Οι προπονητές του Μάξι Λοβέρα στη Ράσινγκ: «Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ως αριστερός εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός»

Οι προπονητές του Μάξι Λοβέρα στη Ράσινγκ: «Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ως αριστερός εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός»

Δημήτρης Σαμόλης
Οι προπονητές του Μάξι Λοβέρα στη Ράσινγκ: «Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό ως αριστερός εξτρέμ και δεύτερος επιθετικός»

bet365

Οι προπονητές του Μάξι Λοβέρα στη Ράσινγκ, Πίσι και Ούμπεδα, μιλούν στο Gazzetta για την παρουσία του 22χρονου. Πού τον χρησιμοποιούσαν, πώς θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Μάξι Λοβέρα παραχωρήθηκε δανεικός στη Ράσινγκ. Ύστερα από 1,5 σεζόν στον Ολυμπιακό με απολογισμό 34 συμμετοχές και δύο γκολ, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην ομάδα της Αργεντινής για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Το διάστημα που φορούσε τα «ερυθρόλευκα» έδωσε την εικόνα ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει ποιότητα με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και ο οποίος πολλές φορές παρασυρόταν, λειτουργούσε εγωιστικά στην προσπάθειά του να διακριθεί και χανόταν έτσι η δυνατότητα για την ομάδα του να φτάσει σε γκολ. Από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι και προ ημερών, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει εκ νέου τη φανέλα των πρωταθλητών, ο 22χρονος πραγματοποίησε 36 συμμετοχές, έδωσε έξι ασίστ, αλλά δεν έβαλε γκολ.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται τώρα ο Λοβέρα; Κατάφερε να εξελιχθεί μετά τον δανεισμό του στη Ράσινγκ; Θα είναι σε θέση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ειδικά το προσεχές διάστημα κατά το οποίο θα διεξάγεται το Κόπα Άφρικα και ποδοσφαιριστές όπως οι Γκάρι Ροντρίγκες, Ονιεκούρου και Αγκιμπού Καμαρά θα απουσιάζουν; Το Gazzetta θέλοντας να βρει απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα, απευθύνθηκε στους δύο προπονητές υπό την καθοδήγηση των οποίων έδωσε τα 35 από τα 36 παιχνίδια του στο κλαμπ της Αργεντινής. Στον Χουάν Αντόνιο Πίσι και στον Κλαούντιο Ούμπεδα.

Ο 53χρονος Πίσι, άλλοτε προπονητής της Σαν Λορένσο, της Ροσάριο, της Βαλένθια, της Λεόν (Μεξικό), αλλά και των εθνικών ομάδων της Χιλής και της Σαουδικής Αραβίας, χρησιμοποίησε τον Λοβέρα σε 24 παιχνίδια. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μέτρησε 1.125 λεπτά υπό την καθοδήγησή του πολιτογραφημένου Ισπανού, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Πόρτο, Βιγιαρεάλ. Τι είχε να μας πει ο Πίσι για τον Λοβέρα; Τα εξής:

«Προσπαθήσαμε πολύ για να φέρουμε τον Μάξι στη Ράσινγκ. Τον γνώριζα από τη θητεία μου στη Ροσάριο Σεντράλ. Όσο περισσότερο αγωνιζόταν μετά την επιστροφή του στην Αργεντινή, τόσο περισσότερο βελτίωνε τη φυσική του κατάσταση. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που αποδιοργάνωναν τις αντίπαλες άμυνες. Τον χρησιμοποιούσα κυρίως ως αριστερό εξτρέμ, αλλά είχε οδηγίες να συγκίνει προς τη μεσαία γραμμή. Επίσης σε διάταξη 4-4-2, τον χρησιμοποίησα ως δεύτερο επιθετικό, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, να κινείται πίσω από τον φορ, αριστερά και δεξιά.. Νομίζω ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί ξανά στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, στην ένταση με την οποία παίζεται το πρωτάθλημα. Θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι κατά τη θητεία μου είχε σημαντική παρουσία. Η αλήθεια είναι πως όταν έφυγα δεν αγωνίστηκε τόσο πολύ. Ήταν δανεικός από τον Ολυμπιακό και στο τέλος το κλαμπ είχε αποφασίσει να μην κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είχε καλή απόδοση και αν έμενε κι άλλο στην ομάδα, θα συνέχιζε να βελτιώνεται».

O Κλαούντιο Ούμπεδα βρίσκεται στη Ράσινγκ από το 2016 και κατά τη διάρκεια του 2021 καθοδήγησε την πρώτη ομάδα σε 13 παιχνίδια. Στα έντεκα χρησιμοποίησε τον Λοβέρα, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 574 λεπτά. Ο 52χρονος Αργεντινός τεχνικός ανέφερε:

«Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής στο ένας εναντίον ενός. Για εμένα, η θέση που του ταιριάζει είναι αριστερός εξτρέμ, να συγκλίνει και να χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι. Διαφορετικά, του ταιριάζει η θέση πίσω από τον φορ, διότι έχει εξαιρετικό σουτ από μέση απόσταση. Είναι τρομερό παιδί και είμαι βέβαιος πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ο λόγος που δεν έπαιξε αρκετά στη Ράσινγκ, ήταν διότι στο κλαμπ είχαμε εξαιρετικούς επιθετικούς. Επίσης, αυτό που προσπαθούσαμε ήταν να ολοκληρώνει τις επιθετικές του προσπάθειες πιο γρήγορα. Μερικές φορές παρουσίαζε αυτήν την καθυστέρηση. Τους τελευταίους μήνες κι εκείνος ήξερε ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα κι αυτό μας δημιούργησε κάποιες δυσκολίες».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα