Παναθηναϊκός: Ο δημιουργικός χαφ, Λούκας Σίλβα, ο ρόλος του στη Γκρέμιο και ο υποβιβασμός

Παναθηναϊκός: Ο δημιουργικός χαφ, Λούκας Σίλβα, ο ρόλος του στη Γκρέμιο και ο υποβιβασμός

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο δημιουργικός χαφ, Λούκας Σίλβα, ο ρόλος του στη Γκρέμιο και ο υποβιβασμός

bet365

Ο Λούκας Σίλβα φέρεται να έχει βρεθεί στις σημειώσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, πρόκειται για χαφ που περισσότερο χαρακτηρίζεται ως box-to-box και η κατάστασή του στη Γκρέμιο είναι περίπλοκη.

Το βράδυ της Δευτέρας κυκλοφόρησε μέσω των Media της Βραζιλίας πως ο Παναθηναϊκός ρώτησε για τον 28χρονο μέσο που από το 2020 αγωνίζεται στην Γκρέμιο και ανήκει εκεί μέχρι και το 2023, έτος που έχει οριστεί ως ημερομηνία λήξης στο συμβόλαιο που τον δεσμεύει με το βραζιλιάνικο κλαμπ.

Το πρωτάθλημα της κατηγορίας Gaucho 1 κάνει σέντρα αργότερα μέσα στον Ιανουάριο και τη δεδομένη στιγμή επικρατεί αβεβαιότητα στην βραζιλιάνικη ομάδα με αρκετούς ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και με τον Λούκας Σίλβα.

  • Δυσκολεύτηκε αλλά εδραιώθηκε ως 11αδάτος

Ο 28χρονος χαφ, φερόμενος και ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, χρειάστηκε να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει τη φανέλα του βασικού στον άξονα της Γκρέμιο και φυσικά να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Οι οπαδοί της βραζιλιάνικης ομάδας δεν έβλεπαν από εκείνον όλα όσα θα περίμεναν από το 2020 όταν και ξεκίνησε η θητεία του Λούκας Σίλβα στο κλαμπ. Ξεκίνησε σε πολύ ρηχά νερά, κινήθηκε στη μετριότητα, όμως, στο φινάλε του 2021 ο ποδοσφαιριστής ήξερε πως το έτος αυτό τον δυνάμωσε αρκετά και τον έβαλε πολύ καλύτερα στη συνείδηση του κόσμου της ομάδας του.

Καθιερώθηκε στην 11άδα, βοήθησε μέσω διαφορετικών ρόλων, όμως τον «φρέναρε» αρκετά το γεγονός πως δεν είχε το χώρο που θα ήθελε για να βγει στην επίθεση.

Δεν του δόθηκαν αρμοδιότητες να μπορεί να παίξει ως box-to-box και να φανεί απειλητικός για την αντίπαλη εστία.

Αποκτήθηκε με την φήμη πως έχει πολύ καλό μακρινό σουτ και είναι ποδοσφαιριστής που παίρνει ρίσκα, όμως σε πρώτο στάδιο περιορίστηκε σε πιο αμυντικά καθήκοντα. Έπαιξε σε κέντρο με τριπλέτα και κατάφερε να βγάλει τον καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του Βάγκνερ Μανσίνι.

  • Θεωρείται βασικό στέλεχος, αλλά ο υποβιβασμός αλλάζει πολλά

Η Γκρέμιο δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην Serie A της Βραζιλίας και έτσι το 2022 την βρίσκει στην κατηγορία Gaucho 1. Αυτός είναι μόλις ο τρίτος υποβιβασμός του συλλόγου στα χρόνια ύπαρξής του, με τον Λούκας Σίλβα πρόσφατα ν' απολογείται στους οπαδούς των social media και να δίνει σύνθημα για την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει, με την πρώτη ευκαιρία.

Το γεγονός του υποβιβασμού, ωστόσο, είναι κάτι που ανησυχεί τους ανθρώπους της Γκρέμιο ως προς τον αγωνιστικό σχεδιασμό και τους ποδοσφαιριστές που εφόσον εμφανιστεί κάτι δελεαστικό, θα θελήσουν να πιέσουν για μια πιθανή μεταγραφή.

Πριν από λίγο καιρό, ο αντιπρόεδρος του κλαμπ, Ντένις Αμπραχάο, θέλησε ν' αναφέρει ορισμένα ονόματα παικτών που φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως σίγουροι για παραμονή και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Λούκας Σίλβα. «Αν μπορεί να φύγει κάποιος από αυτούς με τους οποίους μιλήσαμε; Ναι, αλλά θα είναι 2-3. Αν όχι, τότε όλοι με όσους επικοινωνήσαμε θα μείνουν εδώ» ήταν τα λόγια του.

Είχε αναφέρει επίσης τα ονόματα των Γκαμπριέλ, Μπρένο (τερματοφύλακες), Τζερομέλ, Κάνεμαν (αμυντικοί), Μπαρμπόσα (αριστερός μπακ), Τιάγκο Σάντος (χαφ), Ρόμπερτ και Φερέιρα (αριστεροί εξτρέμ). Φυσικά θα υπάρξει μεγάλη ανάμειξη με παίκτες από την Β' ομάδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα