ΟΦΗ - Αρης 1-1: Ορθιος στο «Γεντί Κουλέ» με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 90' (vids)

ΟΦΗ - Αρης 1-1: Ορθιος στο «Γεντί Κουλέ» με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 90' (vids)

bet365

Ο Πασαλίδης έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ από το 15', αλλά ο Αρης με πέναλτι που κέρδισε ο Ιτούρμπε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρούνο Γκάμα στο 90', ισοφάρισε και έφυγε αλώβητος από το «Γεντί Κουλέ»

Δύο γκάφες έκριναν τη μάχη της Κρήτης καθώς αυτή του Χουλιάν Κουέστα έδωσε τη δυνατότητα στον ΟΦΗ να προηγηθεί στο σκορ και η αντίστοιχη του Κώστα Γιαννούλη με την ανατροπή του Χουάν Ιτούρμπε πρόσφερε την ευκαιρία στους «κίτρινους» να μη φύγουν με άδεια χέρια μέσα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπρούνο Γκάμα. Και αντικειμενικά οι δύο ομάδες πήραν αυτό που άξιζαν βάσει απόδοσης. Δύο αναγκαστικές αλλαγές έκανε ο Άκης Μάντζιος.

Έτσι έπαιξαν…

Μοναδικό ερωτηματικό για τον ΟΦΗ ήταν ο παρτενέρ του Πραξιτέλη Βούρου στο κέντρο της άμυνας όπου ο Νίκος Νιόμπλας προτίμησε την εμπειρία του Πασαλίδη και δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη στο αρχικό σχήμα. Ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί την απουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο, του προέκυψε κι αυτή του Ντάνιελ Σούντγκρεν κι εκτός από τα διατήρηση του Εμάνουελ Σάκιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, επέλεξε διάταξη με τρεις κεντρικούς χα (Ντιαγέ, Σάσα και Τζέγκο).

Το «δώρο» του Κουέστα

Ο ΟΦΗ είχε πιο επιθετική λογική στο παιχνίδι του συγκριτικά με τις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν στο «Κλ. Βικελίδης» αλλά δεν τον οδήγησε αυτή στην εξασφάλιση προβαδίσματος στο 17ο λεπτό. Οι Κρητικοί επωφελήθηκαν του λάθους του Χουλιάν Κουέστα καθώς η κακή έξοδός του έδωσε τη δυνατότητα στον Πασαλίδη να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα – προηγήθηκε αυτή του Βούρου – σε μία φάση η οποία ελέγχθηκε από το VAR και προκάλεσε τον τραυματισμό αλλά και την αναγκαστική αντικατάσταση του Μπαντού Ντιαγέ στα μισά του πρώτου μέρους. Ο Σενεγαλέζος συγκρούστηκε με τον Πασαλίδη στην προσπάθειά του να διώξει τον κίνδυνο, δεν ξεπέρασε το χτύπημα καθώς ένιωθε ζαλάδα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης ήταν κουραστικά κακός

Αυτό ίσχυσε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ειδικά από τη στιγμή της αποχώρησης του Μπαντού Ντιαγέ όπου οι «κίτρινοι» δεν είχαν παίκτη να κουβαλήσει μπάλα ή να χτίσει μια επίθεση. Δίχως ενέργεια και ζωντάνια στο παιχνίδι τους, με όλους τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής (πλην του Μαντσίνι ο οποίος αντικατέστησε τον Ντιαγέ) να είναι κατώτατοι των προσδοκιών, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν έκανε ούτε μία φάση σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Περιορίστηκε στις πάσες μπροστά από την περιοχή του Κουέστα, δεν κυκλοφόρησε μπάλα και θα μπορούσε μάλιστα να βγει από τη διεκδίκηση της νίκης στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε στο σουτ του Γκαγέγιος, στην επίσης μοναδική φάση του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος πλην της φάσης του τέρματος. Είχε προηγηθεί η αναγκαστική αλλαγή και του Ματέο Γκαρσία. Κι έτσι ολοκληρώθηκε το κάκιστο πρώτο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να παίρνει αυτό που θέλει, τον Άρη να είναι κουραστικός στο παιχνίδι του και φυσικά, ουδόλως επικίνδυνος.

Ο Κουέστα και η αντίδραση του Άρη

Ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 50’ αλλά ο Κουέστα έπεσε σωστά στην αριστερή γωνιά του και απομάκρυνε στην εκτέλεση φάουλ από τον Λάμπρου. Στη συνέχεια ο Άρης έβαλε νεύρο στο παιχνίδι του, πίεσε τον ΟΦΗ αλλά δεν έφτασε σε επίπεδο τελικής προσπάθειας καθώς του έλειπε η πάσα. Δύο σουτ του Λούκας Σάσα χτύπησαν σε αντίπαλο, δύο γυρίσματα από την αριστερή πλευρά δεν «συνάντησαν» αποδέκτη καθώς ο Καμαρά ήταν συνεχώς εκτός θέσης κι έτσι ο Άρης δεν αξιοποίησε ένα καλό 15πτο του. Τελική προσπάθεια «έγραψε» ο Λάμπρου στο 69’ με δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα όπου η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Άρη.

Ο Ιτούρμπε ανέτρεψε τις ισορροπίες

Ο Χουάν Ιτούρμπε αποκτήθηκε από τον Άρη για να δώσει αυτό που πρόσφερε στο 90’ καθώς ο Παραγουανός επιθετικός μπήκε στην περιοχή μεταξύ των δύο αμυντικών του ΟΦΗ και ο Γιαννούλης τον ανέτρεψε. Η παράβαση ήταν ξεκάθαρη, ο Παπαπέτρου υπέδειξε το πέναλτι και ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε από τα έντεκα βήματα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γκαγέγιος, Μεγιάδο (ΟΦΗ), Τζέγκο, Σάκιτς (Άρης)

MVP: Δεν είναι μόνο το γκολ που σημείωσε ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης αλλά ο έμπειρος στόπερ δεν έχασε προσωπική μονομαχία πριν αντικατασταθεί.

Στο ύψος του: Ο Λάζαρος Λάμπρου ήταν ίσως ο μοναδικός από την επιθετική γραμμή του ΟΦΗ που ανησύχησε την αμυντική γραμμή του Άρη αλλά δεν βρήκε στήριξη από τους υπόλοιπους.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Καμαρά ήταν εντελώς «απών» από τη λειτουργία της ομάδας του στην επίθεση. Ο Γιαννούλης έκανε το μοιραίο λάθος για τον ΟΦΗ.

Η «γκάφα»: Αυτή του Χουλιάν Κουέστα στη φάση του πρώτου τέρματος του ΟΦΗ καθώς εκτίμησε λάθος τη φάση κι έκανε άστοχη έξοδο.

Το «στραγάλι»: Ο Παπαπέτρου άφησε το physical παιχνίδι με κίνδυνο να το χάσει καθώς θα μπορούσε να ήταν πιο αυστηρός σε κάποια μαρκαρίσματα, συνολικά όμως έκανε καλή διαιτησία.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και δύο διαμόρφωσαν την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό του Χουλιάν Κουέστα μέσω του οποίου ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα κι αυτό του Γιαννούλη από το οποίο ήρθε το πέναλτι για τον Άρη και η ισοφάριση. Δεν άξιζαν κάτι περισσότερο οι δύο ομάδες από τη μοιρασιά.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (65’ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγέγιος, Ντε Γκούζμαν, Καστάνιος (71’ Φαν Ντάινεν), Τοράλ (70’ Καμάου), Λάμπρου (83’ Στάικος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (46’ Λούμορ), Σάσα, Τζέγκο (81’ Ματίγια), Ντιαγέ (22’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (39’ Ιτούρμπε), Μπρούνο Γκάμα, Καμαρά (81’ Μάνος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα