ΑΕΚ: Το μηδέν στην άμυνα, η αποτελεσματικότητα και τα πλάνα Γιαννίκη ενόψει ΟΦΗ

ΑΕΚ: Το μηδέν στην άμυνα, η αποτελεσματικότητα και τα πλάνα Γιαννίκη ενόψει ΟΦΗ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το μηδέν στην άμυνα, η αποτελεσματικότητα και τα πλάνα Γιαννίκη ενόψει ΟΦΗ

bet365

Η νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ είναι μονόδρομος για να σπάσει παράλληλα και την παράδοση που τη θέλει να μην κερδίζει σε ματς πρωταθλήματος πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Διατήρηση της ανασταλτικής συνοχής, αλλά και αποτελεσματικότητα αυτή τη φορά στις τελικές θέλει ο Γιαννίκης.

Η ΑΕΚ, όπως και πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό, έτσι και στο ματς της Δευτέρας (20/12 - 19:30) με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, συνεχίζοντας παράλληλα την εξέλιξη στο πρότζεκτ επί ημερών Γιαννίκη. Ο στόχος της νίκης είναι επιβεβλημένος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί βαθμολογικά η κατάσταση και αν επιτευχθεί θα σπάσει παράλληλα και την αρνητική παράδοση που έχει η ΑΕΚ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι κιτρινόμαυροι αγνοούν τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος (σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας) πριν τα Χριστούγεννα από το 2008! Έκτοτε πάντα μια γκέλα παραμόνευε στη γωνία για την Ένωση, η οποία δεν έκανε καλά... ΑΕΚούγεννα.

Δύο πράγματα επιθυμεί ο Αργύρης Γιαννίκης από τους παίκτες του απέναντι στον ΟΦΗ. Να «πατήσουν» πάνω στην ανασταλτική λειτουργία των τελευταίων παιχνιδιών (καθώς η ΑΕΚ κρατάει το μηδέν στην εστία της στα τέσσερα τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο δείχνοντας πολύ πιο συμπαγής στα μετόπισθεν σε σχέση με ό,τι παρουσίαζε από το ξεκίνημα της σεζόν), και την ίδια στιγμή να φανούν αποτελεσματικοί στις τελικές βρίσκοντας πιο εύκολα το γκολ. Γενικότερα φέτος η Ένωση είναι αποτελεσματική στις ευκαιρίες που δημιουργεί, ωστόσο είναι γεγονός ότι στο τελευταίο ματς με τον Ιωνικό η νίκη θα μπορούσε να είχε έρθει με λιγότερο άγχος, καθώς το τελικό 0-1 μοιάζει φτωχό για τις φάσεις που «έφτιαξε» η ΑΕΚ στο ματς.

Ο Χατζισαφί, όπως και στο ματς με τον Ιωνικό, έτσι και απέναντι στον ΟΦΗ θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Μοχαμαντί δεν έχει ξεπεράσει τη θλάση. Φυσικά ο Τσιντώτας θα βρίσκεται ξανά στην εστία, απόντος του Στάνκοβιτς, ενώ και στα υπόλοιπα πρόσωπα της άμυνας δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις. Ο Μισελέν τα πάει καλά στο δεξί άκρο τελευταία, ενώ ο Τζαβέλλας έχει επιστρέψει ανεβασμένος πλάι στον Βράνιες στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Ο Σιμόες εξέτισε και πρόκειται να επιστρέψει στον άξονα, ενώ μένει να φανεί ο παίκτης που θα τον πλαισιώσει. Αν θα είναι δηλαδή ο Σιμάνσκι ή ο Σάκχοφ, ενώ η άλλη επιλογή που υπάρχει είναι ο Λε Ταλέκ, ο οποίος είχε ξεκινήσει στη Νίκαια.

Ο Γιαννίκης στο ματς με τον Ιωνικό έκανε σκέψεις χρησιμοποίησης του Γέβτιτς, ωστόσο διατήρησε τελικά τον Μάνταλο στο αρχικό σχήμα, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να κάνει ακόμα ένα καλό ματς στον άξονα και να σκοράρει και το γκολ της νίκης. Γενικά ο Μάνταλος βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δημιουργεί πολύ μετρώντας επτά ασίστ μέχρι στιγμής. Τσούμπερ, Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία διεκδικούν τις δύο θέσεις στα άκρα, με τους δύο πρώτους να φαίνεται πως έχουν το προβάδισμα, ενώ στην κορυφή ο Αραούχο αναμένεται να διατηρηθεί. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν «σκασμένος» για τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε με τον Ιωνικό και θέλει να... πάρει το αίμα του πίσω.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα