Η επιτυχία του Αγκιμπού φέρνει κι άλλους «Αγκιμπού» στον Ολυμπιακό

Η επιτυχία του Αγκιμπού φέρνει κι άλλους «Αγκιμπού» στον Ολυμπιακό

Η επιτυχία του Αγκιμπού φέρνει κι άλλους «Αγκιμπού» στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τις μεταγραφικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

Οι εξελίξεις επί των μεταγραφικών του Ολυμπιακού μας δείχνουν πολύ απλά ένα πράγμα: ότι η επιτυχία της κίνησης του καλοκαιριού με τον Αγκιμπού, φέρνει κι άλλους «Αγκιμπού» στον Ολυμπιακό-τα εισαγωγικά διότι μόνο η πορεία θα δείξει αν θα «βγουν» η, δεν θα «βγουν».

Η ουσία ποια είναι: το επιτυχημένο στόρι του Αγκιμπού στον Ολυμπιακό, αφενός μεν «προτρέπει» τον σύλλογο να ψάξει κι άλλους «Αγκιμπού», κι άλλα δηλαδή ταλέντα που δεν έχουν αξιοποιηθεί σε σημαντικούς συλλόγους σημαντικών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (όπως ακριβώς δεν είχε αξιοποιήσει τον Αγκιμπού η περσινή πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ…), αφετέρου δε κάνει τα υποψήφια ταλέντα να βλέπουν με άλλο μάτι την πιθανότητα να υπογράψουν στον Ολυμπιακό, να είναι πιο ζεστοί μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μην νομίζετε ότι δεν παίζει ρόλο ο θόρυβος που έχει γίνει με τον Αγκιμπού. Η πιάτσα στην Ευρώπη ξέρει πολύ καλά τι έχει παιχτεί: ένα παιδί που το είχαν...παραπεταμένο στη Λιλ, πάει στον Ολυμπιακό, παίζει με τη μία βασικός, βγάζει μάτια στα παιχνίδια όχι μόνο του πρωταθλήματος αλλά και τα ευρωπαϊκά, κερδίζει αμέσως θέση και στην ενδεκάδα της Εθνικής του και έχει «υποχρεώσει» να ψάχνονται γι΄ αυτόν τόσες και τόσες ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ, το ιταλικό πρωτάθλημα κλπ, κλπ.

Όταν λοιπόν ένας άλλος ταλαντούχος παίκτης από τη Γαλλία με ρίζες από την Αφρική βλέπει ότι ο Αγκιμπού δικαιώνεται ποδοσφαιρικά μέσα από τον Ολυμπιακό και μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχει κάνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχολείται μαζί του, στο μέγεθος φυσικά που του αντιστοιχεί (και π.χ. η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA να τον περιλαμβάνει στα 40 καλύτερα ταλέντα για το 2022), τότε το σκέφτεται πολύ πιο σοβαρά να πει «ναι» σε μία πρόταση από τον πρωταθλητή Ελλάδας. Διότι έχει στο μυαλό του ότι μπορεί να είναι ο επόμενος Αγκιμπού, τον οποίο θα «βλέπουν» αγωνιζόμενο με τον Ολυμπιακό η Λίβερπουλ, η Μίλαν κ.α.

Καμαρά

Βεβαίως, όλα εν τέλει εξαρτώνται από τους ίδιους τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες τις δίνει. Είναι θέμα του κάθε ταλέντου η ετοιμότητα που έχει για να τις αρπάξει. Ο Αγκιμπού ήταν έτοιμος! Ο Κινκουέ, για παράδειγμα, τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει πάρει το καλοκαίρι από την Ίντερ, δεν ήταν έτοιμος. Μπορεί σε μία άλλη χρονική στιγμή να είναι κι αυτός, θα το δούμε.

Ο κάθε παίκτης έχει τον δικό του χαρακτήρα, χρειάζεται τον δικό του χρόνο προσαρμογής και τέλος πάντων για να είμαστε και ειλικρινείς δεν «πιάνουν» όλες οι μεταγραφές.

Άσχετο: Μακάρι να προλάβαινε ο Φορτούνης να ήταν σε κατάσταση τέτοια που να έδινε τη δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς αν τον δηλώσει στη λίστα για τα παιχνίδια με την Αταλάντα στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά δεν νομίζω να προλαβαίνει. Όταν το πρώτο ματς με τους Ιταλούς είναι στις 17 Φλεβάρη κι ο Φόρτου υπό καλές συνθήκες θα αρχίζει να μπαίνει σταδιακά στα παιχνίδια στα μέσα Φλεβάρη, δεν το βλέπω. Πολύ απλά, γιατί όταν ξεκινάς σιγά σιγά στα μέσα Φλεβάρη, πριν τις αρχές Μάρτη δεν μπορεί να είσαι έτοιμος-κι αυτό σε κάποιο βαθμό, όχι 100%.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.