Τα νούμερα του Ολυμπιακού με τον Σισέ και χωρίς τον Σισέ είναι σκληρά

Τα νούμερα του Ολυμπιακού με τον Σισέ και χωρίς τον Σισέ είναι σκληρά

Τα νούμερα του Ολυμπιακού με τον Σισέ και χωρίς τον Σισέ είναι σκληρά

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο Gazzetta τις…τρομακτικές διαφορές που υπάρχουν στον Ολυμπιακό παρόντος κι απόντος του Σισέ.

Είχα εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο την άποψη ότι από τον Ολυμπιακό θα λείψουν πολύ τόσο ο Σισέ, όσο κι ο Αγκιμπού, στο διάστημα της απουσίας τους λόγω του Κόπα Άφρικα. Κι από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, φάνηκε η έλλειψη των δύο Αφρικάνων στη ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας.

Η ενεργητικότητα του Αγκιμπού μπροστά, το καλό του πρεσάρισμα, σε συνδυασμό με τις συνεργασίες με τα άκρα, ήταν φανερό πόσο πολύ έλειπε από τον Ολυμπιακό, όπως όμως και οι βοήθειες που δίνει ο Σισέ τόσο πίσω, όσο και μπροστά. Ας σκεφθούμε π.χ. ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε 14 στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή του Απόλλωνα και πήρε μόλις μία κεφαλιά (!!!), με τον Τικίνιο, καθότι ο Μπα μπορεί να είναι πολύ ψηλό παιδί, αλλά ακόμη δεν έχει καλό συγχρονισμό, ούτε καν δύναμη στο άλμα του.

Και την άποψη για το πόσο σοβαρό θα ήταν το κενό που θα άφηναν οι δύο Αφρικάνοι δεν την σχημάτισα μόνο θεωρητικά, αλλά επειδή πολύ απλά είχα «καταμετρήσει» τα προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα οποία δεν είχαν παίξει για διάφορους λόγους.

Χωρίς τον Αγκιμπού ο Ολυμπιακός είχε φέρει 0-0 με τον Ατρόμητο (ήταν εκτός αποστολής, λόγω Εθνικής Γουϊνέας), είχε χάσει 0-1 από την Άντβερπ (ήταν στον πάγκο και μπήκε στο ημίχρονο, με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 0-1), είχε χάσει 2-3 στη Λιβαδειά (ήταν εκτός αποστολής για λόγους ροτέισον) κι είχε αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ με το 2-2 στη Βουλγαρία (ήταν στον πάγκο).

Χωρίς δε τον Σισέ ο Ολυμπιακός είχε χάσει 1-2 εντός έδρας από την Άιντραχτ (ήταν τιμωρημένος), είχε χάσει εκτός έδρας 2-3 από το Λεβαδειακό (εκτός αποστολής λόγω ροτέισον), είχε κερδίσει 2-1 εκτός έδρας τον Παναιτωλικό (στον πάγκο λόγω ροτέισον) και είχε φέρει 2-2 στη Βουλγαρία με τη Λούντογκορετς, μένοντας όπως είπαμε και πιο πάνω εκτός Τσάμπιονς Λιγκ (τότε είχε μπει αλλαγή στο 88’, με το σκορ ήδη διαμορφωμένο στο 2-2).

Μπορεί κάποιος εύκολα να παρατηρήσει ότι με απόντα τον Σισέ ο Ολυμπιακός είχε φάει οκτώ γκολ στα τέσσερα αυτά παιχνίδια. Κι από πλευράς αποτελεσμάτων, όμως, αν βάλουμε και το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, χωρίς τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φέτος μία νίκη, δύο ισοπαλίες-αποτυχίες και δύο ήττες…

Σισέ

Για να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα τη διαφορά που υπάρχει στον Ολυμπιακό όταν παίζει κι όταν δεν παίζει ο Σισέ:

Ο μέσος όρος των γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός όσο δεν παίζει ο Σισέ είναι 1,5 γκολ ανά ματς (εννιά γκολ σε έξι παιχνίδια, μαζί με το 0-0 με τον Απόλλωνα, αλλά και το 4-1 του α΄ γύρου με τον Απόλλωνα, ο οποίος είχε μειώσει το σκορ όταν είχε βγει με αλλαγή ο Σισέ στο 75).

Ο μέσος όρος των γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός όσο παίζει ο Σισέ είναι 0,6 γκολ ανά ματς (15 γκολ σε 25 παιχνίδια).

Κοινώς, ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σισέ τρώει παραπάνω ένα γκολ ανά ματς (1,5-0,6=0,9) σε σχέση με τα παιχνίδια στα οποία παίζει ο Σισέ!!!

Αν το θέλετε αλλιώς, με τον Σισέ η εστία του Ολυμπιακού παραβιάζεται μία φορά κάθε 144 λεπτά, ενώ χωρίς τον Σισέ η εστία του Ολυμπιακού παραβιάζεται κάθε 62 λεπτά! Η διαφορά είναι 82 λεπτά, σχεδόν ένα ολόκληρο παιχνίδι…

Τα γκολ που έχει φάει η ομάδα με τον Σισέ στην ενδεκάδα της είναι τρία στην Φρανκφούρτη (1-3 από την Άιντραχτ), από δύο στο ΟΑΚΑ (3-2 την ΑΕΚ), στην Μπρατισλάβα (2-2 με την Σλόβαν) και στα δύο παιχνίδια με την Άντβερπ (2-1 εντός και 0-1 εκτός έδρας), κι από ένα με τη Λούντογκορετς (1-1 εντός έδρας), τη Λαμία (2-1 εκτός έδρας), τον ΠΑΣ (2-1 εκτός έδρας), τον ΠΑΟΚ (2-1 εντός έδρας), τον Βόλο (2-1 εντός έδρας) και τον ΟΦΗ (3-1 εκτός έδρας). Και τα παιχνίδια στα οποία έχει κρατήσει το μηδέν με τον Σισέ στην ενδεκάδα είναι τα δύο με τη Νέφτσι (1-0, 1-0), τα δύο με τη Φενέρμπαχτσε (3-0, 1-0), τα δύο με τον Ατρόμητο (0-0, 3-0) κι εκείνα με Σλόβαν (3-0 εντός), Αστέρα (2-0 εκτός), ΠΑΟ (0-0 εντός), Ιωνικό (1-0 εντός), Άρη (1-0 εντός), Λαμία (1-0 εντός), Λεβαδειακό (2-0 εντός).

Τα νούμερα πραγματικά είναι…σκληρά, αμείλικτα. Και σημαίνουν ένα πράγμα: όσο λείπει ο Σισέ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να καλυφθεί το κενό του. Δουλειά κι από τον Σωκράτη κι από τον Μανωλά κι από τον Μπα κι από τον Αβραάμ, όποιον κληθεί να παίξει.

Άσχετο: Επειδή δεν ανακοινώνονται, μην νομίζετε ότι δεν πέφτουν πρόστιμα στον Ολυμπιακό για…εξωγηπεδικές δραστηριότητες. Πέφτουν και είναι και πολύ «χοντρά»…Κι ανάλογα και με το ύψος του συμβολαίου του κάθε παραβάτη. Αν και συνήθως οι υψηλόμισθοι είναι οι πιο…«δραστήριοι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.