«Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Ζοσέ Μπότο», λέει ο CEO της Σαχτάρ

«Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Ζοσέ Μπότο», λέει ο CEO της Σαχτάρ

bet365

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ζοσέ Μπότο, που αποχώρησε για να αναλάβει καθήκοντα αθλητικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ.

Ο Σεργκέι Πάλκιν έκανε λόγο για μια ευκαιρία εξέλιξης του 55χρονου Πορτογάλου, Ζοσέ Μπότο, ο οποίος από την πλευρά του πίεσε για να γίνει πραγματικότητα η αποχώρησή του από τον ουκρανικό σύλλογο και η μετακόμιση του στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται την Τετάρτη (28/12) μαζί με τον στενό του συνεργάτη στη Σαχτάρ, Αντρέ Φεντσένκοφ, που θα τον ακολουθήσει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχισκάουτερ στον «Δικέφαλο».

«Μπορούμε να πούμε ότι η καριέρα του εξελίσσεται. Στον ΠΑΟΚ του προτάθηκε η θέση του αθλητικού διευθυντή. Εκεί θα επιβλέπει πλήρως τη μεταγραφική πολιτική, τις δραστηριότητες της πρώτης ομάδας. Το ονειρευόταν για πολύ καιρό, το σκέφτηκε. Αυτό είναι ένα βήμα εξέλιξης σε ότι αφορά στις ευθύνες που θα έχει στο νέο σύλλογο», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο άνθρωπος που πήρε τον Ζοσέ Μπότο στην Ουκρανία πριν από τρία χρόνια από την Μπενφίκα και τον πίστεψε γι’ αυτό και ήταν αντίθετος ως προς την αποχώρησή του.

Όμως, όπως παραδέχθηκε ο Σεργκέι Πάλκιν, τα χρήματα που έδωσε ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πολλά και σε συνδυασμό με τη θέληση του Πορτογάλου τον φέρνουν στην Τούμπα.

«Ήμουν κατά της αποχώρησης του, αλλά υπήρχε η έντονη επιθυμία του ίδιου, καθώς και το ύψος της αποζημίωσης στο συμβόλαιο του. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα αρκετά σοβαρό ποσό για να το σπάσει και εγώ ήμουν ήδη ανίσχυρος για να σταματήσω τις όποιες διαδικασίες. Θέλω απλώς να ευχηθώ στον Μπότο κάθε επιτυχία, καλή τύχη», τόνισε το Νο2 στην ιεραρχία της Σαχτάρ Ντόνετσκ, από την οποία ο Ζοσέ Μπότο αποχωρεί έχοντας αφήσει την «προίκα» του.

«Περάσαμε καλή χρόνια. Ουσιαστικά όλοι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με τη συμμετοχή του Μπότου αγωνίζονται κανονικά. Ο μοναδικός που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Τσιπριάνο τον οποίο αποκτήσαμε ως ελεύθερο και είναι τώρα δανεικός στη Σιόν. Εκεί δείχνει ότι είναι μια ενεργή μονάδα για την ελβετική ομάδα και υπολογίζεται ως βασικός. Όλοι οι άλλοι παίκτες συμμετέχουν στην ομάδα της Σαχτάρ και παίζουν. Έχει γίνει καλή δουλειά. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης καθώς δεν μπορεί κανείς να πετύχει το τέλειο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία», εξήγησε ο Σεργκέι Πάλκιν.

@Photo credits: shakhtar.com

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα