Στον Ολυμπιακό δεν πετυχαίνουν οι μεγάλες επιστροφές, αλλά ο «μπου» Μανωλάς είναι ο καλύτερος Ελληνας στόπερ

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Στον Ολυμπιακό δεν πετυχαίνουν οι μεγάλες επιστροφές, αλλά ο «μπου» Μανωλάς είναι ο καλύτερος Ελληνας στόπερ

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την απόφαση Ολυμπιακού και Κώστα Μανωλά να ξανασμίξουν μετά από επτά χρόνια.

Oι περισσότεροι (θέλουν να) θυμούνται από τον Κώστα Μανωλά το περίφημο «μπου» στον Ντένις Σαλάνοβιτς του Λιχτενστάιν. Ναι, ήταν μια αλησμόνητη στιγμή στο 85’ εκείνου του 1-1. Μια στιγμή που μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, όταν… βαριόμασταν να μαρκάρουμε τον αντίπαλο επιθετικό και αφήναμε τη φάση στην τύχη του «μπου» και του τερματοφύλακα.

Σ’ εκείνη τη φάση ο Μπάρκας είχε κάνει μια υποδειγματικά κακή έξοδο αφού ο Σαλάνοβιτς είχε φύγει στην πλάτη Μανωλά – Παπασταθόπουλου, ο ταχύτατος στόπερ του Ολυμπιακού παρότι πρόλαβε τον αντίπαλο επιθετικό (της φινλανδικής Ούλου…) δεν μπορούσε να κάνει τάκλιν διότι θα συγκρουόταν με τον κίπερ του και κάπως έτσι η ιστορία έγραψε Ελλάδα – Λιχτενστάιν 1-1 στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Στο δεύτερο παιχνίδι του Τζον Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας...

Oι fans και οι haters


Εχει τους… haters του ο Μανωλάς. Κυρίως ΑΕΚτζήδες, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Εχει όμως και fans. Όχι μόνο φίλους του Ολυμπιακού. Γενικώς. Διότι ο «Μπου» Μανωλάς παραμένει στα 30 του ο καλύτερος Ελληνας στόπερ! Διότι ουδείς μπορεί να ξεχάσει πώς ο Μέσι και η παρέα του έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από τη Ρώμη σ’ εκείνο το ιστορικό 3-0, τον Απρίλιο του 2018! Κι αν δεν ήταν τόσο άτυχη εκείνη η Ρόμα (που «έπεσε» πάνω στη Λίβερπουλ) η οποία είχε αποκλειστεί με χίλια ζόρια (5-2, 4-2), θα είχε γράψει τρομερή ιστορία στη Ρώμη ο Κώστας. Όχι πως δεν έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία με 206 συμμετοχές σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς ιταλικούς συλλόγους. Αλλά ένας τελικός Champions League είναι πάντα unique! Και… για να δούμε πότε θα καταφέρει Έλληνας παίκτης ή και η Ρόμα να φτάσει στο κατώφλι ενός τέτοιου τελικού…

Για τον Ολυμπιακό η μεταγραφή του Μανωλά είναι αυθεντική αναβάθμιση. Κι ας μην του έχουν «βγει» οι βαρύγδουπες «επιστροφές» τύπου Γιάγια Τουρέ και (κυρίως) Μιραλάς. Προσοχή: Του Μανωλά στα 30 του, όχι στα 35 του για τα... ένσημα της ποδοσφαιρικής συνταξιοδότησης. Ενός στόπερ ο οποίος χάρη στην αθλητικότητα, την προσήλωση και την ακαταπόνητη προσπάθειά του κατάφερε να παίξει για επτά χρόνια στο ανώτερο επίπεδο: στη Ρόμα και στη Νάπολι. Όχι στο ανώτατο. «Ανώτατο» θα ήταν σ’ αυτή την επταετία του Campionato η Γιουβέντους και η Ιντερ. Η’ κάποια αγγλική η γερμανική ομάδα του Τop 5 της Premier League ή του Top -2 της Bundesliga. Ειλικρινά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλες τις μεταγραφικές ιστορίες που δεν έχουν βγει στον «αφρό». Μπορεί να υπάρχουν κάμποσες για τον Κώστα, τις οποίες αγνοούμε. Με κατά καιρούς προτάσεις οι οποίες για διάφορους λόγους απορρίφθηκαν. Είτε από τον ίδιο, είτε από τη Ρόμα και τη Νάπολι. Πάντως ακόμα και τώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (επί παραδείγματι) πλην Βαράν στόπερ «επιπέδου Μανωλά» δεν διαθέτει!

H αναβάθμιση και η απόφαση ζωής


Ο Ολυμπιακός σωστά θα κάνει και θα διώξει τον Σεμέδο, σωστά προσπάθησε από το προηγούμενο καλοκαίρι να πάρει έναν παίκτη ο οποίος όχι μόνο ενισχύει την ποιότητα του ρόστερ, αλλά «δένει» και με τους φίλους της ομάδας και με τη νοοτροπία της. Αν αυτή η απόφαση, όμως, ήταν η κατάλληλη για τον ίδιο τον παίκτη; Εδώ υπάρχουν ενστάσεις.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βεβαίως! Δεν θα κάνουμε ούτε εμείς, ούτε ουδείς άλλος κουμάντο στην καριέρα και τις επιλογές κανενός. Όμως έχουμε την εντύπωση πως σ΄αυτή την ηλικία, μ’ αυτή την αθλητική παρουσία και μ’ αυτές τις παραστάσεις, ο Μανωλάς θα μπορούσε άνετα αν ήθελε να παίξει σε πολύ ανώτερο του ελληνικού πρωτάθλημα. Και σε πολύ ανώτερη του Ολυμπιακού ομάδα. Προφανώς η απόφασή του έχει να κάνει με τη ζωή του, όχι μόνο με την καριέρα του. Ηταν μια απόφαση ζωής συνολικά αυτή, να «σπάσει» το μακροχρόνιο συμβόλαιό του με τη Νάπολι και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν ήταν μόνο μια απόφαση αλλαγής συλλόγου. Αλλωστε, απ΄αυτό το deal χάνει, δεν κερδίζει χρήματα! Θα κερδίσει, όμως, σε άλλους τομείς, τους οποίους όλοι μπορούμε να καταλάβουμε για έναν Ελληνα εργαζόμενο ο οποίος μετά από επτά χρόνια στο εξωτερικό και έχοντας πια τη δική του οικογένεια, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.

Σιγά μην... φοβηθεί την Αταλάντα


Ο Ολυμπιακός χάνει τον Σισέ για το Κόπα Αφρικα, αλλά έχει πια δίδυμο Μανωλά – Παπασταθόπουλου για τον «καυτό» Ιανουάριο των απουσιών, με Λεωφόρο και Τούμπα στο μενού. Ο Ολυμπιακός μετά τον Φεβρουάριο και ενόψει… Αταλάντα, προχωρά με τετράδα Μανωλά- Σισέ – «Πάπα» - Μπα και η διαφορά στους στόπερ συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες της εξάδας είναι χαοτική. Ο Ολυμπιακός μαγείρεψε προτού πεινάσει, παρότι για τη Superleague όλοι οι άλλοι είναι οι «πεινασμένοι» κι ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει ούτε μισή μεταγραφή (μην περιμένετε και πολλές μεταγραφές… γενικώς αυτόν τον Γενάρη). Και η Αταλάντα μπορεί να ήταν μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις, όμως δεν είναι δα και… Σεβίλλη. Ούτε Ντόρτμουντ!

Θα ήταν ωφέλιμο για τον Ολυμπιακό να μείνει η ιταλική ομάδα στη διεκδίκηση του τίτλου, να «φθαρεί» ψυχή τε και σώματι στο Campionato, αλλά δεν θα τα καταφέρει! Ωφέλιμο θα είναι για τους Ερυθρόλευκους αν μείνει τουλάχιστον ζωντανή στη μάχη για ένα εισιτήριο του Champions League. Αν δεν θέσει ως οργανισμός ως πρώτο στόχο της τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της!

Διότι, ναι, τρώει γκολ σχεδόν σε κάθε ματς, αλλά πότε ξανά θα παρουσιάσει η Αταλάντα μια «έκδοση» σαν κι αυτή των τελευταίων ετών του mister Γκασπερίνι; Κι αν το κοιτάξουμε και από την άλλη πλευρά αυτό το νόμισμα, ποιος μπορεί αληθινά να τρομάξει τον Ολυμπιακό στο Europa League αν κατορθώσει ν’ αποκλείσει αυτή την Αταλάντα; Ουδείς πλην Σεβίλλης! Oύτε καν αυτή η παρακμάζουσα Μπαρτσελόνα. Ούτε καν η πρώην ομάδα του Μανωλά, η οποία πιθανότατα θα την αποκλείσει τη Μπάρτσα τον Φεβρουάριο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...