ΠΑΟΚ: Ο Μπότο και ο κομβικός ρόλος του Φεντσένκοφ

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Ο Μπότο και ο κομβικός ρόλος του Φεντσένκοφ

bet365

Τα ουκρανικά ΜΜΕ παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με τον νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, που φέρνει μαζί του στη Θεσσαλονίκη και τον Αντρέι Φεντσένκοφ.

Στον ΠΑΟΚ ετοιμάζονται να υποδεχθούν σήμερα το βράδυ (23:00) τον Ζοσέ Μπότο, με τον πρώην επικεφαλής του τμήματος scouting της Σαχτάρ να έχει αφήσει το Ντόνετσκ και να ετοιμάζεται για μόνιμη εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μπότο δεν έρχεται μόνος του στον ΠΑΟΚ, θα τον ακολουθήσει ένα ακόμη στέλεχος του τμήματος scouting της Σαχτάρ, ο Αντρέι Φεντσένκοφ, με τα ουκρανικά ΜΜΕ να στέκονται γύρω από την συγκεκριμένη απόφαση και να περιγράφουν το ρόλο που είχε στην ομάδα και αναμένεται να έχει και στον ΠΑΟΚ.

Στον Τύπο φιλοξενούνται δηλώσεις του δημοσιογράφου, Ιγκόρ Τσιγκάνικ, ο οποίος υποστηρίζει πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα ο προπονητής της Σαχτάρ, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, είχε τη δική του οπτική γύρω από τις μεταγραφές και ουσιαστικά ο Ζοσέ Μπότο δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από την ομάδα», ενώ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «footboom.com», «ο Φεντσένκοφ είναι ο άνθρωπος που έπαιξε κομβικό ρόλο σε πολλές μεταγραφές στην εποχή Μπότο στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Είναι ένας γλωσσομαθής σκάουτερ και αυτό του δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Γνωρίζει αρκετές γλώσσες, κάτι που του επιτρέπει να επικοινωνεί απευθείας με ατζέντηδες και παίκτες».

boto
O Ζοσέ Μπότο μαζί με τον Αντρέι Φεντσένκοφ (πρώτος δεξιά)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω από τον Φεντσένκοφ «τους τελευταίους μήνες επισκέφτηκε τις ακαδημίες του Άγιαξ, της Κολωνίας, της Σταντάρ Λιέγης, της Λιλ, της Λεβάντε και της Ρόμα, καθώς ήθελε να τσεκάρει από κοντά πως λειτουργούν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και ταυτόχρονα να δει παίκτες και να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας».

Ο Φεντσένκοφ θα ενταχθεί στο τμήμα scouting ως ο πιο άμεσος συνεργάτης του Ζοσέ Μπότο. «Η πρόσκληση του Μπότο στον Φεντσένκοφ θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο επικοινωνεί συνεχώς με παίκτες που ενδιαφέρουν και βρίσκονται στην λίστα του Μπότο, αλλά έχει και δικές του πηγές σε διάφορες χώρες που τον βοηθούν να μάθει για ταλαντούχους νέους παίκτες».

@Photo credits: shakhtar.com

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα