Ο Στέλιος Σεραφείδης του κυρ - Σωτήρη που έμαθε το μαντάτο από τις ειδήσεις των οκτώ

Ο Στέλιος Σεραφείδης του κυρ - Σωτήρη που έμαθε το μαντάτο από τις ειδήσεις των οκτώ

Μαριλένα Καλόπλαστου
Ο Στέλιος Σεραφείδης του κυρ - Σωτήρη που έμαθε το μαντάτο από τις ειδήσεις των οκτώ

bet365

Μια γενιά παικτών - θρύλων, μια γενιά οπαδών, έδωσαν και δίνουν ακόμα, τεράστιο αγώνα να προλάβουν να μπουν στο νέο «σπίτι» της ΑΕΚ! Και όταν τα καταφέρουν, η Σκεπαστή θα τρέμει στη θύμηση του Στέλιου Σεραφείδη...

Στη γωνία στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, καθώς έβρεχε τις φωνητικές του χορδές με το λευκό κρασί που λατρεύει, φαινόταν πραγματικά χαρούμενος. Σα να μη βάραιναν το κορμί του τα 80 του χρόνια. Είχε μια ορμή, μια διάθεση, ένα κέφι, σαν έφηβος που έβγαινε με την παρέα του μετά από θρίαμβο της ΑΕΚ.

Παππούς όμως βεβαίως. Με τρία εγγόνια αισίως. Το μεγαλύτερο εξ' αυτών κοντά στα 30. Ο κυρ Σωτήρης είναι φίλαθλος της Ένωσης. Για την ακρίβεια είναι οπαδός της. Ναι, γιατί δεν βλέπει μπάλα ποτέ. Βλέπει όμως πάντα την ΑΕΚ. Σε κάθε άθλημα. Μέχρι το 2011 (κάντε τους υπολογισμούς πόσων ετών) έπαιρνε το τρένο για 17 στάσεις. Κατέβαινε στον σταθμό Ειρήνη. Πήγαινε στην ΑΕΚ.

Όταν πρωτοπήρε κινητό τηλέφωνο αφής ζήτησε να του βάλουν «σε αυτό το μαραφέτι» τον Δικέφαλο Αετό στο φόντο. Να' ναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει όταν (και αν καταφέρει να) το ξεκλειδώσει. Και καθόλου δεν τον ένοιαζε που δυσκολευόταν να πληκτρολογήσει, γιατί η μπαταρία τελείωνε τόσο γρήγορα, ούτε γιατί «έπαιρνε τηλέφωνα από μόνο του όσο ήταν στην τσέπη». Το άνοιγε και έβλεπε το σήμα της Α.Ε.Κ. Σε μεγέθυνση, κακοβαλμένο, μα έντονα κιτρινόμαυρο και πάντοτε ωραίο.

Ο κυρ Σωτήρης δεν έχει αποκτήσει ακόμα καλή σχέση με την τεχνολογία. Ενημερώθηκε για την είδηση του θανάτου του Στέλιου Σεραφείδη από τις ειδήσεις των 20:00. Η οικογένειά του δεν τολμούσε να τον πάρει τηλέφωνο να του το πει. Γιατί ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Θωμάς Μαύρος, ο Λουκάς Μπάρλος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Κώστας Βουτσάς είναι η ΑΕΚ ΤΟΥ. Και κάθε απώλεια είναι προσωπική.

Γιατί όταν ο Στέλιος Σεραφείδης λύγισε στο βίντεο που έφτιαξε η Ένωση για την παρουσίαση της κιτρινόμαυρης φανέλας και είπε, μόλις την άγγιξε, ότι νιώθει πάλι 16 χρονών αδυνατώντας να κρύψει την συγκίνησή του, ήταν νοητά στο πλάι του κι όλοι όσοι γνωρίζουν τι είναι ΑΕΚ. Μοιράστηκαν το συναίσθημά του. Και ο κυρ Σωτήρης, εκεί.

Που παίρνει κάθε ημέρα, κάθε ημέρα ανελλιπώς, την ΏΡΑ των σπορ και όταν είχε διαβάσει στην εφημερίδα ότι υπάρχει ένα «πράγμα», που πατάς και βλέπεις live τις εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου, ζήτησε αμέσως να τον βοηθήσουν να βάλει να το δει. Και κάθισε ώρα να κοιτάζει live τις εργασίες, χωρίς κατ' ουσίαν να αλλάζει κάτι στη μορφή του γηπέδου.

Στην ανακοίνωσή της για το φευγιό του αιώνιου αρχηγού της, η ΑΕΚ μίλησε για τη μορφή, την ψυχή, την προσήλωση. Την ανιδιοτέλειά του απέναντι σε καθετί που μύριζε Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης. Κι έτσι είναι. Ο Στέλιος Σεραφείδης έζησε μια ζωή σε φόντο κιτρινόμαυρο. Έζησε παίζοντας για την ΑΕΚ, υπηρετώντας την, ακολουθώντας την, στηρίζοντάς την.

Κι ενέπνευσε ολόκληρες γενιές οπαδών. Μαζί με κάποιους ακόμα παίκτες - θρύλους. Όλοι τους περιμένουν την εκπλήρωση του ονείρου. Την ημέρα που θα βρεθούν στο νέο γήπεδο των Κιτρινόμαυρων. Στις κερκίδες του. Να μυρίσουν το φρέσκο χορτάρι. Να ακούσουν τις κιτρινόμαυρες καρδιές να ενώνονται και να χτυπούν στο ίδιο τέμπο.

Κι όταν τα καταφέρουν, θα τρέμει η Σκεπαστή στη θύμησή του. Στη θύμηση εκείνου, που το ταξίδι του έγινε εκεί όπου τολμούν οι Αετοί. Που ήταν στην ΑΕΚ από τα μικράτα του, από το 1953 μέχρι το 1972. Καταγράφοντας 243 συμμετοχές. Κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα. Στον δεύτερο σε συμμετοχές στην Ιστορία της Ένωσης. Κι ύστερα δεν έφυγε από το πλάι της λεπτό.

Και δεν είναι που το γήπεδο στα Σπάτα έχει ήδη πάρει το όνομά του. Ή που η φωτογραφία του θα κοσμεί την «Αγιά Σοφιά». Είναι που η στάση του, έχει ποτίσει πολλούς ακόμα, όχι μόνο από εκείνη τη γενιά. Μα κι απ' τις επόμενες. Τους πότισε με τα τρελά αποθέματα πλήρους, ανόθευτης, ανιδιοτελούς αγάπης. Τους έμαθε πως είναι να παραμένει κανείς παντοτινά κι ολοκληρωτικά δοσμένος σε τρία γράμματα.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα