Ο Μαρτίνς αυτό με τον Όλεγκ τώρα, το είχε ξανακάνει στον Ολυμπιακό με τον Τσιμίκα

Ο Μαρτίνς αυτό με τον Όλεγκ τώρα, το είχε ξανακάνει στον Ολυμπιακό με τον Τσιμίκα

Ο Μαρτίνς αυτό με τον Όλεγκ τώρα, το είχε ξανακάνει στον Ολυμπιακό με τον Τσιμίκα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τη θέση του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό.

Εάν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στο φετινό Ολυμπιακό που καταπίνει χιλιόμετρα και σπάει κάθε σχετικό ρεκόρ αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρέαμπτσιουκ.

Από τους 29 αγώνες του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μολδαβός διεθνής έχει χάσει μόνο τους δύο, στο Αζερμπαϊτζάν (λόγω κορονοϊού) και στη Λιβαδειά για το Κύπελλο (λόγω ροτέισον). Έχει παίξει και στους 27 άλλους!!! Στην αρχική ενδεκάδα και στους 27! Έχοντας απλά αντικατασταθεί σε δύο από αυτούς, για να πάρει μία ανάσα-με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον βγάζει ακόμη και σε αυτά τα δύο ματς μόνο όταν η ομάδα του είχε αποκτήσει σκορ ασφαλείας: στο 67ο λεπτό στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας (4-1) με το σκορ τότε στο 2-0 και στο 76οι λεπτό στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός (0-3) με το σκορ τότε ήδη διαμορφωμένο στο 0-3.

Κάπως έτσι, ο Ρέαμτσιουκ έχει χρόνο συμμετοχής μέχρι αυτή την στιγμή 2.423 λεπτά, με τον δεύτερο σε χρόνο συμμετοχής (Σισέ) πολύ πίσω του, στα 2.171 λεπτά. Η διαφορά τους είναι σχεδόν τρία ολόκληρα 90λεπτα! Σε αυτά τα ελάχιστα χρονικά σημεία στα οποία δεν έχει αγωνιστεί ο Όλεγκ, πήραν τη θέση του ο Καρμπόβνικ με τον Απόλλωνα, ο Ανδρούτσος με τον Ατρόμητο κι από ένα ημίχρονο οι πιτσιρικάδες Αποστολόπουλος και Κίτσος στη Λιβαδειά.

Γιατί όμως ο Ρέαμπτσιουκ παίζει συνεχώς; Ο εξόφθαλμος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει άλλος κλασικός αριστερός μπακ, παρά μόνο τα παιδιά του Ολυμπιακού Β. Ο δεξιοπόδαρος Καρμπόβνικ έχει παίξει πολλάκις αριστερός μπακ στην μέχρι τώρα καριέρα του, αλλά γενικά δεν έχει πείσει τον προπονητή-και ήταν και τους δύο τελευταίους μήνες νοκ άουτ με τραυματισμό.

Κατά βάση, όμως, νομίζω ότι ο Μαρτίνς βάζει συνεχώς τον Ρέαμπτσιουκ πρωτίστως γιατί είναι πολύ ευχαριστημένος μαζί του. Βλέπει ένα μπακ έμβολο από την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, να είναι «σκυλί του πολέμου» αμυντικά, αλλά και να φεύγει σφαίρα μπροστά προκειμένου να βοηθήσει κι επιθετικά. Ναι, πιστεύω ότι αν είχε κι έναν ακόμη αριστερό μπακ, ως εναλλακτική λύση, μπορεί να του έδινε κι εκείνου κάποια παιχνίδια, ώστε να ήταν πιο φρέσκος ο Ρέαμπτσιουκ. Πιστεύω όμως ότι πραγματικά θα ήταν πολύ λίγα παιχνίδια. Ο Πέδρο τον Όλεγκ γουστάρει και το είπε άλλωστε και τις προάλλες σε μία συνέντευξη Τύπου μετά από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Όσο είναι καλά ο Ρέαμπτσιουκ, αυτός θα παίζει»!

Μου θυμίζει τη διαχείριση στην περίπτωση του Τσιμίκα το 2019-20, στην πιο καλή σεζόν της καριέρας του Έλληνας διεθνή άσου, τότε που στο φινάλε της πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Και τότε ο Μαρτίνς έβαζε συνεχώς τον Τσίμι, από την αρχή ως το φινάλε της περιόδου! Σε ένα σύνολο 59 αγώνων του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Ευρώπη, Κύπελλο) ο Τσιμίκας είχε παίξει στα 46 παιχνίδια, σε όλα στην αρχική ενδεκάδα κι έχοντας γίνει απλά αλλαγή στη διάρκεια πέντε εξ αυτών. Να θυμηθούμε δε ότι τότε ο Ολυμπιακός είχε και τον Κούτρη μέχρι το Γενάρη του 2020 και ο Μαρτίνς τον είχε βάλει βασικό σε έξι παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα για λόγους ροτέισον. Όπως είχε και τον Γκασπάρ και τον Τοροσίδη, που είχαν παίξει και σε θέση αριστερού μπακ-για την ακρίβεια σε εφτά παιχνίδια.

martins

Στην πραγματικότητα, όπως τώρα ο Ρέαμπτσιουκ παίζει όλα τα παιχνίδια σερί, κάπως έτσι τα έπαιζε κι ο Τσιμίκας τότε. Με τη διαφορά ότι προς το τέλος της σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε ήδη πάρει το πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς έκανε λίγο ροτέισον και του έδινε κάποιες ανάσες. Ο Τσίμι τότε είχε παίξει κάποια στιγμή σε 21 συνεχόμενα παιχνίδια, από την 1η Οκτωβρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου! Όπως φέτος ο Όλεγκ έπαιξε 20 συνεχόμενα παιχνίδια από τις 3 Αυγούστου έως τις 28 Νοεμβρίου!

Από εκεί και πέρα, για να αγγίξουμε και το σχετικό μεταγραφικό κομμάτι: μπορεί ο Μαρτίνς να μην αλλάζει με τίποτα τον Ρέαμπτσιουκ, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάρει αριστερό μπακ. Κατ΄ αρχάς, και κτυπάμε ξύλο, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κι οι τραυματισμοί, αν κι ο Μολδαβός μοιάζει…άφθαρτος! Ακόμη όμως κι αν του πάνε του παιδιού όλα καλά, όπως τότε του Τσιμίκα, και βγάλει σχεδόν όλα τα παιχνίδια ως το τέλος, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ακόμη κανονικό αριστερό μπακ.

Τόσο για λόγους προφανείς, επειδή δεν έχει άλλον, όσο και γιατί πρέπει μία ομάδα του δικού του επιπέδου πάντα να είναι έτοιμη. Το καλοκαίρι π.χ. μπορεί να έρθει μία ομάδα με καλή προσφορά για τον 24χρονο Ρέαμπτσιουκ. Το ιδανικό λοιπόν για τον Ολυμπιακό θα είναι να έχει πάρει ήδη ένα αριστερό μπακ, να έχει προσαρμοστεί στην ομάδα του αυτό το εξάμηνο και άμα φύγει ο Όλεγκ να τον αντικαταστήσει η, αν μείνει ο Όλεγκ να έχει η ομάδα ανταγωνισμό στη θέση.

Άσχετο: τον…ματιάσαμε τον Ούγκο Κάϊπερς! Ο 25χρονος Βέλγος σέντερ φορ είναι τραυματίας εδώ κι ένα μήνα περίπου (από την 1η Δεκέμβρη), με τον τραυματισμό να τον σταματάει από μία εντυπωσιακή σεζόν που είχε έως τότε, με πέντε γκολ κι εφτά ασίστ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ενδεικτικό του κενού που άφησε στην ενδεκάδα της Μαλίν είναι ότι η ομάδα του όσο αυτός έπαιζε ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας, μέσα στη ζώνη των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ενώ τώρα χωρίς αυτόν έχει υποχωρήσει στην 8η θέση, μέσα σε μόλις τέσσερις αγωνιστικές…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.