώματα του, με τους «Δράκους» να βάζουν στο συμβόλαιο του Σοάρες ρήτρα ύψους 80 εκατομμύριων ευρώ!

Οι αριθμοί του

Η καρτέλα με τις αγωνιστικές επιδόσεις του Φιλίπε Σοάρες δείχνουν γεμάτες σεζόν, όχι πολλά γκολ, αλλά αρκετά ποδοσφαιρικά λεπτά πάνω στο χορτάρι και παραστάσεις το τελευταίο χρόνο με την εθνική ομάδα U-21 της Πορτογαλίας.

soares

soares

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα