Ο ΠΑΟΚ φέρνει για 2,5 χρόνια αθλητικό διευθυντή τον Χοσέ Μπότο από την Σαχτάρ

Ο ΠΑΟΚ φέρνει για 2,5 χρόνια αθλητικό διευθυντή τον Χοσέ Μπότο από την Σαχτάρ

bet365

Η κίνηση των Ιβάν και Γιώργη Σαββίδη είχε ως αποτέλεσμα την συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ζοσέ Μπότο, επικεφαλής του τμήματος scouting της Σαχτάρ Ντόνετσκ, που έρχεται για να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή στο «Δικέφαλο».

Ο Ιβάν Σαββίδης και ο γιος του, Γιώργος, έκαναν πράξη την υπόσχεση που έδωσαν για την αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κατόρθωσαν (με το αζημίωτο...) να σπάσουν το συμβόλαιο του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ζοσέ Μπότο, και τον φέρνουν στην Τούμπα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο 55χρονος Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 ως σκάουτερ στην Μπενφίκα και μετά από μια τριετία έγινε επικεφαλής του τμήματος scouting των «Αετών».

Το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στο αντίστοιχο τμήμα της Σαχτάρ και υπήρξε διευθυντής του τμήματος scouting μέχρι και τώρα, με το συμβόλαιο του στην ουκρανική ομάδα να έληγε τον Ιούνιο του 2022.

Αποχωρώντας από την Μπενφίκα είχε προτάσεις από την Έβερτον και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο το όνομά του ακούστηκε έντονα για τη Ρόμα του συμπατριώτη του Ζοσέ Μουρίνιο.

Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν η εμπλοκή του στις μεταγραφές των Ομπλακ, Ντι Μαρία, Ροντρίγκο, Νταβίντ Λουίζ και Βίτσελ.

Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα απ' όλους τον νέο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μπότο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς ήταν ο άνθρωπος που επέλεξε και πήγε τον Σέρβο επιθετικό από την Παρτίζαν στην Μπενφίκα πριν από πέντε χρόνια.

@Photo credits: Shakhtar Donetsk

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα