ΑΕΚ: Με αρκετές απουσίες στη Λαμία για το πρώτο «τρίποντο» του 2022

ΑΕΚ: Με αρκετές απουσίες στη Λαμία για το πρώτο «τρίποντο» του 2022

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Με αρκετές απουσίες στη Λαμία για το πρώτο «τρίποντο» του 2022

bet365

Η ΑΕΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για το 2022 την Τετάρτη (5/1) απέναντι στη Λαμία. Όπως αναμενόταν η αποστολή έχει διάφορες απουσίες, με τον Γιαννίκη να καταστρώνει μετ' εμποδίων τα πλάνα του. Εκτός έμεινε και ο Στάνκοβιτς που κρίθηκε ανέτοιμος.

Στη σκιά της μεγάλης απώλειας του Στέλιου Σεραφείδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών βυθίζοντας σε πένθος την κιτρινόμαυρη οικογένεια, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης (5/1 – 17:15) με τη Λαμία, την πρώτη για το 2022. Μια προετοιμασία που έγινε μετ' εμποδίων για τον Αργύρη Γιαννίκη καθώς στο στρατόπεδο της Ένωσης μετά τους τρεις θετικούς στον κορονοϊό ποδοσφαιριστές, προέκυψε ακόμα ένα κρούσμα που αφορά παίκτη της ομάδας από τα χθεσινά τελευταία τεστ στα Σπάτα.

Η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της τον Ιανουάριο, που τη βρίσκει 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Μια διαφορά που διαμορφώθηκε στο τέλος του 2021 μετά και την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ. Ωστόσο, μέσα στον Γενάρη, οφείλει να φτιάξει ξανά ένα καλό σερί νικών και φυσικά να αποδείξει ότι εξελίσσεται και βελτιώνεται στο πρότζεκτ με τον Γιαννίκη στον πάγκο, πανηγυρίζοντας και πρόκριση στο Κύπελλο στα ματς που θα ακολουθήσουν με τον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αυριανό (5/1) παιχνίδι με τη Λαμία η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των Κώστα Γενεράκη και Στέλιου Σεραφείδη, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή. Η ΑΕΚ είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στη Λίγκα, το οποίο εγκρίθηκε και τυπικά. Γενικότερα το κλίμα είναι βαρύ μετά και τον θάνατο του Σεραφείδη, ενώ οι σημαίες στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα μόλις έγιναν γνωστά τα άσχημα νέα κυμάτιζαν μεσίστιες.

Ο Γιαννίκης, όπως είναι γνωστό από χθες, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Βράνιες και στον Μισελέν λόγων των ενοχλήσεων που έχει στον μηρό, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Τσούμπερ, Ρότα, Μιτάι και Τάνκοβιτς, αλλά και ο Στάνκοβιτς, ο οποίος παρότι επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις μετά την επέμβαση, κρίθηκε ότι δεν ήταν ακόμα απόλυτα έτοιμος. Έτσι η επιστροφή του πάει για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Ο 41χρονος κόουτς αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με το καθιερωμένο 4-2-3-1 πάνω στο οποίο δούλεψε και στις προπονήσεις μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο Τσιντώτας θα παραμείνει στην εστία, οι Τζαβέλλας και Μήτογλου θα αποτελέσουν για πρώτη φορά δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ο Μοχαμαντί θα διατηρηθεί αριστερά, ενώ λόγω των απουσιών ο Σβάρνας θα ξεκινήσει στα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ο Λε Ταλέκ με τον Σιμάνσκι αναμένεται να αποτελέσουν το δίδυμο, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, τους Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα και έναν εκ των Αραούχο ή Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Στους 22 παίκτες που πήρε ο Γιαννίκης μπήκαν και ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ Β' όπως οι Χατζηεμμανουήλ, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Κοσίδης και Γιούσης.

Στην αποστολή της ΑΕΚ βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Λάτσι, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Σιμόες, Μάνταλος, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Κοσίδης, Γιούσης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα