Βοτανικός: Ψυχραιμία μέχρι να υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό όπως η χρηματοδότηση

Βοτανικός: Ψυχραιμία μέχρι να υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό όπως η χρηματοδότηση

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Βοτανικός: Ψυχραιμία μέχρι να υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό όπως η χρηματοδότηση

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την σημερινή συνέντευξη Τύπου των Μαλακατέ και Βρανόπουλου και συνιστά ψυχραιμία μέχρι να υπάρξει κάτι πιο χειροπιαστό όπως είναι η χρηματοδότηση της διπλής ανάπλασης.

Από την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των προέδρου και αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκη Μαλακατέ και Δημήτρη Βρανόπουλου αντίστοιχα, ξεκίνησε και ο αναμενόμενος «χαμός» στα social για τα όσα ειπώθηκαν. Από την μία η πλευρά που βλέπει με θετικό μάτι την Διπλή Ανάπλαση πιστεύοντας πως έτσι μπορεί να γιγαντωθεί ο Σύλλογος και από την άλλη η άλλη πλευρά που θεωρεί πως το «τριφύλλι» δίνει ένα φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει εγκαταστάσεις σε μια υποβαθμισμένη περιοχή του ίδιου Δήμου βέβαια, αλλά ξαναλέμε, ξεκάθαρα υποβαθμισμένη.

Το σίγουρο είναι πως η σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα. Και δεν τα ξεκαθάρισε, γιατί αρχικά στο πάνελ δεν υπήρξε κάποιος από την ΠΑΕ. Κακά τα ψέματα μπορεί οι εγκαταστάσεις να είναι του Ερασιτέχνη, αλλά όταν μιλάμε για το γηπεδικό στον Βοτανικό, το μυαλό των περισσοτέρων, είτε καλώς είτε κακώς, πάει στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Δεν γίνεται δηλαδή σε μια τόσο σημαντική συνέντευξη Τύπου, όπου μέλη του Συλλόγου περιμένουν να παρακολουθήσουν για να αποφασίσουν στην Γενική Συνέλευση το τι θα ψηφίσουν αναφορικά με την Διπλή Ανάπλαση, να μην ακούσουν και την πλευρά της ΠΑΕ. Να μάθει ο κόσμος πόσα θα είναι τα έσοδα από το νέο γήπεδο. Πόσα δηλαδή θα παίρνει ο Δήμος και πόσα η ΠΑΕ από την συμφωνία αυτή και για πόσο διάστημα.

Γιατί ναι, θα πείτε πως ο Δήμος και η Πολιτεία θα βάλουν τα λεφτά για να χτιστούν οι εγκαταστάσεις, αλλά από την άλλη θα πάρουν και ένα φιλέτο που αν μιλάμε με όρους real estate, ίσως (και γράφω το ίσως γιατί προσωπικά δεν το ξέρω), να αξίζει και περισσότερα όχι από τα οικόπεδα (εκεί δεν το συζητάει κανείς), αλλά και από τα έξοδα για να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς κανείς από την ΠΑΕ δεν ήταν, είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί δεν προσκλήθηκαν και έτσι πολλά ερωτήματα κάποια έμειναν αναπάντητα και κάποια δεν έγιναν καν, καθώς δεν υπήρχε λόγος να γίνουν.

Και πάμε τώρα στα δύο σημαντικά κατά την γνώμη μου ζητήματα. Αρχικά από την στιγμή που στον Ερασιτέχνη τονίζουν και επίσημα πως η Λεωφόρος τους ανήκει πλέον γιατί να μην δίνουν ένα ποσό τον χρόνο στον Δήμο προκειμένου μετά από ένα εύλογο διάστημα να λέγεται και επίσημα πως οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό είναι δικές τους και όχι του Δήμου Αθηναίων;

Και το δεύτερο είναι το κατά πόσο υπάρχουν οι εγγυήσεις πως τα χρήματα έχουν βρεθεί. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι εξαιρετικά πιθανό όλα αυτά να είναι ανούσια πράγματα, από την στιγμή που τα λεφτά δεν έχουν εξασφαλιστεί. Και συγγνώμη, αλλά προσωπικά δεν εμπιστεύομαι λόγια πολιτικών που λένε πως έχουν βρεθεί. Θα ήθελα κάτι πιο χειροπιαστό, έγγραφα που να δείχνουν πως όντως το συγκεκριμένο κονδύλι υπάρχει. Μόλις γίνει αυτό, τότε μπορούμε να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα...

Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να φτιάξει δικές του εγκαταστάσεις αν όχι στην Λεωφόρο, τουλάχιστον στην ίδια περιοχή. Αλλά αυτό όλοι καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να γίνει. Και αν υπήρχαν τα λεφτά, η Πολιτεία δεν θα τα έδινε γιατί πολύ απλά θέλει να γίνει η Διπλή Ανάπλαση.

Η αλήθεια πάντως είναι πως για την «μάνα του λόχου» δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έχει εγκαταστάσεις που να χρησιμοποιεί μόνο αυτή. Πόσο μεγάλο θα ήταν το κέρδος για τα τμήματα που δεν θα έψαχναν ώρες για προπονήσεις. Πόσα χρήματα θα υπάρχουν στο ταμείο για μεταγραφικές κινήσεις, χρήματα που δίνονται στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο κολυμβητήριο στο Γουδί, δινόντουσαν στην Κυψέλη, στην Γλυφάδα, στο Παγκράτι κλπ. Φυσικά και κανείς δεν τα παραβλέπει αυτά, το θέμα ξαναλέμε είναι το τι δίνεις και τι παίρνεις, χειροπιαστά και όχι στα λόγια και φυσικά αν όντως έχουν βρεθεί τα χρήματα ή απλά υπάρχει εμπιστοσύνη στον Δήμο και την Πολιτεία.

ΥΓ: Σημαντικό για εμένα είναι πως ξεκαθαρίστηκε το ότι για να γκρεμιστεί (αν περάσει η Διπλή Ανάπλαση, βρεθούν τα λεφτά κλπ κλπ) το πρώτο τούβλο της Λεωφόρου, θα έχει μπει το τελευταίο τούβλο σε όλες τις εγκαταστάσεις στον Βοτανικό. Και όταν λέμε όλες, λέμε και το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

ΥΓ1: Προσωπικά θα γράψω αυτό που αναφέρω στα social. Δεν πιστεύω πως θα γίνει το γήπεδο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει βούληση ή και τα λεφτά και θεωρώ πως τζάμπα όλοι αυτή η κόντρα ανάμεσα σε φίλους του Παναθηναϊκού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης