Ακαδημίες: Πήρε το ντέρμπι, έμεινε «ζωντανή» η Κ17 του Ολυμπιακού

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Πήρε το ντέρμπι, έμεινε «ζωντανή» η Κ17 του Ολυμπιακού

bet365

Το Gazzetta σας κάνει την καθιερωμένη βόλτα σε όσα έγιναν στα παιχνίδια των μικρών ηλικιών.

Η Κ17 του Ολυμπιακού νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο γήπεδο της Προοδευτικής και η «μάχη» για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Final Four φούντωσε για τα καλά: ΑΕΚ 28, Παναθηναϊκός 27, Ολυμπιακός 26, Ατρόμητος 25, ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές! Είπε κανείς ότι η Super League Κ17 στερείται σασπένς;

Το ματς παρακολούθησε ο συντονιστής εθνικών ομάδων Γρηγόρης Γεωργάτος με τον προπονητή της Κ19 Τάσο Θέο και τον γυμναστή τερματοφυλάκων Κωνσταντίνο Καμπόλη. Είδαν τους δύο διεθνείς της Κ17, Αρσενίδη και Γατόπουλο να δημιουργούν μεγάλα ρήγματα από δεξιά, απόρροια και των εσωτερικών αλλαγών που έκανε η ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Κοσίδη. Είδαν και τον νεότερο παίκτη του γηπέδου, τον Μουζακίτη (το Σάββατο κλείνει τα 15), να ανοίγει το σκορ στο 56΄, ενώ το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Μοίρας μετά από λάθος της άμυνας της Ένωσης. Παρών ήταν και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Παπαδημητρίου και ασφαλώς ο διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Θεόδωρος Ελευθεριάδης ο οποίος το ίδιο βράδυ «αντάμειψε» τα παιδιά με την καθιερωμένη (μετά από μεγάλες επιτυχίες) έξοδο για burger στη Νέα Σμύρνη.

Ο Άρης «έβαλε φωτιά» στην Κ15

Σε ματς που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Άρης κράτησε στο 0-0 τον πρωτοπόρο της Κ15, ΠΑΟΚ στο «Αντώνης Καραμπουρνιώτης» της Θεσσαλονίκης. Ο πολύ δυνατός αέρας και ο τερματοφύλακας των «κίτρινων», Καλτσάς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό που βάζει «φωτιά» στη διοργάνωση. Απομένουν τρεις αγωνιστικές οι οποίες θα διεξαχθούν μετά τις 15 Ιανουαρίου 2022 και οι τρεις θέσεις του Final Four είναι γνωστές: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Ο Άρης είναι πέμπτος με 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την ΑΕΚ η οποία έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα έως το τέλος. Ταυτόχρονα, μετά την απώλεια του ΠΑΟΚ γίνεται μάχη με το Ολυμπιακό και για την πρωτιά που έχει σημαντικό κίνητρο τη «διασταύρωση» με τον τέταρτο στα play off του Φεβρουαρίου. Στο «παιχνίδι» της τετράδας είναι ακόμα ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, με το φινάλε να προμηνύεται συναρπαστικό.

ΑΕΚ-Ψυχραιμία παιδιά

Πολύ μεγάλη ένταση είχαμε στους πάγκους της ΑΕΚ. Ειδικά στο ντέρμπι της Κ17 οι διαμαρτυρίες και οι φωνές ήταν ασταμάτητες, όπως αναφέρουν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, τόσο από τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Ηλία Καλοπήτα, όσο και από άλλα μέλη του προπονητικού τιμ. Την ίδια ώρα (μεσημέρι Σαββάτου) συνεχή παράπονα προς το διαιτητή εξέφραζαν οι «κιτρινόμαυροι» και στην ήττα της Κ15 (0-2) από τον Παναθηναϊκό, με επικεφαλής το Νίκο Γεωργέα ο οποίος σηκώθηκε αρκετές φορές από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι συνεχείς κραυγές διαμαρτυρίας που παραπέμπουν σε τοπικά πρωταθλήματα δεν αρμόζουν σε πρωτάθλημα υποδομών. Το σημαντικότερο είναι ότι η Κ17 παραμένει πρωτοπόρος, η Κ15 διεκδικεί θέση στην τετράδα και η ένταση αυτή λειτουργεί εντελώς αποπροσανατολιστικά για τα παιδιά. Ειδικά σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίτλο σε επίπεδο ακαδημιών, ενώ διεκδικεί για πρώτη φορά στα χρονικά τη συμμετοχή της στο Final Four. Με άλλα λόγια, όλα πηγαίνουν καλά (τουλάχιστον σε σχέση με το άμεσο παρελθόν), άρα προς τι το ασταμάτητο «κράξιμο» στους διαιτητές, ακόμα κι αν υπήρξε αδικία; Ψυχραιμία!

Η «Οδύσσεια» του Ιωνικού

Σε ορισμένες περιπτώσεις, στα πρωταθλήματα των «μικρών» χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και ίσως θα έπρεπε να παρέμβει (εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα) η διοργανώτρια αρχή. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη με την Κ19 του Ιωνικού το περασμένο Σάββατο. Τα παιδιά αναχώρησαν στις 6 το πρωί με πούλμαν για τη Θεσσαλονίκη, έκαναν μία στάση σε... ΣΕΑ (!) για να φάνε κάτι πρόχειρο και μετά να παίξουν επίσημο ματς εναντίον του Άρη στις 3 το μεσημέρι. Δεν είναι μόνο ο Ιωνικός που ταλαιπωρεί με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά, είναι κι άλλες (να μην πούμε οι περισσότερες) ΠΑΕ οι οποίες, παραδείγματος χάριν, θεωρούν υπερβολικό ποσό τα 1.000 ευρώ για μία ομαδική διανυκτέρευση παρότι έχουν πάνω από 3.000.000 ευρώ εξασφαλισμένα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και από το στοίχημα. Προτιμούν να μετατρέπουν τα μικρά τμήματα σε... μπουλούκια που δίνουν μία παράσταση αυθημερόν και επιστρέφουν σπίτι τους. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, πολλώ δε μάλλον οι νεαροί, χρειάζονται σωστή διατροφή και ξεκούραση πριν από τον αγώνα. Αφήστε δε, που υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις με τις οργανωμένες ΠΑΕ, οι οποίες φροντίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στα (άνετα) ταξίδια των ποδοσφαιριστών τους. Επί τη ευκαιρία να ευχηθούμε περαστικά στον προπονητή της Κ19 του Ιωνικού, Γιώργο Γεωργουλόπουλο που υποβλήθηκε σε μία επέμβαση και δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης επικράτησε δύσκολα 1—0 και παραμένει τρίτος στην Κ19.

Στο +6 ο Παναθηναϊκός στην Κ19

Στο πρωτάθλημα Νέων ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κορωπί με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ο ομοσπονδιακός Κ19 Τάσος Θέος παρακολούθησε το ματς μαζί με τον διευθυντή του τμήματος scouting του ΠΑΟ, Μάκη Λιβαθηνό. Οι «πράσινοι» ξέφυγαν πλέον με +6 στη βαθμολογία κι αυτό είναι αποτέλεσμα της σπουδαίας δουλειάς που κάνουν ο Βαγγέλης Σάμιος και ο βοηθός του, Αντρέας Ντρένοβα. Πολύ καλό ποδόσφαιρο (στο α΄ ημίχρονο), αν και ακυρώθηκε ένα γκολ του ΠΑΣ από τον πρώην «πράσινο» Γωγουβίτη, το οποίο μάλλον έπρεπε να μετρήσει. Οι Γιαννιώτες, πάντως, απέδειξαν ξανά ότι είναι μια από τις πιο καλά δουλεμένες ομάδες της κατηγορίες και αν είχαν το βασικό τους σέντερ φορ Λεωνίδα Μίνα (τον παίρνει ο Μεταξάς στην πρώτη ομάδα) θα ήταν ακόμα πιο ψηλά από την 5η θέση. Ο μεγαλομέτοχος, Γιώργος Χριστοβασίλης, παρακολουθούσε την αναμέτρηση μέσα από το μαύρο SUV στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων, ακριβώς πίσω από τη μία εστία.

Οι πρωταγωνιστές – Αστέρας Τρίπολης

Για το τέλος αφήσαμε την «μίνι» έκπληξη της αγωνιστικής, καθώς η Κ19 του Αστέρα Τρίπολη πήρε ισοπαλία 2-2 από τον ΠΑΟΚ στη Σουρωτή (υπο το βλέμμα του ομοσπονδιακού Κ17, Αλέξανδρου Αλεξιάδη) και παραμένει μοναδική απειλή για τον Παναθηναϊκό. Στόχος των ακαδημιών δεν είναι βέβαια οι τίτλοι, όμως κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει και οι Αρκάδες δικαιούνται να ονειρεύονται. Το concept της ακαδημίας εξηγεί στο gazzetta ο διευθυντής της, Χρήστος Νικολάου.

Υπάρχει σαφέστατη κατεύθυνση από την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της ΠΑΕ: να βγαίνουν από τις ακαδημίες παίκτες για την πρώτη ομάδα. Αυτό το πλάνο ακολουθούμε ως ευαγγέλιο και δεν αλλάζουμε το μοτίβο. Η οδηγία αυτή περνάει οριζόντια και κάθετα από όλη την ακαδημία. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να πηγαίνουν καλά τα τμήματά μας καλά γιατί αυτό αποτελεί αντανάκλαση της δουλειάς που γίνεται, αλλά δεν είναι το άπαν. Στην Κ19 υπάρχει πολύ ταλέντο, είναι μία ομάδα καλοδουλεμένη από τον κύριο Δουβίκα, από όλο το επιτελείο. Όλα τα τμήματα υποστηρίζονται από τη διοίκηση και δουλεύει ο ένας για τον άλλον. Το τιμ των ακαδημιών είναι δεμένο, αυτοί οι 12-13 άνθρωποι που δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό.

Εφόσον βρεθήκαμε σ΄αυτήν την κατάσταση (σ.σ. τη 2η θέση), θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως το σχέδιο που έχουμε δεν αλλάζει, σε καμία περίπτωση. Θέλουμε σωστό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, δεν τα θυσιάζουμε αυτά στο βωμό του αποτελέσματος. Υπάρχει άμεση εβδομαδιαία επικοινωνία με τον κύριο Ράσταβατς ο οποίος λαμβάνει πληροφόρηση για όλα τα παιδιά. Ήδη τρία μέλη της Κ19 προπονούνται με την πρώτη ομάδα (Ντάικο, Γ. Παπαδόπουλος, Σάκης Μιχόπουλος). Θέλουμε να δούμε κι άλλους παίκτες από τις ακαδημίες να εντάσσονται στο ρόστερ, όπως αυτή τη στιγμή ο Τσιφτσής, ο Χριστόπουλος, ο Κανελλόπουλος, να παίζουν και να παίρνουν μεταγραφές όπως ο Δουβίκας, ο Κώτσιρας, ο Κουρμπέλης, ο Μπακασέτας, ο Κυριακόπουλος. Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτούς και μην ξεχνάμε ότι έτσι μεγαλώνει και ο σύλλογος. Είναι δουλειά μας να δημιουργούμε υπεραξία στους παίκτες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα